Institut za javnu politiku

O kompaniji

Institut za javnu politiku je posvećen izgradnji mirne, funkcionalne, demokratske i ekonomski održive budućnosti država i društava Zapadnog Balkana.

Fundamentalne pretpostavke za dostizanje takve budućnosti vidimo u prihvatanju, modernoj interpretaciji i promišljeno vođenoj implementaciji klasičnih i savremenih evropskih političkih, ekonomskih, kulturnih i društvenih vrlina, načela i organizacije zajednice.

Neotklonjiva je nužnost stalne promene i razvoja društava. Institut podstiče izgradnju sposobnosti društava Zapadnog Balkana da razumeju prošlost, prevladavaju izazove sadašnjosti i sa najvećom mogućom dozom spremnosti i izvesnosti idu u susret stabilnijoj budućnosti. U tom okviru smo koncentrisali napore i aktivnosti koji objedinjuju i afirmišu plodonosnu vezu potencijala akademskih zajednica, politike, civilnog društva, medija i javne sfere.

Institut predstavlja platformu za delovanje različitih javnih, političkih i ekonomskih aktera i grupa. Sarađujemo sa politički neutralnim stručnjacima iz svih delova Zapadnog Balkana, koji imaju višedecenijsko iskustvo u oblastima profesionalizacije medija, političke teorije i prakse, evropskih i transatlantskih integracija, bezbednosti, ljudskih i manjinskih prava, državne uprave, diplomatije, civilnog sektora, nauke i kulture.

Obrazovanje, i u klasičnom i u fleksibilnijim i modernijim značenjima, prepoznajemo kao najbolji mehanizam za progres društava u kojima Institut funkcioniše. Kroz edukaciju pojedinaca i jačanje kapaciteta javnosti želimo da stalno inspirišemo promene koje će omogućiti da zemlje regiona budu lideri u kreiranju dobrih javnih politika.

Institut za javnu politiku deluje kroz kancelarije u Podgorici, Beogradu i Ljubljani.

Podelite vaše utiske o kompaniji na osnovu dobijenih informacija iz profila.

Kontakt

Adresa

Kneza Miloša 82, Beograd, Srbija

Kontakt
Matični broj

28124856

PIB

108257762