Kia Motors Adria Group

Kia Motors Adria Group

O kompaniji

Sa ukupnom prodajom 3.961.629 vozila u 2007. godini poslovna grupa Hyundai-KIA Automotive Group probila se na peto mesto među globalnim automobilskim proizvođačima. Godinu dana ranije Grupa je bila na 6. mestu, dok je ne tako daleke 1999., kad je nakon finansijskog kolapsa azijskih tržišta preuzeo Mong-Koo Chung, bila tek na 11. mestu.

Grupa je za vrlo kratko vreme otvorila fabrike u Kini (već dve) i Slovačkoj, a uskoro očekuju otvaranje novih pogona u SAD, Indiji, Rusiji i Brazilu.

Korporacija KIA Motors, proizvođač kvalitetnih vozila za mlade dinamične vozače, osnovana je 1944. godine i najstariji je korejski proizvođač automobila. KIA je deo Hyundai-KIA automobilske grupacije i namerava postati jedan od najvažnijih automobilskih proizvođača u svetu. Četrnaest fabrika u osam država proizvodi više od 1,4 miliona vozila godišnje koja se prodaju i servisiraju kroz distributersku mrežu u 165 država širom sveta. KIA danas zapošljava oko 40.000 ljudi i ostvaruje godišnji profit u iznosu 17 milijardi američkih dolara. KIA Motors bez problema savladava rizike i izazove 21. veka i u skladu sa korporativnim sloganom »Power to Surprise« kroz neprestanu automobilsku inovaciju izražava svoju sposobnost nadmašivanja očekivanja potrošača, bez obzira na njihovu visinu.

Kontakt

Adresa

Zrenjaninski put 114, Beograd

Kontakt
Matični broj

00000000