Marbo Product d.o.o.

Marbo Product d.o.o.

Poslovi

Merchandiser

Beograd

rok 09.08.2020.

Snaga grupacije

O nama

PepsiCo Zapadni Balkan se izdvaja kao jedan od najznačajnijih proizvođača slanih grickalica u regionu Zapadnog Balkana. Naši Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud spadaju u omiljene brendove celog regiona i ponosni smo što su postali deo globalnog PepsiCo portfolija.
 
Lokalni portfolio su proteklih godina dodatno obogatili i svetski poznati PepsiCo brendovi: ovsene pahuljice Quaker i najpoznatiji tortilja čips – čuveni Doritos, a od 2019. godine kompanija je u BiH preuzela i distribuciju najvećih globalnih brendova u segmentu bezalkoholnih pića - Pepsi, Mirinda, Pepsi Max, 7Up i Lipton.
 
Tokom 11 godina svog poslovanja na tržištu Zapadnog Balkana, nakon akvizicije Marbo Producta, kompanija PepsiCo je investirala u nove proizvodne linije, povećanje kapaciteta i proširenje portfolija, uslove rada i zaposlene, kao i platforme za zaštitu životne sredine. Proizvodnja se odvija u dve fabrike - u Magliću kod Bačkog Petrovca i u Laktašima kod Banja Luke, dok prihod od prodaje i obim izvoza pokazuju rast iz godine u godinu.
 
Pored investicija u proizvodnju i najviših standarda kvaliteta i bezbednosti hrane, posebna pažnja je posvećena ljudima, njihovoj edukaciji i osnaživanju. Zahvaljujući kontinuiranim unapređenjima uslova rada kompanija je već pet godina zaredom dobitnik priznanja Top Employer za poslovanje u Srbiji, i dva puta zaredom u Bosni i Hercegovini.  Rezultati poslovne filozofije koja glasi “Pobeđujemo sa svrhom”  vidljivi su kroz odgovorno poslovanje i saradnju s domaćim partnerima i dobavljačima, kao i brojne inicijative za lokalnu zajednicu i zaštitu životne sredine kroz primenu savremenih tehnologija za smanjenje emisije C02, smanjenje potrošnje električne energije i vode, kao i povećanje reciklaže.
Za više informacija posetite www.pepsico.rs

Zašto mi?

PEPSICO: MOJA VIRTUELNA DOBRODOŠLICA

Nove situacije donose nove izazove, a u skladu sa tim i odluke koje donosimo – prepustiti situaciji da upravlja ili je iskoristiti da budemo bolji. Nekada se upravo iz tih neočekivanih okolnosti izrodi dobra praksa, nova navika ili veština, a mi kao individue ili grupa postajemo inovatori. Na to posebno treba da budemo ponosni, jer nam je nova okolnost donela nešto dobro i biće upotrebljivo bez obzira na to šta se oko nas dešava.
Da je ovo moguće, pokazali su mi prvi dani koje sam provela kao novi član PepsiCo tima.

VIRTUELNI POČETAK

Novo zaposlenje može se uporediti sa upoznavanjem novih prijatelja – bojažljivi smo, možda nam je i pomalo nelagodno; razmišljamo o tome šta treba da kažemo, da li da pitamo; trudimo se da istražimo pre susreta kako bismo ostavili što bolji utisak. Mislila sam da će tako biti i u slučaju dolaska u novu kompaniju. Međutim, demantovana sam i pre nego što sam stigla da to pomislim.
Sačekao me je popunjen kalendar za 2 nedelje unapred, ali bez naziva sala u kojima se srećem sa koleginicama i kolegama. Imali smo smo jednu salu, i to virtuelnu – aplikaciju Zoom. Ceo onboarding program organizovan je online uz potpunu efikasnost i pametno projektovanje vremena koje je bilo potrebno za upoznavanje.
Ono što mi se posebno dopalo jeste što sam imala priliku da upoznam ne samo članove tima Ljudski resursi, čiji sam deo, već i sve druge sektore i njihovo poslovanje – od pravne službe, preko timova zaduženih za finansije, pa sve do komercijalnog direktora. Timovi i njihovi predstavnici su pripremili prezentacije i trudili se da na najbolji način predstave ono što rade.
Vrlo je važno upoznati svoje „dvorište“, kako bismo bili dobri domaćini svoje „kuće“. Osim toga, nisam morala da „trčim“ sa jednog sastanka na drugi, već je sve bilo kroz nekoliko klikova, a kada se „gledate“ sa kolegama, više ste fokusirani, imate veću odgovornost da ih slušate, umesto da gledate u telefon, kroz prozor ili da vam nešto treće odvuče pažnju.

MULTIKULTURALNO OKRUŽENJE

U Beogradu sam, a članovi mog tima nalaze se i širom Evrope? Vrlo moguće! Ono što PepsiCo pruža jeste upravljanje različitim tržištima, uz stav da to možeš raditi na bilo kom mestu i za to je obezbedio uslove. Na ovaj način je moguće doprineti lokalnom timu, ali i timu koji se nalazi u Grčkoj, na Kipru ili u Rumuniji, i to sve sa mesta sa kog poželite u kancelariji ili svom domu.
Jasno je da ovakav način rada zaista funkcioniše, jer kompanija ostvaruje dobre rezultate i ima zadovoljne i lojalne zaposlene.

​ONLINE PODRŠKA I RAZVOJ

Pomenuti susret sa novim oklonostima svako doživljava na svoj način – neko to potpuno jednostavno prihvati, dok je nekom potrebno možda više vremena ili više podrške. Ono što mi se posebno dopalo u moru informacija o tome kako je potrebno održavati higijenu, jeste i linija za psihološku podršku koju je PepsiCo uveo za sve svoje zaposlene, kao i niz vebinara na ovu temu. Ideja je da svaki zaposleni u bilo kom trenutku može da dobije pomoć psihoterapeuta pozivom broja telefona ili slanjem mejla. Osim toga, periodično su dostupni i vebinari na različite teme – na primer, upravljanje stresom ili upravljanje partnerskim odnosima.
Kao „novajliji“, to što radim od kuće ne znači da ne mogu da se upoznam sa kompanijom i da se sa tim uporedo razvijam. U svakom trenutku mi je dostupna velika baza online treninga, u kojoj se pronađe po nešto za svakog – ono što je moj favorit jesu treninzi na temu ženskog liderstva i osnaživanja karijere. To mogu raditi i u slobodno vreme, na terasi uz kafu.
Sve ovo je doprinelo da se već osećam kao deo tima, da je virtuelno zaista postalo „novo normalno“ i sigurno će se razvijati dalje. PepsiCo je postavio standarde u skladu sa svojom krilaticom -  pobeđivanje sa svrhom (Winning with purpose). A taj cilj je da budemo brži, snažniji i bolji.
 
 

Naši zaposleni

Sonja Radak Stanić, West Balkans Sales Development and Capability Manager 

Na poziciji sam West Balkans Sales Development and Capability Manager u kompaniji PepsiCo. Odgovorna sam za vođenje razvojnih projekata, operativnih sistema prodaje, kao i za razvoj zaposlenih u komercijalnom sektoru. Osim redovnih procesa upravljanja prodajom, zadužena sam za konceptualni razvoj i implementaciju novih poslovnih rešenja, metoda, procesa i alata, a u cilju uticaja na rast produktivnosti. Razlog zbog kojeg volim što radim za ovu kompaniju je činjenica da PepsiCo omogućava pojedincu da se kontinuirano razvija i preuzme karijeru u svoje ruke. Ponosna sam na tim čiji sam deo, kao i na velike projekte koje smo zajedno ostvarili. Rad u multifunkcionalnim timovima je svakodnevni deo posla i omogućava razumevanje celokupnog funkcionisanja kompanije. Tokom vođenja projekta pokretanja distribucije i prodaje PepsiCo gaziranih pića na prostorima Bosne i Hercegovine, pored Chipsy grickalica, Pepsi je postao moj omiljeni brend.

Milan Pasula, Demand planning Manager

Na poziciji sam Demand planning menadžera za teritoriju Šireg Balkana u kompaniji PepsiCo. Odgovoran sam za upravljanje procesima prognoziranja potražnje gotovih proizvoda svih PepsiCo kategorija (grickalica i pića) kako bi se ostvarili godišnji ciljevi prodaje za svaku kategoriju na našim tržištima i poboljšala efikasnost donošenja poslovnih odluka usmerenih na potrošača.
Razlog zbog kojeg sam ponosni član PepsiCo porodice je sto mi omogućava da se razvijam u okviru različitih funkcija i da imam pristup najboljim svetskim praksama.
Moj omiljeni brend je Quaker koji mi pomaže da kvalitetno započnem dan.

Aleksandra Stevović, Junior Brand Manager

Svoju karijeru u PepsiCo kompaniji započela sam pre tri godine, kao polaznik prve generacije PepsiCo Start programa. Nakon godinu dana provedenih u različitim sektorima oblasti marketinga, dobila sam poziciju Chipsy brend specijaliste. Dinamična atmosfera, stručnost i iskustvo mojih najbližih kolega doprineli su da svaki dan zaista ima bolji ukus uz Chipsy, ali i da budem spremna za nove izazove. Danas radim kao Junior brend menadžer za Doritos i Chipsy Oven Baked.
Najveći podstrek za napredovanje u marketing timu predstavlja uvažavanje vašeg mišljenja i preuzimanje odgovornosti na svim nivoima poslovanja, konstantna podrška saradnika koji vas guraju napred, kao i radost nakon uspešno lansiranih kampanja.
Ono na šta sam posebno ponosna jeste dolazak globalnih brendova i inovacija koje kontinuirano plasiramo na tržište Zapadnog Balkana - kao što je prvi pečeni Chipsy, ali bih izdvojila i lokalne društveno odgovorne projekte - "Smiles" & "Pokaži fudbalsku strast" uz pomoć kojih doprinosimo zajednici.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Društvene mreže

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/PepsiCoZapadniBalkan/
PepsiCoZapadniBalkan PepsiCoZB 30 Jul 2020, 16:21
Opšte je poznato da su naše grickalice idealne za svako uživanje sa prijateljima! 😉 U duhu Međunarodnog dana prijat… https://t.co/FRCpVCOpcJ
PepsiCoZapadniBalkan PepsiCoZB 27 Jul 2020, 13:43
RT @PepsiCoEU: We’ve significantly reduced GHG emissions by examining our entire value chain to make it more #sustainable. Find out what we…
PepsiCoZapadniBalkan PepsiCoZB 21 Jul 2020, 12:14
Ponosni smo na novo partnerstvo koje obuhvata direktnu distribuciju proizvoda Knjaz Miloš u BiH. Distribucija etabl… https://t.co/IdawqIuOlz
PepsiCoZapadniBalkan PepsiCoZB 15 Jul 2020, 17:57
Kontinuirana podrška zajednici je naš permanentni društveni cilj! U saradnji sa @naled_serbia, donirali smo pakete… https://t.co/aEwZ5jLCxD
PepsiCoZapadniBalkan PepsiCoZB 10 Jul 2020, 15:40
Jedan od učesnika bio je i naš kolega Željko Šaravanja, E2E Supply Chain Director, PepsiCo South-Central Europe & B… https://t.co/wGMhXFaU6I

Kontakt

Marbo Product d.o.o.

Đorđa Stanojevića 14, Beograd, SRBIJA

belgrade.office@pepsico.com

Facebook
Twitter