Marbo Product d.o.o. (a company of PepsiCo)

Marbo Product d.o.o. (a company of PepsiCo)

Poslovi

Priznanja

Snaga grupacije

O nama

PepsiCo Zapadni Balkan se izdvaja kao jedan od najznačajnijih proizvođača slanih grickalica u regionu Zapadnog Balkana. Naši Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud spadaju u omiljene brendove celog regiona i ponosni smo što su postali deo globalnog PepsiCo portfolija.
 
Lokalni portfolio su proteklih godina dodatno obogatili i svetski poznati PepsiCo brendovi: ovsene pahuljice Quaker i najpoznatiji tortilja čips – čuveni Doritos, a od 2019. godine kompanija je u BiH preuzela i distribuciju najvećih globalnih brendova u segmentu bezalkoholnih pića - Pepsi, Mirinda, Pepsi Max, 7Up i Lipton.
 
Tokom 11 godina svog poslovanja na tržištu Zapadnog Balkana, nakon akvizicije Marbo Producta, kompanija PepsiCo je investirala u nove proizvodne linije, povećanje kapaciteta i proširenje portfolija, uslove rada i zaposlene, kao i platforme za zaštitu životne sredine. Proizvodnja se odvija u dve fabrike - u Magliću kod Bačkog Petrovca i u Laktašima kod Banja Luke, dok prihod od prodaje i obim izvoza pokazuju rast iz godine u godinu.
 
Pored investicija u proizvodnju i najviših standarda kvaliteta i bezbednosti hrane, posebna pažnja je posvećena ljudima, njihovoj edukaciji i osnaživanju. Zahvaljujući kontinuiranim unapređenjima uslova rada kompanija je već pet godina zaredom dobitnik priznanja Top Employer za poslovanje u Srbiji, i dva puta zaredom u Bosni i Hercegovini.  Rezultati poslovne filozofije koja glasi “Pobeđujemo sa svrhom”  vidljivi su kroz odgovorno poslovanje i saradnju s domaćim partnerima i dobavljačima, kao i brojne inicijative za lokalnu zajednicu i zaštitu životne sredine kroz primenu savremenih tehnologija za smanjenje emisije C02, smanjenje potrošnje električne energije i vode, kao i povećanje reciklaže.
Za više informacija posetite www.pepsico.rs

Zašto mi?

Dare To Do More program za diplomce

Globalni izazov za studente i diplomce „Dare To Do More“ (Usudi se da postigneš više) kompanija PepsiCo pokreće i ove godine. Cilj ovog programa je da najbolje kandidatkinje i kandidati iskoriste svoja znanja i budu inovatori u industriji hrane i pića, ali i da nastave da se razvijaju i stiču iskustvo u kompaniji PepsiCo.

Program „Dare to do more“ je takmičarskog karaktera, i sastoji se iz nekoliko faza: studija slučaja, intervju, program mentorstva i veliko finale. Kroz studiju slučaja, učesnici imaju zadatak da osmisle jedinstveni proizvod ili unaprede već postojeću liniju PepsiCo proizvoda, a oni koji u tome budu najkreativniji, biće intervjuisani za neku od otvorenih pozicija. Sanja Miladinović Talent Aqusition menadžer u kompaniji PepsiCo kaže da se kroz dosadašnje iskustvo pokazalo da su dve poslednje faze najuzbudljivije za DTDM finaliste.

„Učesnici sa najboljim idejama obezbediće sebi mesto u finalu i imaće priliku da ih predstave stručnjacima kompanije PepsiCo od kojih će dobiti korisne savete kako bi se pripremili za veliko finale, a samo najbolji će dobiti poziv da otputuju u Barselonu i prisustvuju finalnom događaju gde će se, zajedno sa 25 finalista iz regiona, takmičiti za vredne nagrade“, kaže Miladinović.

Osim ovog takmičarskog dela, najbolji studenti i diplomci iz Srbije imaće priliku da se priključe PepsiCo timu u trajanju od 2 godine i tako steknu iskustvo u ovoj globalnoj kompaniji.

„Kroz program „Dare to do more“ primićemo i 9 kandidata na otvorene pozicije u sektorima prodaje, ljudskih resursa, lanca snabdevanja, finansija, agro nabavke, digitalnog marketinga i Insights sektora. Ideja je da ih kroz dvogodišnji program izgradimo u buduće menadžere koji će biti spremni da preuzmu kompleksne zadatke i budu pravi ambasadori naše kompanije. Trudimo se da uspešno negujemo inicijative i sprovodimo projekte koji za cilj imaju promociju naše kompanije kao jednog od najpoželjnijeg poslodavca“, zaključila je Miladinović.

„Dare to do more“ takmičenje traje od 1. septembra do 16. oktobra, a svi zainteresovani studenti i diplomci mogu pronaći više informacija na veb sajtu https://daretodomore.pepsico.com/en/challenges/europe

Naši zaposleni

Sonja Radak Stanić, West Balkans Sales Development and Capability Manager 

Na poziciji sam West Balkans Sales Development and Capability Manager u kompaniji PepsiCo. Odgovorna sam za vođenje razvojnih projekata, operativnih sistema prodaje, kao i za razvoj zaposlenih u komercijalnom sektoru. Osim redovnih procesa upravljanja prodajom, zadužena sam za konceptualni razvoj i implementaciju novih poslovnih rešenja, metoda, procesa i alata, a u cilju uticaja na rast produktivnosti. Razlog zbog kojeg volim što radim za ovu kompaniju je činjenica da PepsiCo omogućava pojedincu da se kontinuirano razvija i preuzme karijeru u svoje ruke. Ponosna sam na tim čiji sam deo, kao i na velike projekte koje smo zajedno ostvarili. Rad u multifunkcionalnim timovima je svakodnevni deo posla i omogućava razumevanje celokupnog funkcionisanja kompanije. Tokom vođenja projekta pokretanja distribucije i prodaje PepsiCo gaziranih pića na prostorima Bosne i Hercegovine, pored Chipsy grickalica, Pepsi je postao moj omiljeni brend.

Milan Pasula, Demand planning Manager

Na poziciji sam Demand planning menadžera za teritoriju Šireg Balkana u kompaniji PepsiCo. Odgovoran sam za upravljanje procesima prognoziranja potražnje gotovih proizvoda svih PepsiCo kategorija (grickalica i pića) kako bi se ostvarili godišnji ciljevi prodaje za svaku kategoriju na našim tržištima i poboljšala efikasnost donošenja poslovnih odluka usmerenih na potrošača.
Razlog zbog kojeg sam ponosni član PepsiCo porodice je sto mi omogućava da se razvijam u okviru različitih funkcija i da imam pristup najboljim svetskim praksama.
Moj omiljeni brend je Quaker koji mi pomaže da kvalitetno započnem dan.

Aleksandra Stevović, Junior Brand Manager

Svoju karijeru u PepsiCo kompaniji započela sam pre tri godine, kao polaznik prve generacije PepsiCo Start programa. Nakon godinu dana provedenih u različitim sektorima oblasti marketinga, dobila sam poziciju Chipsy brend specijaliste. Dinamična atmosfera, stručnost i iskustvo mojih najbližih kolega doprineli su da svaki dan zaista ima bolji ukus uz Chipsy, ali i da budem spremna za nove izazove. Danas radim kao Junior brend menadžer za Doritos i Chipsy Oven Baked.
Najveći podstrek za napredovanje u marketing timu predstavlja uvažavanje vašeg mišljenja i preuzimanje odgovornosti na svim nivoima poslovanja, konstantna podrška saradnika koji vas guraju napred, kao i radost nakon uspešno lansiranih kampanja.
Ono na šta sam posebno ponosna jeste dolazak globalnih brendova i inovacija koje kontinuirano plasiramo na tržište Zapadnog Balkana - kao što je prvi pečeni Chipsy, ali bih izdvojila i lokalne društveno odgovorne projekte - "Smiles" & "Pokaži fudbalsku strast" uz pomoć kojih doprinosimo zajednici.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Društvene mreže

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/PepsiCoZapadniBalkan/
PepsiCoZapadniBalkan PepsiCoZB 16 Oct 2020, 21:34
Primer na koji smo posebno ponosni je Chipsy Agro Akademija, u okviru koje studenti Poljoprivrednih fakulteta dobij… https://t.co/LWwyWK1nBR
PepsiCoZapadniBalkan PepsiCoZB 16 Oct 2020, 21:34
Kompanija PepsiCo ulaže napore u cilju građenja što održivijeg Sistema hrane, našom ekspertizom i ulaganjem u znanj… https://t.co/jBgbxeA13F
PepsiCoZapadniBalkan PepsiCoZB 16 Oct 2020, 21:34
Danas obeležavamo Svetski dan hrane, u okolnostima koje su zadesile Planetu dužni smo da posebno izrazimo zahvalnos… https://t.co/mdGTHgURKk
PepsiCoZapadniBalkan PepsiCoZB 13 Oct 2020, 18:34
OSTALO JE JOŠ SAMO 2 DANA DA SE PRIJAVITE NA „DARE TO DO MORE” GLOBALNI IZAZOV - POSTANITE DEO PEPSICO TIMA!✨ Stud… https://t.co/fIi22UweHR
PepsiCoZapadniBalkan PepsiCoZB 12 Oct 2020, 19:22
Ukoliko uživate u izazovima i dinamici, započnite svoju svoju karijeru u PepsiCo timu učešćem u „Dare To Do More“ p… https://t.co/EQrwIwDBDR

Kontakt

Marbo Product d.o.o. (a company of PepsiCo)

Đorđa Stanojevića 14, Beograd, SRBIJA

belgrade.office@pepsico.com

Facebook
Twitter