Institut

Institut

O kompaniji

Institut "Mihajlo Pupin" je vodeća organizacija u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji, a takođe i najveći i najstariji ICT institut u jugoistočnoj Evropi.

Od osnivanja 1946. godine, Institut se bavi primenjenim istraživanjima za potrebe velikih komunalnih i saobraćajnih preduzeća, javne bezbednosti, finansijskih institucija i raznih industrijskih grana. Naš istraživačko-razvojni tim čini više od 250 iskusnih i kreativnih istraživača (uključujući 7 profesora Univerziteta, 32 magistra i 19 doktora nauka).

Institut nudi širok spektar proizvoda i usluga. U skladu sa potrebama korisnika razvijamo specifična IT rešenja, uključujući i hardver i softver. Nudimo i usluge konsaltinga, inženjeringa, prototip dizajna, projektovanja i integracije sistema.

Ponuda Insituta "Mihajlo Pupin" obuhvata brojna rešenja u ICT domenu, između ostalog:

  • Upravljanje procesima - SCADA sistemi (hardver i softver), optimizovani za velike i geografski rasprostranjene sisteme snabdevanja, sistemi za kontrolu i nadgledanje u procesnoj industriji.
  • Menadžerski informacioni sistemi - Alati za odlučivanje i podršku u donošenju investicionih odluka, namenski sistemi za pretraživanje baza podataka, višenamenske ERP aplikacije
  • Upravljanje saobraćajem - Sistemi za naplatu putarine na autoputevima, upravljanje saobraćajem u velikim gradovima, automatsko praćenje vozila bazirano na GPS tehnologiji
  • Zaštita informacija - Kripto uređaji, rešenja za zaštitu komunikacija u telefonskim i radio mrežama.
  • Telekomunikacije - Oprema za prenos podataka po vodovima visokog napona - komunikaciono rešenje za bezbedan i efikasan rad elektronenergetskog sistema.
  • Komponente za selekciju i stabilizaciju frekvencije - Proizvodi za kontrolu frekvencije za standardne industrijske i specifične namene, uključujući kristale kvarca, kristalne oscilatore, kristalne filtre i magnetne materijale.

Primena sistema kvaliteta ISO 9001 omogućava nam da održimo vrhunski kvalitet, u skladu sa očekivanjima naših klijenata. Među mnogobrojne kompanije koje su poklonile poverenje našim rešenjima i uslugama spadaju i svetski industrijski lideri BASF, Raytheon, NCR i Philips. Kroz Joint Project Office ujedinili smo znanje i resurse u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija sa vodećom nemačkom naučnoistraživačkom organizacijom Fraunhofer-Gesellschaft.

<

Kontakt

Adresa

Volgina 15, 11060, Beograd, Srbija

Kontakt
Matični broj

07014694

PIB

100008310

Broj zaposlenih

51 - 100