IBL Duga Holding a.d.

IBL Duga Holding a.d.

O kompaniji

Industrija boja i lakova Duga prisutna je na tržištu boja i lakova više od 110 godina. Svoje proizvode Duga plasira ne samo na tržištu Srbije i tržištima bivših jugoslovenskih republika, već igra značajnu ulogu i na tržištima Rusije, Belorusije, Ukrajine i Poljske.

Istorijat

Ukazom Kraljevine Srbije, 1895. godine osnovana je „PRVA KRALJEVSKA SRPSKA POVLAŠĆENA FABRIKA BOJA, FIRNAJZA I LAKA", kao vlasništvo beogradskog trgovca Dimitrija M. Đorića, čime otpočinje industrijska proizvodnja boja i lakova u Beogradu i Srbiji. Bila je to prva fabrika ove vrste u Beogradu, i Srbiji uopšte.

Uobličavanje poslovnih resora i pozicioniranje, kako na domaćem tako i na tržištu zemalja nekadašnjeg SSSR-a, obuhvata period od početka pedesetih do sredine šezdesetih godina. Krajem šezdesetih godina počinje intenzivnije sprovođenje strategije internog rasta i borbe za kvalitet, kada se formiraju: Razvojni centar za premaze i sintetske polimere, Laboratorija za kontrolu kvaliteta i Fabrika za sintezu veziva.

Narednih petnaest godina Duga prvenstveno ulaže u osavremenjivanje tehničke infrastrukture, procesa proizvodnje, razvojnog centra, kao i u porast standarda zaposlenih.

Devedesetih godina, pojačana recesija i otežani uslovi na tržištima na kojima je pozicionirana, strateški opredeljuju Dugu u pravcu povećanja sopstvene efikasnosti i fleksibilnosti, kao i u pravcu diverzifikacije proizvodnje.

Strateškom odlukom Uprave Helios Group, Duga a.d. Beograd od 01.01.2010. menja profil pri čemu pretežna delatnost postaje Trgovina na veliko hemijskim proizvodima.

Liderski duh i liderska pozicija na tržištu, oduvek su bili Dugin primarni cilj, što pre svega znači stabilno i dugoročno ispunjavanje očekivanja kupaca i poslovnih partnera. Najzad, istorija Duge, istorija je, pre svega, svih njenih zaposlenih, njihove stručnosti, kreativnosti, istrajnosti i posvećenosti.

Politika kvaliteta

Duga stremi ka stalnom napretku u patnerskom odnosu sa zadovljnim kupcem na dobrobit zaposlenih i društvene zajednice:

Ciljeve ćemo postići isporukom proizvoda bez greške, (uvek) na vreme u okviru planiranih troškova

Politika kvaliteta nas vodi i obavezuje da:

- poštujemo zakonske propise
- primenjujemo koncept ISO 9001 stalnog unapređenja
- motivišemo zaposlene
- gradimo profesionalan tim na čelu sa menadžmentom
- komuniciramo otvoreno
- prihvatamo promene

Podelite vaše utiske o kompaniji na osnovu dobijenih informacija iz profila.

Kontakt

Adresa

Viline vode 6, Beograd, Srbija

Kontakt
Matični broj

07088957

PIB

100001302