Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

MK Group

MK Group logo
Bul.Mihajila Pupina 115e
Beograd
SRBIJA
011 3539 539
20-50
101696756
08179107

MK Group


MK Group d.o.o. je holding kompanija u čijem sastavu se nalazi više od 35 povezanih preduzeća koja posluju u zemlji i inostranstvu. U više desetina preduzeća MK Group na stalnim, honorarnim i sezonskim poslovima angažuje više od 4500 ljudi. Danas je MK Group, sa sedištem u Beogradu, jedan od najvećih i najuspešnijih poslovnih sistema u zemlji i predstavlja lidera u agrarnoj industriji i šećernoj industriji u Srbiji.

Osim navedenih primarnih oblasti poslovanja, MK Group posluje i u oblasti mesne industrije i obnovljivih izvora energije koje se kontinuirano razvijaju stalnim ulaganjem i usavršavanjem. Ostale oblasti poslovanja MK Group su finansijske i IT usluge, trgovina nekretninama, turizam I dr.

Raspolažemo svom neophodnom infrastrukturom za uspešno i savremeno poslovanje, a u imovinskoj karti imamo desetine hiljada hektara oranica sa pratećom poljoprivrednom mehanizacijom poslednje generacije.

Zahvaljujući savremenom menadžmentu, korišćenju mehanizacije poslednje generacije i implementaciji najsavremenijih tehnoloških rešenja, koji zajedno daju izuzetne poslovne rezultate, možemo slobodno reći da je poslovni sistem MK Group faktor razvoja celokupnog agrara i industrije šećera i da smo kompanija koja postavlja kriterijume i merila za poljoprivredu 21. veka.

Sredinom 2013. godine Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je dokapitalizovala MK Group što predstavlja potvrdu kvaliteta i kredibiliteta grupe, kao i podsticaj za dalji razvoj i unapređenje svih aspekata poslovanja.

Beograd

Bulevar Mihajla Pupina 115 e, 11070 Novi Beograd

Telefon/fax: +381 11 3539 539; 3539 555

Fax: +381 11 3539 599

Novi Sad

Trg Marije Trandafil 7, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 21 4878 369

Fax: +381 21 6616 850

Proces regrutacije i selekcije poslodavca


Proces zapošljavanja i selekcije u MK Group-u ili u članicama MK Group sistema

Sva slobodna radna mesta u MK Group-u i u članicama MK Group sistema su javno, eksterno oglašena u sredstvima javnih informisanja ili na pogodnim, za ovu svrhu namenjenim internet site-ovima. Objava se takođe oglašava i interno na internom portalu kompanije.

Proces selekcije je organizovan u cilju dobijanja kanidata koji će na najbolji način zadovoljiti poslovna očekivanja i ciljeve kompanije, zbog čega je čitav proces baziran na poštenom i fer odnosu prema svim prijavljenim kandidatima. Svi zainteresovani kanidati za posao, imaju jednake mogućnosti za zapošljavanje, a u procesu selekcije su potpuno ravnopravni. Komparacija prijavljenih kanidata se obavlja u odnosu na njihove sposobnosti, veštine i kvalifikacije relevantne zahtevima radne pozicije za koju su se kanididovali, kao i opisu radnog mesta.

Procedure pri zapošljavanju u MK Group-u ili u članicama MK Group sistema :

Rukovodilac sektora uočava potrebu za zapošljavanjem radnika, zbog čega popunjava zahtev koji se prosleđuje Službi za ljudske resurse i menadžeru ljudskih resursa koji koordinira proceduru oglašavanja slobodnog radnog mesta. Svaki oglas za upražnjenu ili novu radnu poziciju u MK Group-u ili u članicama MK Group sistema sadrži sledeće: tačan naziv radnog mesta, opis posla, sektor, zahteve, znanja i karakteristike koje novozaposleni treba da ispuni, obavezan znak MK Group-a ili članice MK Group sistema, kao i tačnu adresu i e-mail adresu Službe za ljudske resurse na koju se prijave mogu slati. Sve prijave prima i pregleda Služba za ljudske resurse. Nakon detaljnog pregleda kvalifikacija i prethodnih radnih iskustava prijavljenih kandidata, pravi se uži krug kanidata koji se pozivaju na psihološko testiranje; Na osnovu rezultata testiranja, menadžer ljuskih resursa poziva na intervju kanidate koji su ostvarili najbolje rezultate, nakon čega pravi uži krug od 3 do 5 najboljih kandidata, koje prezentuje nadležnom rukovodiocu; Kvalifikovani kanidati se nakon toga pozivaju na još jedan intervju, koji se obavlja pred minimalno dve osobe - nadležni rukovodilac, menadžer ljudskih resursa i poželjno još jedna osoba iz sektora. Konačnu odluku i autorizaciju prijema daje rukovodilac sektora. Svi kandidati koji su učestvovali u procesu selekcije, pisanim putem se obevaštavaju o krajnjem ishodu;

MK Group ili članice MK Group sistema takođe:

Prethodno proverava reference odabranog kandidata; Po prijemu novozaposlenog radnika organizuje Program orjentacije za lakše uvođenje u posao; Ima jasno i strogo propisan Kodeks poslovnog ponašanja i oblačenja;

Šta je sve važno da bi se dobio posao u MK Group-u ili u članicama MK Group sistema :

Stručna sprema i znanje, uspeh u toku školovanja, diplome, licence, nagrade...; U zavisnosti od poslovne pozicije, posebno se vrednuju dodatne veštine i znanja - strani jezici (engleski, nemački ili italijanski), znanje rada na računaru, vozačka dozvola B ili neke druge kategorije; Individualne lične karakteristike - komunikativnost, inicijativa, samopouzdanje, odgovornost, strpljivost i tolerancija... Intelektualni potencijali, analitičnost i fleksibilnost u mišljenju, brzina i efikasnost; Emotivna zrelost i stabilnost;

Podelite na društvenim mrežama:

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.