Istraživačko-razvojni institut za veštačku inteligenciju Srbije

O kompaniji

Istraživačko-razvojni institut za veštačku inteligenciju je prvi  institut u Srbiji i regionu koji se bavi istraživanjem veštačke  inteligencije i njene primene u različitim oblastima.

Vizija Instituta je da postane „fabrika“ lidera u ovoj oblasti. Naši  naučnici i istraživači će na osnovu onoga što nauče u Institutu otvarati  nove kompanije, učiti nove generacije studenata i uzdići srpsku IT  industriju na nivo svetske AI industrije.
Pored toga, Institut će  biti i inkubator startap kompanija, jer nam je cilj da patentiramo i  komercijalizujemo veliki deo onoga što naučimo i izmislimo.

Šta nas motiviše? Očekuje se da će globalno tržište proizvoda na bazi  veštačke inteligencije uskoro dostići 500 milijardi dolara godišnje.  Zašto Srbija, sa svojim fantastičnim matematičkim talentom, ne bi  osvojila 1% tog tržišta? A ko ume jedan, ume i više!

Institut je formalno osnovala Vlada Srbije 18. marta 2021. godine i  uskoro će useliti svoje istraživače u prostorije novoizgrađenog  Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu,  Naučno-tehnološkog parka u Beogradu i Naučno-tehnološkog parka u Nišu

Podelite vaše utiske o kompaniji na osnovu dobijenih informacija iz profila.

Kontakt

Adresa

Fruškogorska 1, Novi Sad, Srbija

Kontakt
Matični broj

08971773

PIB

112479911