MK Group

MK Group

Poslovi

Snaga grupacije

O nama

MK Group je jedna od vodećih holding kompanija u Srbiji i jedna od većih vertikalno integrisanih poljoprivrednih kompanija u Evropi. U više desetina preduzeća MK Group na stalnim, honorarnim i sezonskim poslovima angažuje oko 7.000 ljudi. Danas je MK Group, sa sedištem u Beogradu, jedan od najvećih i najuspešnijih poslovnih sistema u zemlji. Tokom tri decenije, uspeli smo da, od poljoprivrede, stvorimo unosan, predvidljiv, visoko organizovan biznis u kojem se prirodni i ljudski potencijali koriste na najbolji mogući način.
MK Group posluje u okviru tri segmenta: Agrar, Finansijske usluge i Turizam. Pored toga, veoma smo aktivni i na polju industrije šećera čiji smo najveći proizvodjač i izvoznik. Takođe smo i najveći proizvođač svinja u Srbiji. Osim navedenih primarnih oblasti poslovanja, MK Group posluje i u oblasti mesne industrije i obnovljivih izvora energije koje se kontinuirano razvijaju stalnim ulaganjem i usavršavanjem. Ostale sfere poslovanja MK Group su: IT usluge, kao i trgovina nekretninama.
Zahvaljujući savremenom menadžmentu, korišćenju mehanizacije poslednje generacije i implementaciji najsavremenijih tehnoloških rešenja, koji zajedno daju izuzetne poslovne rezultate, možemo slobodno reći da je poslovni sistem MK Group faktor razvoja celokupnog agrara i industrije šećera i kompanija koja postavlja kriterijume i merila za poljoprivredu 21. veka.
MK Group danas ima zavidnu međunarodnu poziciju, a veličinu, snagu i evropski koncept poslovanja najbolje ilustruju brojne i dugogodišnje poslovne relacije s partnerima iz Nemačke, Austrije, Francuske, Velike Britanije, Italije, Švajcarske, Grčke i Rusije.

Zašto mi?

Mladi nisu naša budućnost, već naša sadašnjost!

Svako doba, gledano kao razdoblje civilizacije, ima određene sudove o mladima, kao i očekivanja od njih. Tako je još Sokrat govorio kako su mladi njegovog vremena nezainteresovani, nepouzdani i ne poštuju starije. Ova Sokratova izjava kao da se pretvorila u prizmu posmatranja mladih u svim razdobljima. Mi, u MK Grupi ulažemo kontinuirani trud da ove stereotipe demantujemo i pokažemo da mladi, uz adekvatnu podršku, postaju naša osnovna snaga i osnovni izvor inovativnih ideja koje nas uvek vode na korak ispred konkurencije.
   Od dana osnivanja, kompanija MK Group je usvojila dugoročnu strategiju orijentisanu na prepoznavanje potencijala mladih ljudi i pružanje podrške za njihovo puno ostvarenje. Tako se možemo pohvaliti kontinuiranim ostvarivanjem veoma uspešnih saradnji sa različitim obrazovnim institucijama u Srbiji, počevši od osnovnih škola, preko Petnice, pa do različitih fakulteta čijim studentima pružamo podršku kroz niz projekata za karijerno vođenje i usavršavanje mladih. Svake godine stipendiramo studente različitih usmerenja koji imaju mogućnost da nakon završenih studija zasnuju odnos u nekoj od naših kompanija. Takođe, sistem praksi je već dugo zastupljen kao još jedan od projekata pružanja podrške mladima, te se mnogi od naših dugogodišnjih zaposlenih rado sećaju svojih početaka kada su kao entuzijastični praktikanti željni znanja započeli svoj  karijerni put u nekoj od kompanija MK Grupe.
Širenjem poslovanja MK Group sistema stvara se i potreba za novim radnim mestima, tako da se našem timu na godišnjem nivou priključi oko 100 mladih talenata.

Naši zaposleni

Tamara Mlađenović
Menadžer izgradnje
MK Fintel Wind

Uspešnom timu MK-Fintel Wind-a, Tamara se pridružila 2014. godine. Kao diplomirani građevinski inženjer na poziciji Menadžera izgradnje, učestvovala je u realizaciji prvih vetroparkova u Srbiji. MK Group je kompanija koja je među prvima u Srbiji prepoznala značaj obnovljivih izvora energije, a koja je  kroz izgradnju dva vetroparka, prva to i realizovala. Tamara ističe da je biti deo tako uspešne kompanije svakodnevni izazov, a posvećenost i ljubav ka onome što radiš najbolja osnova za davanje dobrih rezulatata. Motivisani energetskim, ekološkim i svetskim vrednostima i ciljevima, Tamara i njen uspešni tim stručnjaka MK-Fintel Wind-a i ubuduće će doneti još mnogo MW zelene energije u domaćinstva širom Srbije.

Vladimir Milošević
Regionalni menadžer spoljne trgovine
Agroglobe

Vladimir 2011. godine postaje deo Agroglobe tima, a od 2015. godine radi na poziciji Regionalnog menadžera spoljne trgovine. Njegova glavna zaduženja su analiza kretanja cena, kreiranje strategije, prodaja fizičke robe, kao i hedžing iste. Navodi da mu je važno što radi u kompaniji koja pred svoje zaposlene svakodnevno postavlja inovativnost i kreativnost kao osnovne zahteve, dok im za uzvrat kontinuirano stvara uslove za unapređenje sopstvenih veština i napredovanje. 

Branko Drobnjak
​IT Administrato
MK IT Business Solutions

Branko je u kompaniji od 2014.godine na poziciji IT Administratora. Zadužen je za održavanje računarske mreže i korisničku podršku u Beogradu. Navodi da je ponosan što radi u kompaniji koja prati IT trendove, podstiče kontinuirano unapređenje znanja i veština, omogućuje korišćenje savremene opreme i rad sa najnovijim tehnologijama.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Kontakt

MK Group

Bul.Mihajila Pupina 115e, Beograd, SRBIJA

hr.office@mkgroup.rs

www.mkgroup.rs

Facebook
Twitter