Mercator-S d.o.o.
Mercator-S d.o.o.

Mercator-S d.o.o.

Znanje I Disciplina I Strast I Zajednički uspeh

O kompaniji

“Najbolje što u životu možete očekivati je dobra šansa”.

Artur Šopenhauer


Svakodnevno kupujemo u marketima ni ne sluteći koliko organizacije se krije iza nama dostupnih namirnica? Kada se pomene reč SUPERMARKET – neizbežno je setiti se barem jednog imena iz Mercator lanca: iDEA, Roda, Mercator.


Mi smo Mercator-S, članica Fortenova grupe. Sa više od 340 prodavnica različitih formata, prisutni smo, kao jedini trgovački lanac, u svim regionima Srbije. Pokrivamo sve šoping misije, od svakodnevne nabavke, preko velikih porodičnih snabdevanja, do premijum kupovine. Imamo i 4 Velpro i jedan Horeca centar. Naš tim broji više od 7.900 vrednih i posvećenih koleginica i kolega, koji svakog dana usluže više od 300.000 potrošača. Pokreću nas strast i znanje, vodimo računa o disciplini, a najviše se radujemo zajedničkom uspehu. To su vrednosti naše kompanije zahvaljujući kojima danas u Mercatoru S rade najdarovitiji i najobrazovaniji mladi menadžeri u Srbiji.


Mercator radi velike stvari, jer su mu najvažni ljudi i zato su kod nas vrata uvek otvorena za nove ideje i nove koleginice i kolege.


Ukoliko želiš da saznaš više o nama, pogledaj i ostale sekcije ili poseti naš sajt www.mercator.rs 

Priznanja

Sertifikovani Poslodavac Partner 2023

Sertifikovani Poslodavac Partner 2023

Beneficije

Proces selekcije

ŽELIŠ DA RADIŠ U PRODAVNICI ILI SKLADIŠNOM CENTRU?


Na listi stresnih događaja u životu pojedinca, na njenom samom vrhu, nalazi se stres u vezi s pronalaženjem zaposlenja. Slažemo se da su naboj tenzije, iščekivanja, strah, veliki prilikom samog procesa selekcije. Zbog toga se mi u Mercatoru trudimo da ti maksimalno olakšamo prolazak kroz ovu uzbudljivu životnu fazu.


Ukoliko želiš da ostvariš karijeru u delatnosti koja postoji još od Kamenog doba, da osetiš sigurnost u kompaniji koja ima budućnost i da budeš heroj i u vanrednim situacijama, ukratko: da budeš TRGOVAC, prijavi se i isprati sledeće korake.


Intenzivno radimo na širenju mreže, te mi u kompaniji zapošljavamo tokom cele godine, na sledećim pozicijama: prodavac, mesar, vozač i magacioner. To znači da na Infostudu uvek možeš naći konkurse za ove pozicije. Sve što treba da uradiš je da se prijaviš i u par jednostavnih koraka ostaviš svoje podatke.


Vrlo brzo, a možda i istog dana, možeš očekivati poziv koleginice iz tima za selekciju koja će ti zakazati razgovor. Razgovor može biti u maloprodajnom objektu/logističkom centru u blizini mesta stanovanja ili putem video poziva. Razgovor je isti po kvalitetu, da li se odvija uživo ili putem neke od aplikacija (viber, whats up). Traje između 15 i 20 minuta i najbolji deo – nije potrebna nikakva priprema!


U samom objektu, gde je zakazan razgovor, sačekaće te naš kolega ili naša koleginica, poslovođa objekta/rukovodilac logističkog centra, koji će sa tobom obaviti prijatan, kratak razgovor. Razgovor se odvija u nekoliko faza. Nakon dobrodošlice, ti ćeš nam se predstaviti i reći nešto o sebi. Koju si školu završio, odakle dolaziš, šta te je motivisalo da se prijaviš da radiš kod nas, ali i sve drugo što smatraš da treba da nam kažeš. Druga faza se tiče radnog iskustva i znanja. Seti se prethodnih radnih iskustava, šta si radio/la na pređašnjem poslu, šta ti se dopalo, a šta i ne baš. Ukoliko nemaš radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima – nije važno! Nama je bitno da imaš volju, da se ne bojiš izazova i da si spreman da učiš nove stvari. Vrlo je važno da budeš iskren/a, jer mi u Mercatoru cenimo iskren odnos, pa će ti s tim u vezi i naš kolega ili koleginica predočiti uslove rada baš onakve kakvi jesu. U trećoj fazi dobijaš informacije iz prve ruke o radnom vremenu, visini zarade, mogućnostima za napredovanje i stimulaciju. Time što dolaziš u objekat, imaš priliku da već tada vidiš svoje potencijalne kolege, da snimiš radni prostor i atmosferu, da čuješ omiljenu pesmu na radiju, pa da istog časa poželiš da radiš kod nas. 


Nakon obavljenog razgovora, vrlo brzo možeš očekivati povratnu informaciju. Možda te na putu do kuće pozovemo i obavestimo o početku rada. Najkasnije to može biti u roku od nedelju dana. Kada te pozovemo, dogovaramo pojedinosti ugovora et voila! – postao/la si deo tima koji ima budućnost!


ŽELIŠ DA RADIŠ U UPRAVI NAŠE KOMPANIJE?


Proces selekcije za Upravu društva se odvija po fazama. U prvoj fazi dobijamo tvoju radnu biografiju. Daj joj svoj pečat, neka predstavi pravog/u tebe i zainteresuje nas već u ovom koraku! 


Pokaži da si spreman/a da strastveno uđeš u tržišnu utakmicu, primenjuješ nova znanja i disciplinovano ideš ka cilju sa timom koji se raduje zajedničkom uspehu. Da, to su ujedno i naše vrednosti koje boje kulturu u kojoj radimo: ZNANJE, STRAST, DISCIPLINA I ZAJEDNIČKI USPEH. Koliko se ti vodiš ovim vrednostima?


U sledećoj fazi naš stručan i odgovoran tim pažljivo vrši predselekciju na osnovu pristiglih biografija. Gledamo baš svaku pristiglu biografiju i to svaku biografiju pogleda ljudsko biće, ne robot za automatizaciju! :) Ukoliko si prošao/la preselekciju, SMS će te obavestiti da te na mejlu čeka link ka materijalu za psihološko testiranje. Ovo su verovatno jedini testovi koje si radio/la, a da ti za to nije potrebna priprema. Sjajno, zar ne? Odgovaraćeš iskreno na pitanja koja se tiču tvojih navika i načina razmišljanja, jer nam je stalo da što bolje upoznamo budućeg kolegu, odnosno koleginicu. Uz to, uživaćeš dok budeš sklapao/la kockice i kružiće. Zabava je zagarantavana!


Sledeća faza je poziv na intervju. Bravo! Odlično si složio/la kockice i brojeve, sada je vreme da se upoznamo uživo. Razgovaraćeš sa koleginicom iz ljudskih resursa i linijskim menadžerom (svojim budućim pretpostavljenim) o svojim kompetencijama, a koje su u vezi sa pozicijom za koju si konkurisao/la. Svi kandidati imaju isti tretman, zato možeš očekivati struktuiran proces intervjua, pri čemu svim kandidatima za istu poziciju postavljamo ista pitanja, koristeći istu skalu za procenu. Ovim obezbeđujemo maksimalnu objektivnost u proceni i izboru odgovarajućeg kandidata. Tvoje iskustvo u procesu selekcije jako nam je važno! Uslediće još jedan krug intervjua, a mi obećavamo prijatnu atmosferu na svakom od njih.


Poslednja faza rezevisana je za povratnu informaciju. Javljamo ti da si postao/la deo tima od 8000 ljudi, ali ne bilo kakvih, već sjajnih pojedinaca, od kojih svaki ima posebno važno mesto u sistemu zvanom Mercator–S!


Ukoliko pak nisi odabran/a, ne očajavaj, imamo te na umu za neke duge izazove, za koje možda ni sam/a ne znaš da poseduješ izvanredne mogućnosti. I da, povratnu informaciju dobićeš bez obzira na ishod!


Ako ti sve ovo zvuči lakše nego što si mislio/la, u pravu si! Prijavi se, ostvari perspektivnu karijeru, a mi ćemo ti pomoći da zajedno srušimo predrasudu o tome da je pronaženje posla stresna životna situacija.

Vrsta selekcije
Test
Intervju

Kompanijski brendovi

Kontakt

Društvene mreže
Adresa

Autoput za Zagreb 11a, 11070 Novi Beograd, Srbija

Kontakt
Matični broj

06886671

PIB

101670560

Broj zaposlenih

> 1000