MEGGLE Srbija d.o.o.

MEGGLE Srbija d.o.o.

O kompaniji

1887. godine u Vaserburgu, mestu nadomak nemačkog grada Minhena, Jozef Anton Meggle I je osnovao malu fabriku sira koja je vrlo brzo počela da se razvija. Njegov sin, Jozef Anton Meggle II bio je uspešan u nameri da proširi posao, a Jozef Anton III, poznatiji kao Toni Meggle, uspeo je da porodični posao podigne sa regionalnog na internacionalni nivo.

MEGGLE je uvek bio ispred svog vremena, što je dokazao 1977. godine otvaranjem predstavništva u Tokiju i postao prva nemačka mlekara koja je izvela takav poduhvat. Od tada je krenulo širenje na svim kontinentima.

Trenutno MEGGLE ima preko 40 svojih predstavništava širom sveta, oko 3000 zaposlenih i godišnji promet od preko 700 miliona evra. U stalnoj potrazi za interesantnim tržištem, Toni Meggle je kupovinom poznate kragujevačke mlekare Mladost, stigao i u Srbiju krajem 2010-e godine. Mlekara Mladost je osnovana 1954. godine. Prvobitno je bila u vlasništvu države, zatim doživela nekoliko privatizacija, a 17. decembra 2010. godine je MEGGLE potpisao ugovor o njenoj kupovini.

14. marta 2011. godine su završeni svi pravni procesi preuzimanja i mlekara je prešla u vlasništvo jedne od vodećih nemačkih mlekara - MEGGLE.

13. jula 2011. godine dolazi do promene imena mlekare Mladost u MEGGLE Srbija.

Od dana kupovine mlekare do danas uloženo je više od 8 miliona evra.MEGGLE jeinvestirao u povećanje kapaciteta, otkup sirovine, nova postrojenja, rekonstrukciju objekata. Nakon samo 9 meseci od potpisivanja ugovora o kupovini, MEGGLE je 6. decembra 2011. godine svečano otvorio novi pogon i Tetra Pak liniju za punjenje mleka i mlečnih proizvoda, najmoderniju takve vrste u Srbiji.

Mlekara je uvela standard ISO 22000 u okviru koga je implementiran i sistem HACCP, čiji se principi kontrole i higijene poštuju u proizvodnji svih proizvoda. U maju 2013. MEGGLE je postao prvi nosilac IFS sertifikata u Srbiji.

Kontakt

Adresa

Save Kovačevića 58, Kragujevac, Srbija

Kontakt
Matični broj

07150512

PIB

101040040