Mercator-S d.o.o.-logo

Mercator-S d.o.o.

Znanje, Disciplina, Strast, Zajednički uspeh

Mercator-S d.o.o.-bg

O kompaniji

Dobrodošli u Mercator-S tim!

“Najbolje što u životu možete očekivati je dobra šansa”.

Artur Šopenhauer

Svakodenevno kupujemo u marketima ni ne sluteći koliko organizacije se krije iza nama dostupnih namirnica? Kada se pomene reč SUPERMARKET – neizbežno je setiti se barem jednog imena iz Mercator lanca.

Mercator-S je jedan od najvećih maloprodajnih lanaca na tržištu Srbije.

U okviru kompanije postoji više različitih banera: Idea, Roda i Mercator prodavnice, kao i Velpro i Horeca centri.

“U mreži, koja pokriva gotovo 80 gradova i mesta širom zemlje, naša kompanija ima 314 IDEA prodavnica RODA marketa i Mercator hipermarketa.

Po visini prihoda, pripadamo grupi od 10 najvećih kompanija u Srbiji.

U timu imamo više od 8.000 zaposlenih koji svakog dana brinu o više od 300.000 potrošača.

Pokreću nas strast i znanje, vodimo računa o disciplini, a najviše se radujemo zajedničkom uspehu. To su vrednosti naše kompanije zahvaljujući kojima danas u Mercator-S rade najdarovitiji i najobrazovaniji mladi menadžeri u Srbiji.

Mercator radi velike stvari, jer su mu najvažni ljudi. Zato su kod nas vrata uvek otvorena za nove ideje i nove koleginice i kolege.”

Beneficije

Zdravlje

Organizovan prevoz

Edukacija, profesionalni razvoj

Sport i rekreacija

Kompanijski popusti

Porodica i roditeljstvo

Proces selekcije

Proces Selekcije u kompaniji Mercator-S

Osmehom reševaš izazove i uživaš u svom poslu?

Posvećen si i istrajan u onome što radiš?

Aktivno tražiš mogućnosti za lično usavršavanje i napredovanje?

Želiš da budeš deo zajedničkog uspeha?

Već godinama unazad, Mercator-S je lider na tržištu zahvaljujući timu koji čine zaposleni.

Pridruži nam se i ti!

Želiš da radiš u upravi naše kompanije?

Proces selekcije za Upravu društva se odvija po fazama. U prvoj fazi dobijamo tvoju radnu biografiju. Daj joj svoj pečat, neka predstavi pravog tebe i zainteresuje nas već u ovom koraku! Pokaži da si spreman da strastveno uđeš u tržišnu utakmicu, primenjuješ nova znanja i disciplinovano ideš ka cilju sa timom koji se raduje zajedničkom uspehu. Da, to su ujedno i naše zajedničke vrednosti koje u Mercatoru živimo: ZNANJE, STRAST, DISCIPLINA I ZAJEDNIČKI USPEH. Koliko se ti vodiš ovim vrednostima?

U sledećoj fazi naš stručan i odgovoran tim pažljivo vrši preselekciju na osnovu pristiglih biografija. Ukoliko si prošao/la preselekciju, SMS će te obavestiti da te na mejlu čeka link ka materijalu za psihološko testiranje. Ovo su verovatno jedini testovi koje si radio/la, a da ti za to nije potrebna priprema. Sjajno, zar ne? Odgovaraćeš iskreno na pitanja koja se tiču tvojih navika i načina razmišljanja, jer nam je stalo da što bolje upoznamo budućeg kolegu. Uz to, uživaćeš dok budeš sklapao/la kockice i kružiće. Zabava je zagarantavana!

Sledeća faza je poziv na intervju. Bravo! Odlično si složio/la kockice i brojeve, sada je vreme da se upoznamo uživo. Razgovaraćeš sa dragom koleginicom iz ljudskih resursa i linijskim menadžerom (svojim budućim pretpostavljenim) o svojim kompetencijama, a koje su u vezi sa pozicijom za koju si konkurisao/la. Svi kandidati imaju isti tretman, zato možeš očekivati struktuiran proces intervjua, pri čemu svim kandidatima za istu poziciju postavljamo ista pitanja, koristeći istu skalu za procenu. Ovim obezbeđujemo maksimalnu objektivnost u proceni i izboru odgovarajućeg kandidata. Tvoje iskustvo u procesu selekcije jako nam je važno! Uslediće još jedan krug intervjua, a mi obećavamo prijatnu atmosferu na svakom od njih.

Poslednja faza rezevisana je za povratnu informaciju. Javljamo ti da si postao/la deo tima od 8000 ljudi, ali ne bilo kakvih, već sjajnih pojedinaca, od kojih svaki ima posebno važno mesto u sistemu zvanom Mercator–S!

Ukoliko pak niste odabran/a, ne očajavaj, imamo te na umu za neke duge izazove, za koje možda ni sam/a ne znaš da poseduješ izvanredne mogućnosti.

Ako ti sve ovo zvuči lakše nego što si mislio/la, u pravu si! Prijavi se, ostvari perspektivnu karijeru, a mi ćemo ti pomoći da zajedno srušimo predrasudu o tome da je pronaženje posla stresna životna situacija.


Privlači te da se pridružiš timu u operativi?

Na listi stresnih događaja u životu pojedinca, na njenom samom vrhu, nalazi se stres u vezi s pronalaženjem zaposlenja. Slažemo se da su naboj tenzije, iščekivanja, strah, veliki prilikom samog procesa selekcije. Zbog toga se mi u Mercatoru trudimo da ti maksimalno olakšamo prolazak kroz ovu uzbudljivu životnu fazu.

Ukoliko želiš da ostvariš karijeru u delatnosti koja postoji još od Kamenog doba, da osetiš sigurnost u kompaniji koja ima budućnost i da budeš heroj i u vanrednim situacijama, ukratko da budeš TRGOVAC, prijavi se i isprati sledeće korake.

Mi u kompaniji zapošljavamo tokom cele godine, na sledećim pozicijama: prodavac, mesar, vozač i magacioner. To znači da na Infostudu uvek možeš naći konkurse za ove pozicije. Sve što treba da uradiš je da se prijaviš i u par jednostavnih koraka ostaviš svoje podatke.

Vrlo brzo, a možda i istog dana, možeš očekivati poziv koleginice iz tima za selekciju koja će ti zakazati razgovor. Razgovor može biti u maloprodajnom objektu/logističkom centru u blizini mesta stanovanja ili putem video poziva. Zbog novonastale situacije izazvane virusom Covid 19, prilagodili smo način obavljanja razgovora, kako bismo maksimalno smanjili mogućnost zaražavanja, te smo u svakom trenutku spremni da izađemo u susret. Razgovor je isti po kvalitetu, da li se odvija uživo ili putem neke od aplikacija (viber, whats up). Traje između 15 i 20 minuta i i najbolji deo – nije potrebna nikakva priprema!

U samom objektu, gde je zakazan razgovor, sačekaće te naš kolega, poslovođa objekta/rukovodilac logističkog centra, koji će sa tobom obaviti prijatan, kratak razgovor. Razgovor se odvija u nekoliko faza. Nakon dobrodošlice, ti ćeš nam se predstaviti i reći nešto o sebi. Koju si školu završio, odakle dolaziš, šta te je motivisalo da se prijaviš da radiš kod nas, ali i sve drugo što smatraš da treba da nam kažeš. Druga faza se tiče radnog iskustva i znanja. Seti se prethodnih radnih iskustava, šta si radio/la na pređašnjem poslu, šta ti se dopalo, a šta i ne baš. Ukoliko nemaš radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima – nije važno! Nama je bitno da imaš volju, da se ne bojiš izazova i da si spreman da učiš nove stvari. Vrlo je važno da budeš iskren/a, jer mi u Mercatoru cenimo iskren odnos, pa će ti s tim u vezi i naš kolega predočiti uslove rada baš onakve kakvi jesu. U trećoj fazi dobijaš informacije iz prve ruke o radnom vremenu, visini zarade, mogućnostima za napredovanje i stimulaciju. Time što dolaziš u objekat, imaš priliku da već tada vidiš svoje potencijalne kolege, da snimiš radni prostor i atmosferu, da čuješ omiljenu pesmu na radiju, pa da istog časa poželiš da radiš kod nas. Nakon obavljenog razgovora, vrlo brzo možeš očekivati povratnu informaciju. Možda te na putu do kuće pozovemo i obavestimo o početku rada. Najkasnije to može biti u roku od nedelju dana. Kada te pozovemo, dogovaramo pojedinosti ugovora et voila! – postao/la si deo tima koji ima budućnost!

Vrsta selekcije

Intervju

test

Kompanijski brendovi

Mercator S-logo

Mercator S

​Mercator hipermarket je nastao sa idejom da bude prepoznatljiv kao prodajni objekat koji će odgovoriti na sve potrebe savremenih potrošača i koji će svaku kupovinu pretvoriti u nezaboravno iskustvo. Mercator centri u Beogradu i Novom Sadu danas predstavljaju moderno uređene tržne centre koje mesečno poseti i više od 500.000 potrošača sa istančanim ukusom za shopping, koji dolaskom u ove objekte dožive jedan potpuno novi osećaj kupovine i pažnje svih trgovaca.

IDEA-logo

IDEA

​IDEA maloprodajna mreža danas broji više od 300 prodavnica malog i super formata i nalazi se u gotovo svakom mestu u Srbiji. Prema prodajnoj površini i pažljivo odabranom asortimanu namenjena je, pre svega svakodnevnoj kupovini svežih proizvoda, ali i velikim vikend kupovinama u kojima porodica može da nabavi sve što joj je potrebno.

RODA-logo

RODA

​Pažljivo prateći potrebe svojih potrošača Roda je izrasla u maloprodajnu mrežu s 35 prodavnica raspoređenih širom Srbije, najširim asortimanom domaćih proizvoda i najboljim uslovima plaćanja. Danas na svojim policama potrošačima nudi više od 40.000 vrhunskih domaćih i svetskih brendova po najpovoljnijim cenama.

VELPRO-logo

VELPRO

VELPRO je vodeći nacionalni veleprodajni lanac u Srbiji koji poseduje 4 veleprodajna centra, koji su prilagođeni i organizovani za snabdevanje profesionalnih kupaca. U svom bogatom asortimanu VELPRO nudi više od 5.500 artikala široke potrošnje. Prateći potrebe svojih kupaca i stalnim ulaganjem u razvoj, ovaj brend je za više od dve decenije postojanja doživeo snažnu ekspanziju, te danas u svom portfoliju ima više od 6.000 profesionalnih kupaca širom Srbije.

HORECA-logo

HORECA

HoReCa centar je organizovan tako da u svakom trenutku može da odgovori na zahteve ugostiteljskih objekata i dostavi robu u dogovorenom roku. Asortimansku ponudu čini više od 1.500 artikala u bazičnoj ponudi, od kojih se posebno izdvajaju kategorije svežeg voća i povrća, delikatesa, mleka i mlečnih proizvoda kao i svežeg mesa. Pored toga, u ponudi je i dopunski asortiman sa više od 40.000 prehrambenih i neprehrambenih artikala.

IDEA Organic-logo

IDEA Organic

Prodavnice IDEA Organik se nalaze u Beogradu i u njima se mogu pazariti organik proizvodi, bezglutenska, dijetetska, makrobiotička i posna hrana.

Kontakt

Mercator-S d.o.o.

Mercator-S d.o.o.

Društvene mreže

Adresa

Autoput za Zagreb 11a

11070 Novi Beograd, 11070 Novi Beograd

Srbija

Matični broj

06886671

PIB

101670560

Broj zaposlenih

> 1000

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.