Mercator-S d.o.o.

Mercator-S d.o.o.

Poslovi

O nama

Mercator-S kao deo Agrokor koncerna, danas predstavlja najveći maloprodajni lanac na tržištu Srbije koji u svojoj mreži, raspoređenoj u gotovo 100 gradova širom Srbije ima više od 300 IDEA prodavnica, 36 RODA megamarketa, 8 Velpro centara, 2 Mercator centra i 1 HoReCa centar. Agrokor koncern na tržištu Srbije u sferi trgovine posluje još od 2005. godine kupovinom trgovačkih brendova IDEA i Velpro, a tek od 2014. godine, pripajanjem Mercator grupe izrastao je u najveći regionalni maloprodajni lanac i sada je apsolutni lider trgovine na tržištu Srbije i zemljama u regionu. Mercator-S danas predstavlja treću kompaniju po veličini ukupnih prihoda u Srbiji, trenutno zapošljava gotovo 9.000 ljudi i uslužuje više od 300.000 zadovoljnih potrošača svakog dana.
Društvena odgovornost je naše najveće zadovoljstvo
Ono što pre svega želimo da kažemo o sebi je da kao kompanija brinemo o društvu i okolini. Društvena odgovornost je naše najveće zadovoljstvo i zato smo ponosni što smo godinama unazad, kao tim bili donatori, sponzori i učesnici najvećih kulturnih, ali i društveno odgovornih događaja u Srbiji. Domaći filmovi, izložbe, događaji u muzejima, najveći koncerti, karnevali i modne revije išli su pod našim pokroviteljstvom. Podržali smo i izdavanje novih knjiga, potrudili se da mladi talenti, studenti i budući naučnici dobiju bolje uslove da rade na sebi, uložili smo u njih. Opremili smo škole kompjuterskom opremom, pomogli kampove, učestvovali u organizaciji književnih večeri, podigli eko učionice. U kampanji „Zajedno činimo dobra dela” obnovili smo i 3 beogradska kvarta.
U sklopu kampanje „Volimo praznike jer volimo jedni druge” više do 2.000 zaposlenih iz kompanije obišlo je 65 gradova širom Srbije i tom prilikom, uoči Nove godine, podelilo više od 4.000 paketića deci bez roditeljskog staranja.
Odmah smo prepoznali prave sportske asove i dali im svu našu podršku. Ponosni smo sponzor Košarkaškog saveza Srbije čija je ženska košarkaška reprezentacija prvi put u istoriji šampion Evrope. Uz njih smo svim srcem. Takođe, mi smo ti koji su uz Crvenu Zvezdu bili i ostali u njenoj najboljoj godini u istoriji ovog tima.
To smo mi. Kompanija dovoljno velika da podrži i najveće događaje, a dovoljno moderna i fleksibilna da odgovori na ritam vremena u kojem pulsira i zadovoljava potrebe pojedinaca. Sto posto smo tu, implementirani u zajednicu i radimo, brinemo i strasno učestvujemo u svakom događaju.
Kao kompanija koja ima odgovoran pristup prema svojim zaposlenima, Mercator-S je u saradnji sa sindikalnom organizacijom krajem 2012. godine donela odluku o osnivanju i Fondacije solidarnosti, koja ima za cilj da pruži materijalnu pomoć zaposlenima koji se nađu u nepredviđenim i teškim životnim situacijama.
Mi smo Mercator-S i zadovoljstvo će nam biti da i vi budete deo našeg tima.

Naši zaposleni

Aleksandar Nastić
Koordinator službe akcijskih aktivnosti

U Mercator-S sam se zaposlio kao jedan od kandidata u okviru projekta za razvoj mladih lidera „Four business for you”. Projekat mi je omogućio da edukacijom i radom u četiri business sektora kompanije upoznam način funkcionisanja maloprodaje, veleprodaje, nabavke i marketinga. Nakon integracije kompanija IDEA i Mercator krajem 2014, dobio sam priliku da sarađujem sa direktorom Izvršnog područja tradinga, kao njegov asistent. Ova pozicija mi je omogućila da retail upoznam iz druge dimenzije i učestvujem u raznovrsnim projektima. Kroz te projekte sam došao do današnje pozicije Koordinatora službe akcijskih aktivnosti. Rad u kompaniji Mercator-S pruža ogromne mogućnosti za učenje i razvoj karijere. Takođe, postoji veliki prostor za napredovanje i usavršavanja u raznim oblastima.

Ivica Dumanović
Direktor sektora logističkih operacija

U kompaniji sam od aprila 2013. godine na poziciji Rukovodilac transporta u Službi za koordinaciju transporta koja pripada Sektoru veleprodaje i logistike.
Imao sam čast da direktno učestvujem u spajanju naše kompanije sa kompanijom Mercator, što je kruna moje dosadašnje karijere i da nakon integracije profesionalno napredujem i postanem Direktor sektora logističkih operacija. Moja prva linija je sastavljena od mladih, visoko obrazovanih ljudi, za koje sa ponosom mogu da kažem da su jedna od najboljih ekipa sa kojom sam radio u svojoj deset godina dugoj karijeri. Draž svemu daje činjenica da su mnogi od njih u kompaniju ušli kroz projekat angažovanja mladih kadrova direktno sa fakulteta i da su svi nakon obavljene prakse u našoj kompaniji ostali kao stalno zaposleni, što je posledica kvalitetnog rada sa tim mladim ljudima i prepoznavanje njihovih potencijala i želje za dalji razvoj kompanije i svih nas zajedno.  
Danas sa ponosom mogu da kažem da sam tog aprila 2013. godine povukao pravi potez.

Milica Labus Ivanovski
Vođa prodajnog područja 

   U kompaniji sam se zaposlila kao prodavac, napredovala u šefa odeljenja, zatim zamenika poslovođe, pa poslovođu, a  trenutno sam na poziciji vođe prodajnog područja. Devet divnih i dinamičnih godina sve do pozicije menadžera.
  Želiš li i ti? Ako si ODGOVORAN, ako ceniš POVERENJE, imaš dobru IDEJU i važan ti je INTEGRITET. U MERCATOR- u se uči, usavršava, napreduje, druži, veruje, poštuje, vrednuje.

Društvene mreže

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/roda.rs/?ref=ts&fref=ts

Kontakt

Mercator-S d.o.o.

Temerinski put 50, 21000 Novi Sad, SRBIJA

www.idea.rs ​   www.roda.rs

Facebook
Twitter