Mercator-S d.o.o.-logo

Mercator-S d.o.o.

Znanje, Disciplina, Strast, Zajednički uspeh

Mercator-S d.o.o.-bg

O kompaniji

Dobrodošli u Mercator-S tim!

“Najbolje što u životu možete očekivati je dobra šansa”.

Artur Šopenhauer

Svakodnevno kupujemo u marketima ni ne sluteći koliko organizacije se krije iza nama dostupnih namirnica? Kada se pomene reč SUPERMARKET – neizbežno je setiti se barem jednog imena iz Mercator lanca.

Mercator-S je jedan od najvećih maloprodajnih lanaca na tržištu Srbije.

U okviru kompanije postoji više različitih banera: Idea, Roda i Mercator prodavnice, kao i Velpro i Horeca centri.

“U mreži, koja pokriva gotovo 80 gradova i mesta širom zemlje, naša kompanija ima 314 IDEA prodavnica RODA marketa i Mercator hipermarketa.

Po visini prihoda, pripadamo grupi od 10 najvećih kompanija u Srbiji.

U timu imamo više od 8.000 zaposlenih koji svakog dana brinu o više od 300.000 potrošača.

Pokreću nas strast i znanje, vodimo računa o disciplini, a najviše se radujemo zajedničkom uspehu. To su vrednosti naše kompanije zahvaljujući kojima danas u Mercator-S rade najdarovitiji i najobrazovaniji mladi menadžeri u Srbiji.

Mercator radi velike stvari, jer su mu najvažni ljudi. Zato su kod nas vrata uvek otvorena za nove ideje i nove koleginice i kolege.”

Beneficije

Timska druženja

U kompaniji podržavamo aktivnosti volontiranja, jer verujemo da svako ima neku veštinu koju može da pokloni i na taj način doživi istinsku radost volontiranja. Tokom godine, kompanija organizuje korporativne događaje i tim bilding za timove iz različitih područja kako bi omogućila zaposlenima povezivanje na jedan drugačiji način, uz razvijanje neformalnih odnosa.

Obezbeđena oprema za rad

Nigde nije kao kod kuće, ali u kompaniji se posebna pažnja posvećuje radnom okruženju kako bi se zaposleni osećali prijatno. Ogromna pažnja se posvećuje uređenju prostora, rasporedu prostorija, opremanju kacelarija, obezbeđivanju kuhinje, dodatnih prostorija za pauzu, sobe za odmor, kao i parkinga za zaposlene, i sve to u jednom modernom ambijentu sa puno prirodnog svetla za rad.

Obezbeđen parking

Za zaposlene smo obezbedili i parking.

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Mercator-S uvodi nove benefite na polju brige o zdravstvenoj zaštiti zaposlenih. U želji da obezbedi brzu i kvalitetnu pomoć dobrih lekara za naše zaposlene, kompanija je ugovorila privatno zdravstveno osiguranje za sve nivoe menadžmenta u Upravi društva.

Fleksibilno radno vreme

Fleksibilni oblici rada omogućavaju zaposlenima balans između privatnog i poslovnog života. Svako od nas ima drugačiji bioritam i individualne dnevne obaveze. Sjajno je znati da svoj radni dan možemo započeti nešto kasnije jer smo na važnim projektima radili do sitnih noćnih sati ili možemo povremeno raditi na daljinu, ako priroda našeg posla to dozvoljava.

Hrana i piće

Ručak, šoljica kafe ili čaja uz predah, moguća je u prijatnom ambijentu naše kantine. Skoro pa nam je kao kod kuće.

Nagrade, bonusi, pokloni

Verujemo da svaki pojedinac unutar kompanije može svojim znanjem, disciplinom, zajedničkim uspehom i strašću doprineti rastu i razvoju kompanije Mercator-S. Pored toga što zaposlenima obezbeđujemo sigurnost plate, postoje brojni modeli nagrađivanja i priznanja koji pokrivaju ostvarivanje timskih ciljeva, izvrsne pojedinačne rezultate, razmenu znanja sa kolegama, učestvovanje u strateškim projektima ili predlaganje inovativnih ideja.

Zdravlje

Sigurnost i zaštita svih zaposlenih u Mercator-S-u jedno je od najbitnijih načela kojih se pridržavamo. Na radnom mestu imamo veliki broj propisa za bezbednost i sigurnost koji nam omogućavaju sigurno okruženje kao i zaštitnu opremu za zaposlene tokom obavljanja posla. Kontinuirano uvodimo nove tehnologije kao mogućnost za zaposlene da postignu više. Pored toga, svi zaposleni su osigurani za slučaj nezgode i povrede na radu.

Proces selekcije

Proces Selekcije u kompaniji Mercator-S

Osmehom reševaš izazove i uživaš u svom poslu?

Posvećen si i istrajan u onome što radiš?

Aktivno tražiš mogućnosti za lično usavršavanje i napredovanje?

Želiš da budeš deo zajedničkog uspeha?

Već godinama unazad, Mercator-S je lider na tržištu zahvaljujući timu koji čine zaposleni.

Pridruži nam se i ti!

Želiš da radiš u upravi naše kompanije?

Proces selekcije za Upravu društva se odvija po fazama. U prvoj fazi dobijamo tvoju radnu biografiju. Daj joj svoj pečat, neka predstavi pravog tebe i zainteresuje nas već u ovom koraku! Pokaži da si spreman da strastveno uđeš u tržišnu utakmicu, primenjuješ nova znanja i disciplinovano ideš ka cilju sa timom koji se raduje zajedničkom uspehu. Da, to su ujedno i naše zajedničke vrednosti koje u Mercatoru živimo: ZNANJE, STRAST, DISCIPLINA I ZAJEDNIČKI USPEH. Koliko se ti vodiš ovim vrednostima?

U sledećoj fazi naš stručan i odgovoran tim pažljivo vrši predselekciju na osnovu pristiglih biografija. Ukoliko si prošao/la preselekciju, SMS će te obavestiti da te na mejlu čeka link ka materijalu za psihološko testiranje. Ovo su verovatno jedini testovi koje si radio/la, a da ti za to nije potrebna priprema. Sjajno, zar ne? Odgovaraćeš iskreno na pitanja koja se tiču tvojih navika i načina razmišljanja, jer nam je stalo da što bolje upoznamo budućeg kolegu. Uz to, uživaćeš dok budeš sklapao/la kockice i kružiće. Zabava je zagarantavana!

Sledeća faza je poziv na intervju. Bravo! Odlično si složio/la kockice i brojeve, sada je vreme da se upoznamo uživo. Razgovaraćeš sa dragom koleginicom iz ljudskih resursa i linijskim menadžerom (svojim budućim pretpostavljenim) o svojim kompetencijama, a koje su u vezi sa pozicijom za koju si konkurisao/la. Svi kandidati imaju isti tretman, zato možeš očekivati struktuiran proces intervjua, pri čemu svim kandidatima za istu poziciju postavljamo ista pitanja, koristeći istu skalu za procenu. Ovim obezbeđujemo maksimalnu objektivnost u proceni i izboru odgovarajućeg kandidata. Tvoje iskustvo u procesu selekcije jako nam je važno! Uslediće još jedan krug intervjua, a mi obećavamo prijatnu atmosferu na svakom od njih.

Poslednja faza rezevisana je za povratnu informaciju. Javljamo ti da si postao/la deo tima od 8000 ljudi, ali ne bilo kakvih, već sjajnih pojedinaca, od kojih svaki ima posebno važno mesto u sistemu zvanom Mercator–S!

Ukoliko pak niste odabran/a, ne očajavaj, imamo te na umu za neke duge izazove, za koje možda ni sam/a ne znaš da poseduješ izvanredne mogućnosti.

Ako ti sve ovo zvuči lakše nego što si mislio/la, u pravu si! Prijavi se, ostvari perspektivnu karijeru, a mi ćemo ti pomoći da zajedno srušimo predrasudu o tome da je pronaženje posla stresna životna situacija.


Privlači te da se pridružiš timu u operativi?

Na listi stresnih događaja u životu pojedinca, na njenom samom vrhu, nalazi se stres u vezi s pronalaženjem zaposlenja. Slažemo se da su naboj tenzije, iščekivanja, strah, veliki prilikom samog procesa selekcije. Zbog toga se mi u Mercatoru trudimo da ti maksimalno olakšamo prolazak kroz ovu uzbudljivu životnu fazu.

Ukoliko želiš da ostvariš karijeru u delatnosti koja postoji još od Kamenog doba, da osetiš sigurnost u kompaniji koja ima budućnost i da budeš heroj i u vanrednim situacijama, ukratko da budeš TRGOVAC, prijavi se i isprati sledeće korake.

Mi u kompaniji zapošljavamo tokom cele godine, na sledećim pozicijama: prodavac, mesar, vozač i magacioner. To znači da na Infostudu uvek možeš naći konkurse za ove pozicije. Sve što treba da uradiš je da se prijaviš i u par jednostavnih koraka ostaviš svoje podatke.

Vrlo brzo, a možda i istog dana, možeš očekivati poziv koleginice iz tima za selekciju koja će ti zakazati razgovor. Razgovor može biti u maloprodajnom objektu/logističkom centru u blizini mesta stanovanja ili putem video poziva. Zbog novonastale situacije izazvane virusom Covid 19, prilagodili smo način obavljanja razgovora, kako bismo maksimalno smanjili mogućnost zaražavanja, te smo u svakom trenutku spremni da izađemo u susret. Razgovor je isti po kvalitetu, da li se odvija uživo ili putem neke od aplikacija (viber, whats up). Traje između 15 i 20 minuta i i najbolji deo – nije potrebna nikakva priprema!

U samom objektu, gde je zakazan razgovor, sačekaće te naš kolega, poslovođa objekta/rukovodilac logističkog centra, koji će sa tobom obaviti prijatan, kratak razgovor. Razgovor se odvija u nekoliko faza. Nakon dobrodošlice, ti ćeš nam se predstaviti i reći nešto o sebi. Koju si školu završio, odakle dolaziš, šta te je motivisalo da se prijaviš da radiš kod nas, ali i sve drugo što smatraš da treba da nam kažeš. Druga faza se tiče radnog iskustva i znanja. Seti se prethodnih radnih iskustava, šta si radio/la na pređašnjem poslu, šta ti se dopalo, a šta i ne baš. Ukoliko nemaš radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima – nije važno! Nama je bitno da imaš volju, da se ne bojiš izazova i da si spreman da učiš nove stvari. Vrlo je važno da budeš iskren/a, jer mi u Mercatoru cenimo iskren odnos, pa će ti s tim u vezi i naš kolega predočiti uslove rada baš onakve kakvi jesu. U trećoj fazi dobijaš informacije iz prve ruke o radnom vremenu, visini zarade, mogućnostima za napredovanje i stimulaciju. Time što dolaziš u objekat, imaš priliku da već tada vidiš svoje potencijalne kolege, da snimiš radni prostor i atmosferu, da čuješ omiljenu pesmu na radiju, pa da istog časa poželiš da radiš kod nas. Nakon obavljenog razgovora, vrlo brzo možeš očekivati povratnu informaciju. Možda te na putu do kuće pozovemo i obavestimo o početku rada. Najkasnije to može biti u roku od nedelju dana. Kada te pozovemo, dogovaramo pojedinosti ugovora et voila! – postao/la si deo tima koji ima budućnost!

Vrsta selekcije

Intervju

test

Kompanijski brendovi

Hipermarket-logo

Hipermarket


Mercator hipermarket je nastao sa idejom da bude prepoznatljiv kao prodajni objekat koji će odgovoriti na sve potrebe savremenih potrošača i koji će svaku kupovinu pretvoriti u nezaboravno iskustvo. Mercator centri u Beogradu i Novom Sadu danas predstavljaju moderno uređene tržne centre koje mesečno poseti i više od 500.000 potrošača sa istančanim ukusom za shopping, koji dolaskom u ove objekte dožive jedan potpuno novi osećaj kupovine i pažnje svih trgovaca.

IDEA-logo

IDEA

​IDEA maloprodajna mreža danas broji više od 300 prodavnica malog i super formata i nalazi se u gotovo svakom mestu u Srbiji. Prema prodajnoj površini i pažljivo odabranom asortimanu namenjena je, pre svega svakodnevnoj kupovini svežih proizvoda, ali i velikim vikend kupovinama u kojima porodica može da nabavi sve što joj je potrebno.

RODA-logo

RODA

​Pažljivo prateći potrebe svojih potrošača Roda je izrasla u maloprodajnu mrežu s 35 prodavnica raspoređenih širom Srbije, najširim asortimanom domaćih proizvoda i najboljim uslovima plaćanja. Danas na svojim policama potrošačima nudi više od 40.000 vrhunskih domaćih i svetskih brendova po najpovoljnijim cenama.

VELPRO-logo

VELPRO

VELPRO je vodeći nacionalni veleprodajni lanac u Srbiji koji poseduje 4 veleprodajna centra, koji su prilagođeni i organizovani za snabdevanje profesionalnih kupaca. U svom bogatom asortimanu VELPRO nudi više od 5.500 artikala široke potrošnje. Prateći potrebe svojih kupaca i stalnim ulaganjem u razvoj, ovaj brend je za više od dve decenije postojanja doživeo snažnu ekspanziju, te danas u svom portfoliju ima više od 6.000 profesionalnih kupaca širom Srbije.

HORECA-logo

HORECA

HoReCa centar je organizovan tako da u svakom trenutku može da odgovori na zahteve ugostiteljskih objekata i dostavi robu u dogovorenom roku. Asortimansku ponudu čini više od 1.500 artikala u bazičnoj ponudi, od kojih se posebno izdvajaju kategorije svežeg voća i povrća, delikatesa, mleka i mlečnih proizvoda kao i svežeg mesa. Pored toga, u ponudi je i dopunski asortiman sa više od 40.000 prehrambenih i neprehrambenih artikala.

IDEA Organic-logo

IDEA Organic

Prodavnice IDEA Organik se nalaze u Beogradu i u njima se mogu pazariti organik proizvodi, bezglutenska, dijetetska, makrobiotička i posna hrana.

Kontakt

Mercator-S d.o.o.

Mercator-S d.o.o.

Društvene mreže

Adresa

Autoput za Zagreb 11a

11070 Novi Beograd, Srbija

Matični broj

06886671

PIB

101670560

Broj zaposlenih

> 1000

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.