Frikom DOO

Frikom DOO

O kompaniji

Istorija kompanije Frikom d.o.o. počinje 1975. godine kada zajedničkim ulaganjem PKB-a, Unilevera i IFC-a nastaje kompanija smrznute hrane. Pogon proizvodnje sladoleda počinje sa radom1978. i od tog trenutka do danas Frikom uspešno održava svoju poziciju tržišnog lidera u proizvodnji i distribuciji smrznute hrane na ovim prostorima.

U oktobru 2021. godine, Frikom postaje deo multinacionalne britanske kompanije Nomad Foods, koja je evropski lider u proizvodnji i distribuciji smrznute hrane, a u svom portfoliju vodećih brendova smrznute hrane uključuje poznate evropske brendove kao što su Birds Eye, Iglo, Findus, La Cocinera, Goodfella's. Frikom d.o.o. i Frikom DOOEL postaju deo grupacije Nomad Foods kao članovi Frozen grupe koju čine Ledo plus d.o.o. i Ledo d.o.o. Čitluk i zajedno sa njima formiraju Jadranski klaster u okviru kompanije Nomad Foods.

Danas, kompanija Frikom raspolaže sa tri proizvodna pogona, tri prodajna i tri distributivno-prodajna centra u kojima radi više od 1300 zaposlenih na teritoriji Srbije.

Pored kvalitetnih proizvoda, Frikom vodi računa i o kvalitetu razvoja svojih zaposlenih koji osigurava kontinuiranim ulaganjem u njih kako kroz individualne, tako i kroz grupne aktivnosti – edukacije, ali i druženja. Postavši deo grupacije Nomad Foods, kompanija Frikom je postala poslodavac koji nudi mogućnost profesionalnog i ličnog razvoja u multikulturalnom, internacionalnom radnom okruženju, koje sa sobom donosi mnoštvo mogućnosti za karijerni napredak. Takođe, negujemo dugogodišnju tradiciju angažovanja mladih talenata bez radnog iskustva u struci, pa tako kroz različite programe plaćene prakse i uz mentorski rad, mladima pružamo priliku da pokažu svoj potencijal, veštine i znanja koja su stekli kroz formalno i neformalno obrazovanje ili volonterski staž.

Sigurni smo da su naši zaposleni najvredniji deo naše kompanije i trudimo se da baš oni budu naša stalna prednost u tržišnoj utakmici.

Beneficije

Proces selekcije

Dinamika procesa selekcije varira u odnosu na specifičnost otvorene pozicije, ali u svakom procesu nastojimo da pružimo jednake mogućnosti svim kandidatima. 

Nakon oglašavanja pozicije, sve prijave kandidata pregledamo i označavamo kandidate koji nam se učine da po kompetencama i iskustvu odgovaraju zahtevima date pozicije. Cilj nam je prepoznamo potencijal svih kandidata i u skladu sa tim ponudimo poziciju koja je adekvatna.

Svi označeni kandidati prolaze kroz intervju sa predstavnicima Službe ljudskih resursa. Inicijalne intervjue uglavnom održavamo preko online platformi. 

Sledeći krug selekcije, u zavisnosti od pozicije, podrazumeva korišćenje psiholoških testova, testova sposobnosti i veština, studije slučaja, specijalno kreiranih zadataka koji nam pomažu da u moru prijavljenih kandidata identifikujemo one koji se najbolje uklapaju u našu organizacionu kulturu, ali i u profesionalne zahteve otvorene pozicije.

Treći krug selekcije uključuje razgovor sa linijskim menadžerom koji zajedno sa predstavnicima Službe ljudskih resursa, na osnovu svih do tada prikupljenih informacija, donosi finalnu odluku o angažovanju kandidata.

Izabrani kandidati dobijaju pisanu i usmenu ponudu za posao, dok svi koji prilikom procesa selekcije nisu prošli u sledeće krugove, bivaju obavešteni o krajnjem ishodu selekcije.

Pružamo priliku i kandidatima koji nisu odabrani za otvorenu poziciju da davanjem saglasnosti za zadržavanje njihove radne biografije u našoj bazi podataka, budu uključeni kao potencijalni kandidati u budućim selekcijama. 

Ohrabrujemo kandidate da nam svoje prijave za posao u našoj kompaniji šalju na imejl-adresu selekcije@frikom.rs i mimo perioda u kojima su raspisani konkursi.

Vrsta selekcije
Test
Intervju
Trajanje selekcije
30
Dana
Krugovi selekcije
3
Kruga

Kontakt

Društvene mreže
Adresa

Zrenjaninski put bb, 11213 Beograd, Srbija

Kontakt
Matični broj

07042728

PIB

100003092

Broj zaposlenih

> 1000