Kühne + Nagel d.o.o.

Kühne + Nagel d.o.o.

O nama

Ko smo mi?
 
Kühne + Nagel je osnovan 1890. godine u Bremenu u Nemačkoj, a međunarodno sedište kompanije se nalazi u Cirihu (Schindellegi). Sa više od 74.000 zaposlenih na preko 1300 lokacija u više od 100 zemalja, Kühne + Nagel Grupa je jedna od vodećih svetskih logističkih kompanija. Jak položaj Kompanije zasnovan je na  organizovanju transporta u pomorskom, vazdušnom i kopnenom  saobraćaju i ugovornoj logistici, sa jasnim fokusom na obezbeđivanju naprednih IT rešenja svojim klijentima.
 
Kühne + Nagel d.o.o. Beograd, kao filijala Kühne + Nagel International AG, osnovan je maja meseca 2002. godine i predstavlja deo svetske mreže Kompanije. Trenutno zapošljava oko 150 posvećenih profesionalaca.
Kühne + Nagel Zajednički servisni centar (SSC) za EMEA region sa sedištem u Beogradu, podržava poslovanje Kühne + Nagel filijala u Zapadnoj Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi i odgovoran je za izvršavanje operativnih zadataka u okviru Kühne + Nagel organizacije. SSC Beograd počeo je sa radom 2009. godine i od tada je značajno porastao, tako da sada zapošljava preko 900 posvećenih profesionalaca koji obavljaju back-office poslove za interne klijente na efikasan i pouzdan način.
Zbog rapidnog rasta servisnog centra, konstantno smo u potrazi za novim talentima. Kod zaposlenih posebno cenimo pozitivan stav prema poslu i kolegama.
Kompanija Kühne + Nagel je prepoznata po svojoj jakoj korporativnoj kulturi i tragamo za kandidatima koji će deliti našu viziju da postanemo ’’Najpoštovanija špediterska i logistička kompanija“.

Kühne + Nagel Kompas – Ono što nas pokreće i usmerava

 Kühne + Nagel Kompas definiše način na koji poslujemo i pruža uvid u ono što nas čini jedinstvenim. Kühne + Nagel Kompas definiše kako kompanija Kühne + Nagel ostvaruje svoje ciljeve, definiše vrednosti i stavove u okviru kompanije Kühne + Nagel i pruža smernice svim zaposlenima. Svuda u kompaniji postoje primeri koji potvrđuju vrednosti i stavove kompanije. Mi živimo naše vrednosti kroz svakodnevni posao, odnose sa kolegama, klijentima i spoljnim poslovnim partnerima kojima garantujemo izvrsnost. Ove vrednosti usmeravaju naša ponašanja.

Naši postupci

Dok Kühne + Nagel Kompas definiše smernice u odnosu na kulturu i vrednosti u kompaniji, kompetencije definišu određena, vidljiva ponašanja. U njima je objašnjeno „Kako se postupa” da bi poslovanje kompanije bilo uspešno, a prvenstveno kako bi atmosfera u timovima bila kolegijalna i prijatna.

U 2015. godini, kompanija je proslavila 125 rođendan. Već godinama se izdvajamo na tržištu kao jedan od lidera u oblasti i uvek ističemo naše zaposlene i njihov specifični doprinos koji kompaniju čini uspešnom i konkurentnom. Svaki zaposleni ima priliku da razvija svoju karijeru unutar kompanije, u Srbiji ili van zemlje. Kompanija svojim zaposlenima pruža prilike za razvoj potencijala, treninge, globalnu organizaciju i mogućnost napredovanja kroz istu.
  
Program prepoznavanja uspeha i nagrađivanja zaposlenih

 
U cilju osnaživanja zaposlenih, međusobnog prepoznavanja uspeha u radu i nagrađivanja za postignuti uspeh, u kompaniji Kühne + Nagel d.o.o. Beograd je razvijen program Prepoznavanja uspeha i nagrađivanja zaposlenih. Ideja ovog projekta je da svi zaposleni u kompaniji Kühne + Nagel d.o.o Beograd mogu da nominuju i izaberu najkolegu. 
Kolege se nominuju zbog aktivnosti i ponašanja koja zaposleni smatraju dobrim primerom u ostvarivanju kompanijskih ključnih ciljeva i Kühne + Nagel Focus & Excellence strategije i principa. Dok Kühne + Nagel Kompas definiše smernice u odnosu na kulturu i vrednosti u kompaniji, kompetencije definišu određena, vidljiva ponašanja.
Kada nominuju kolegu zaposleni navode njegove/njene aktivnosti, postignuća, unapređenja i druga ponašanja koja oslikavaju gore opisane vrednosti i time ga kvalifikuju za nagrađivanje. 
Svaki zaposleni u Kühne + Nagel d.o.o Beograd, može da nominuje svog kolegu (svi zaposleni, tim lideri, šefovi, rukovodioci...).  Ovo je jedinstvena prilika za sve zaposlene da prepoznaju potencijal svojih kolega i komuniciraju o tome, ali i šansa da se podstakne timski duh i kolegijalnost među zaposlenima.
Prilikom izbora nagrade vodimo računa o tome da one imaju posebnu vrednost za odabranog kandidata, pa su samim tim individualne.

Program budućih lidera

Da bismo bili spremniji za budućnost, aktivno tragamo za kandidatima koji bi bili uspešni na poziciji lidera/menadžera. Program budućih lidera je usmeren na prepoznavanje i odabir zainteresovanih zaposlenih sa potencijalom za rad i upravljanje ljudima. Ovaj program im pomaže da ostvare svoj pun potencijal i da porastu zajedno sa rastom organizacije. Razvoj poslovanja i karijere znači razvoj ljudi.
Kroz program budućih lidera nastojimo da stvorimo jasnu i strukturisanu karijeru i razvojnu putanju za one koji žele da odu ,,korak dalje“. Individualni program učenja biva prilagođen kandidatima koji uspešno prođu Program budućih lidera na osnovu prethodno napravljenog Individualnog razvojnog plana.

Naši zaposleni

Jelena Borovina
Sistem i proces specijalista

Kada sam se 2013. godine zaposlila u Kühne + Nagel kompaniji kao operater u Avio sektoru, nisam mogla ni da pretpostavim koliko će u sledeće tri godine biti izazova i promena. Jedna od značajnih je bila to što sam nakon godinu dana rada unapređena u tim lidera gde sam dobila zadatke bitno različite od onih koje sam do tada obavljala. Ono što je ostalo isto su ljudi koji su bili podrška i koji su uz mene gde god da nas poslovi vode. A mene je sledeći odveo u London, gde sam radila godinu dana. Sticala nova znanja, nova prijateljstva, susretala se sa drugačijim  pristupima poslu i životu i radovala se tome što ću sve to moći da podelim sa kolegama kada se vratim u Beograd. Po povratku iz Londona unapređena sam u Sistem i proces specijalistu, gde još uvek radim. Koristim priliku što kompanija u kojoj radim nudi brojne mogućnosti  za profesionalni razvoj i usavršavanje kroz brojne programe koji se organizuju na nivou Kompanije, i brojne prakse u inostranstvu. Iščekujući nove zadatke, raduje me što znam da ću ih obavljati okružena optimističnim i entuzijastičnim ljudima uz koje uživam dok radim.

Jelena Nedeljković
Menadžer za razvoj u pomorskom transportu

U kompaniji Kühne + Nagel sam počela da radim marta 2007. godine, tada još uvek apsolvent, u iščekivanju novih znanja i izazova.
Od prvog dana sam u kontenerskom transportu, u kom sam radila gotovo na svim poslovima, u početku kao referent uvoza, da bih uporedo kako se sektor razvijao preuzimala i poslove izvoza, što mi je omogućilo potpuno razumevanje svih operativnih procesa,
kao i potreba klijenata. Od prošle godine sam na poziciji Menadžera za razvoj u pomorskom transportu, ali i na poziciji zamenika Menadžera za kontenerski transport. Moj tipičan radni dan je izuzetno dinamičan i podrazumeva svakodnevni kontakt sa klijentima, „osluškivanje“ njihovih potreba i zahteva, formiranje ponuda,
kontakt sa brodarima, podugovaračima, kao i kolegama iz sektora operative i prodaje u cilju razmene informacija i pronalaženja optimalnih rešenja za pojedinačne situacije. Svi članovi tima u kom radim su vrlo različiti, što je i razlog više da se podržavamo, čime se doprinosi uspešnosti i efikasnosti tima kao celine. Konkurencija koja „ ne spava“, dinamičnost tržišta i kratki rokovi, čine svaki dan posebnim izazovom, ali uz dobru volju i organizaciju i u dobrom timu sve je lakše. Nekada u šali znamo da kažemo, da samo najjači ostaju u našem timu.

Kazantzidis Haralampos
Specijalista za automatizaciju procesa

U kompaniji Kühne + Nagel radim od maja 2014. godine na poslovima operatera, a od oktobra 2014. sam unapređen i sada obavljam poslove Specijaliste za automatizaciju procesa. Jedan od razloga zbog čega je dobro biti deo Kuehne + Nagel tima je to što ova kompanija pruža mogućnost za razmenu međunarodnog znanja i iskustva, a time i mogućnost napredovanja u profesionalnom smislu. Meni se pružila šansa da razvijam svoju karijeru u dinamičnom, multikulturalnom okruženju septembra 2015. godine kada sam otputovao u Kinu u grad Fosan (Servisni centar Kühne + Nagel za Bliski Istok). U Kini sam pohađao obuku za automatizaciju procesa gde sam proširio svoja znanja i veštine, a po povratku znanja preneo na članove svog tima u Beogradu. Za mene je ovo bilo neprocenjivo iskustvo! Pored toga što sam unapredio svoja profesionalna znanja, putovao sam i upoznavao kulturu i mentalitet drugog naroda.
Kühne + Nagel brine o svojim zaposlenima! Bar dva puta godišnje imamo team building aktivnosti da bismo se bolje upoznali i zabavili. Posebno bih izdvojio Pool party koji je organizovan septembra 2016. godine. Po tome se Kühne + Nagel izdvaja od ostalih!

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Kontakt

Kühne + Nagel d.o.o.

Partizanska 228, Ugrinovci, Beograd, SRBIJA

www.kuehne-nagel.rs

Facebook
Twitter