Messer Tehnogas

Messer Tehnogas

O kompaniji

Messer Tehnogas AD je deo nemačke kompanije Messer Group koja ima preko 120 godina tradicije u poslovanju. Na globalnom nivou imamo preko 5000 zaposlenih u 32 zemlje sveta, a na području naše zemlje i regiona smo lider u poslovanju. Imamo oko 350 zaposlenih na različitim lokacijama širom Srbije i Crne Gore.

Messer Tehnogas  je vodeća kompanija za proizvodnju i promet industrijskih, medicinskih i specijalnih gasova i prateće opreme, kao i opreme za sečenje i zavarivanje na teritorijama Srbije i Crne Gore. Od 1997. godine postaje deo Messer Grupe. 

Kompanija poseduje proizvodne pogone i punionice u Beogradu, Smederevu, Boru, Pančevu, Nišu, Kraljevu, Novom Sadu u Srbiji i Petrovcu u Crnoj Gori, kao i više od 70 prodajnih centara širom zemlje. Messer Tehnogas poseduje sopstvenu službu inženjeringa, ekipe za montažu i tehnički servis i preko 50 cisterni i kamiona, garantujući tako svojim kupcima tehničku i logističku podršku 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Messerovi proizvodi se primenjuju u skoro svim granama industrije, a stručnošću i specifičnim veštinama, kompanija podstiče razvoj i poboljšanje procesa u industriji čelika i metala, metalurgiji, hemijskoj i petrohemijskoj industriji, industriji hrane i pića, farmaceutskoj industriji, automobilskoj industriji, industriji elektronike, medicini, kućnoj nezi, sečenju i zavarivanju, obradi vode i ekologiji i naučnim istraživanjima.

Na raspolaganju su različite metode dostave: komprimovani gas u bocama, tečni u cisternama i trajlerima, ili instalacija postrojenja na lokaciji kupca. Osluškujući potrebe partnera i kupaca, kompanija pronalazi rešenje koje najbolje odgovara zahtevima. Messerovi proizvodi, znanje i veštine u službi su vašeg uspeha.

Kompanija veliku pažnju posvećuje bezbednosti, zdravlju, kvalitetu i zaštiti životne sredine. Prva je i jedina kompanija u Srbiji koja poseduje EU GMP sertifikate za celokupne procese proizvodnje tečnog medicinskog kiseonika i azot suboksida. Messer Tehnogas ima uveden sistem upravljanja kvalitetom (QMS) i sistem upravljanja životnom sredinom (EMS) za proizvodnju i prodaju N2, O2, Ar, C2H2, CO2, H2 i gasnih smeša, i ispunjava uslove u skladu sa standardima: ISO 9001-2015, ISO 14001-2015, ISO 17025:2017 za mehanička i hemijska ispitivanja i etaloniranje.

Imajući u vidu da je potvrda o proizvodnji proizvoda u bezbednim i higijenskim uslovima, uz ispunjenje svih zahteva regulative, ključni faktor uspešnosti kompanije i njenog korporativnog imidža, Messer je sertifikovao sistem upravljanja bezbednošću hrane prema zahtevima FSSC 22000:2010.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete i Zavodom za unapređivanje obrazovanja, Messer Tehnogas je kreirao novi obrazovni program "mašinski tehničar za reparaturu" koji postoji kao smer u pet srednjih škola. Srednje mašinsko-tehničke škole u Lazarevcu, Železniku, Čačku, Kragujevcu i Nišu dobile su opremu i potreban materijal kroz donaciju Messer Tehnogasa u iznosu od 31.000 evra. U toj oblasti je produbljena saradnja sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, pa je na inicijativu Messera formiran smer Zavarivanje i zavarene konstrukcije. Kompanija stipendira najbolje studente ovog smera. 

Messer je do sada ukupno investirao preko 100 miliona evra.

Najvažnija investicija je novo postrojenje za razlaganje vazduha u Boru, vredno preko 20 miliona evra, koje je izgrađeno za snabdevanje nove borske topionice kiseonikom i azotom, kao i izgradnja punionice helijuma u Pančevu, jedine u regionu.


www.messer.rs

www.messergroup.com

Kontakt

Društvene mreže
Adresa

Banjički put 62, Beograd, Srbija

Kontakt
Matični broj

07011458

PIB

100002942

Broj zaposlenih

251 - 500