Keba d.o.o. Novi Sad

Keba d.o.o. Novi Sad

O nama

KEBA d.o.o. Novi Sad kćerka je austrijske kompanije KEBA AG koja je osnovana 1968. godine u Lincu, gde je i danas sedište grupacije. KEBA je danas međunarodna kompanija čiji uspeh proističe iz tehnoloških inovacija, sasvim preciznih standarda kvaliteta i dinamičnog pristupa i entuzijazama svojih zaposlenih. Otuda i ne čudi slogan kompanije - "Automation by innovation"

KEBA je danas grupacija koja okuplja više preduzeća, a ima svoje ogranke širom sveta. U svim oblastima poslovanja KEBA konstantno radi na novim dostignućima i industrijskim rešenjima u cilju stvaranja trajne konkurentne prednosti za svoje klijente. Neki od važnijih poslovnih sektora su:
- industrijska automatizacija
- automatizacija bankarstva
- elektro-mobilnost
- automatizacija energije
- automatizacija logistike i dr.

U Novom Sadu i Srbiji posluje od 2012. godine, a glavnicu posla čine softverski projekti koji se obavljaju u sklopu sektora Industrijske Automatizacije. Osim sa glavnim ogrankom u Lincu, zaposleni u Novom Sadu na dnevnom nivou sarađuju i sa holandskom kompanijom DELEM koja je deo KEBA grupe


Kako izgleda vaš proces regrutacije i selekcije?

Nakon što podnesete prijavu, na e-mail adresu koju ste naveli dobićete potvrdu o prijemu. Za nas je jako važno da povratne informacije damo što je pre moguće. Stoga možete računati na pouzdan odgovor od našeg tima u roku od nedelju dana. Svi kandidati koji zadovoljavaju kriterijume navedene u oglasu bivaju pozivani na tehnički intervju u prostorijama preduzeća.

Iako otvorene pozicije nemamo u svakom trenutku, vrlo smo zainteresovani da upoznamo i porazgovaramo sa svakim kandidatom. Novosadski KEBA kolektiv je heterogene strukture - kako po iskustvu i godinama, tako i po interesovanjima i oblastima rada - te se unapred radujemo svakom e-mailu koji stigne na našu adresu kebanovisad@keba.com

Šta nudimo našim zaposlenima?

KEBA je ponosna na svoj kolektiv u Novom Sadu. Iako mali, naš tim uspeva da iz godine u godinu stiče veće poverenje i ostvaruje uspehe u okviru KEBA Grupe. Svi proizvodi na kojima radimo - softverski i hardverski - deo su naše kompanije, tako da se poslovne odluke i strategije donose u okviru grupe a naši inženjeri ne moraju da strahuju od rokova koji su trebali biti ostvareni juče.
 
KEBA podržava inicijative svojih zaposlenih, tako da su neki inovativni naučno-istraživački projekti započeti u Novom Sadu. S druge strane, iako isplanirani i rukovođeni iz Linca, neki od projekata od najvećeg značaja za KEBA grupu u celini svoj životni vek imaju upravo u Srbiji.

Neki od benefita koje nudimo su: fleksibilno radno vreme, povremeni rad od kuće, privatno zdravstveno osiguranje, poslovna putovanja u inostranstvo, tim-bilding aktivnosti i drugi.

Neke od tehnologija kojima se naši radnici bave su: C++, C, .NET (C#), Java, Linux (Yocto, Debian, x86, arm), Windows, Ranorex, QF-Test, Robot Framework, ROS, Grakn, WiX, JavaScript/TypeScript, Lua, IBM RTC, Gitlab, Artifactory...


Dodatni linkovi
LinkedIn, Facebook, Youtube, Instagram

Naši zaposleni

Srđan Bilinac
Test Developer

"Maksimalna sigurnost za čoveka i mašinu". To su reči koje su mi u glavi još od prijavljivanja za posao u KEBI, jer su mi u startu bile istovremeno i privlačne ali i pomalo zastrašujuće. Ovo je već treća godina kako se bavim testiranjem i kvalitetom kontrole ne samo softvera nego i hardvera. Zapravo, u KEBI softver prati hardver a ne obrnuto - i to je ono što me je privuklo. 

Safety rešenja obuhvataju sigurnosni kontroler (PLC) koji uključuje optimizovan softver koji osigurava siguran rad mašina i robota u skladu sa važećim međunarodnim standardima i direktivama. Tu su svakako i zahtevi četvrte industrijske revolucije.

Bez obzira na veliku odgovornost koju imamo pri testiranju, odobravanju i kasnijem potpisivanju svih ovih sertifikata, moj posao na dnevnom nivou vrlo je retko izložen nekontrolisanom stresu, pre svega zbog ozbiljnosti i detaljnog planiranja - jer rokovi su određeni kvalitetom a ne vremenom.

No, za relaksirani radni dan, uveliko su zaslužni i prijateljski kolektiv i atmosfera u našim prostorijama.

Gordana Cmiljanović
Senior Embedded SW Developer

Projekti na kojima radim u Kebi su zbog same prirode posla drugačiji nego li u prethodnoj kompaniji u kojoj sam  provela veći deo svoje karijere. Različite oblasti s kojima se sada upoznajem i u okviru kojih i dalje uspevam da razvijam svoja znanja pomažu mi u sličnoj meri kao i veštine koje sam sticala godinama pre toga.

Nebitno da li se radi o bankarstvu, industrijskoj automatizaciji ili bilo kom trećem sektoru, u KEBI imam prilike da sarađujem sa stručnjacima punim elana, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Deo kompanije sam od 2018. godine, i za to vreme sam imala priliku da, zajedno sa kolegama, radim na razvoju novih uređaja koji su kasnije pušteni u promet u bankarskim mrežama širom kontinenta. Pored odgovornosti koje donosi trenutna rola, imam priliku i da doprinosim i stručnom razvoju studenata na praksi, gde svi naučimo ponešto jedni od drugih.

Naš kolektiv nije veliki, ali su timovi ispreplitani, pa  se saradnja lako ostvari sa svim kolegama u firmi. To jača timski duh i čini sve nas ponosnim delom jednog istovremenog stručnog i veoma vedrog kolektiva.

Goran Krajoski
Researcher | SW Developer

U Kebu sam došao pre dve godine. Od samog starta sam angažovan na dva poprilično različita projekta - u okviru jednog razvijamo i održavamo desktop aplikacije za Kebine ali i aplikativne inženjere mušterija; dok je drugi projekat naučno-istraživačkog tipa.

Upravo taj naučno-istraživački segment koji postoji u našem preduzeću, a vezan je za četvrtu industrijsku revoluciju (Industrie 4.0), me je i privukao Kebi.

Rad na multidisciplinarnom projektu omogućava mi da stalno stičem nova znanja o raznim tehnologijama i oblastima. Naravno, neretko se radi o izuzetno izazovnim zadacima kojima se ni ostatak kolektiva nije bavio - bilo da je to susret s industrijskim robotima ili operativnim sistemima druge namene - ali to s druge strane ume da stvari učini još interesantnijim. Naročito u saradnji sa vedrim i kreativnim timom, u Novom Sadu ali i u Lincu.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Društvene mreže

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/KEBA/

Kontakt

Keba d.o.o. Novi Sad

Hilandarska 2, Novi Sad, SRBIJA

kebanovisad@keba.com

www.keba.rs

+381 (0)213000630, +381 (0)213000631
Facebook
Twitter