NIS - Naftna Industrija Srbije

NIS - Naftna Industrija Srbije

Poslovi

Kasir/Točilac

Cela Srbija

rok 10.09.2020.

Menadžer za materijalni bilans

Beograd

rok 18.08.2020.

Snaga grupacije

O nama

Naša kompanija je jedna od najvećih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi i jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji. Naš tim broji preko 11000 talentovanih, stručnih i vrednih ljudi, koji su snaga i pokretač razvoja našeg poslovanja, odgovorni građani i sjajne kolege. Mi smo stabilna kompanija koja traje. U isto vreme, verujemo u to da naša budućnost  počinje dolaskom svakog novog kolege ili koleginice. Radoznali smo i otvoreni za inovacije, svežinu i energiju koju u naš tim unosi svaki pojedinac i zajedno sa nama nastoji da svakog dana živi naš slogan „Budućnost na delu“.

Zašto mi?

NIS Calling!

Praksa u NIS-u - od procesa selekcije do radnog dana
 
Samim tim što si otvorio/la ovaj tekst znači da razmišljaš o tome da se prijaviš za tromesečnu praksu u NIS-u i da je ovaj tekst baš za tebe! Pre samo nekoliko meseci i ja sam bila na tvom mestu - u njuzleteru Infostuda sasvim slučajno sam videla konkurs za letnju praksu u jednoj od najvećih kompanija u Srbiji i pomislila da je to baš dobra prilika, ali me je mučilo nekoliko stvari, koje verovatno i tebe sada muče: kako uz sve druge obaveze da uklopim i 8 sati rada; da li ću biti zadužena za "donošenje bureka i jogurta" i da li će mi biti dosadno da po ceo dan sedim u kancelariji? To što me nijedno od ovih pitanja nije pokolebalo dovelo je do jedne od najboljih odluka u mojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, a sada ću ti od samog početka ispričati i zašto.
 
Proces selekcije
 
Prvi korak prijave bio je baš jednostavan - popunjavanje formulara u kojem su se tražile osnovne informacije o meni i par pitanja za razmišljanje poput onog koju veštinu koju sam stekla u poslednjih godinu dana bih posebno izdvojila ili zašto sam upisala baš fakultet koji studiram. Nekoliko nedelja kasnije dobila sam mejl da sam prošla u drugi krug, razgovor sa osobom iz HR-a, i da ću uskoro biti kontaktirana radi dogovora oko vremena. Usledio je poziv od devojke iz HR-a sa kojom sam imala jedan od najprijatnijih razgovora do sada - ona mi je ispričala sve detalje u vezi sa praksom (neke od njih ću ti navesti ispod), a onda sam ja pričala o sebi, svom iskustvu, interesovanjima i oblastima u kojima se najviše pronalazim  (savet: obavezno pre intervjua pročitaj par informacija o kompaniji i probaj da ih uklopiš u svoje predstavljanje - mene je posebno zanimalo kako kompanija koja zapošljava 11.000 ljudi komunicira sa svima, što se na kraju ispostavilo kao ključno pri odabiru departmana u kojem ću obavljati praksu). HR mi je tada takođe, s obzirom na to da su me najviše zanimali PR i marketing, ukratko predstavio rad oba departmana, pa smo tako zajedno došli do zaključka da bi Departman za interne komunikacije bio pravo mesto za mene. Naredni krug bio je razgovor sa mentorima iz tog Departmana i tada sam dobila detaljne informacije šta bih sve radila za vreme prakse, a posebno mi se svidelo što su iskreno govorili o tome koliko im mišljenje praktikanata znači i da su predlozi o promenama i novinama dobrodošli. Sada mogu i da potvrdim da to nije bila samo priča. :) Usledilo je nekoliko jednostavnih formalnosti i to je bilo to  - bila sam jedna od 40 odabranih studenata iz Beograda, Novog Sada, Pančeva i Zrenjanina koji će leto provesti radeći u NIS-u.
 
Prednosti u odnosu na druge prakse
 
Ono što je bilo presudno pri odluci da se prijavim za praksu u NIS-u bila je fleksibilnost - predviđeno je da u tri meseca na praksi provedeš 320 sati što je praktično 40 radnih dana od po 8 sati i ti dobijaš mogućnost da, u dogovoru sa mentorom, odradiš celu praksu za dva meseca ili da uzimaš slobodne dane kada ti je potrebno ili da ne radiš po 8 sati već manje - sve u sklopu zvanične kvote, a kako tebi najviše odgovara. Ja sam se sa svojom mentorkom dogovorila da na praksi budem 3 meseca, ali da po potrebi uzimam slobodne dane zbog isplaniranih putovanja i drugih obaveza. Druga prednost za mene su bili treninzi u sklopu Korporativnog univerziteta, edukativnog programa koji NIS obezbeđuje svojim zaposlenima. To je bila jedinstvena prilika da se upoznam i povežem sa drugim praktikantima (sa nekima se sada i privatno družim), kao i da od vrhunskih stručnjaka obradim i teorijski i praktično važne soft skills teme. Poslednja, ali važna prednost, je to što o obrocima ne moraš da razmišljaš - NIS-ovi poslovni centri imaju svoje restorane sa odličnom hranom, a praksa pokriva te troškove, kao i troškove prevoza.
 
Kako izgleda jedan radni dan na praksi?
 
U razgovoru sa drugim praktikantima zaključila sam da svačiji radni dan izgleda drugačije - sve zavisi od navika članova tima i vi možete da im se pridružite u njima ili da kreirate svoje. Meni se svideo raspored mog tima i uklapao se u moj, pa tako svi zajedno idemo na doručak i ručak, a u međuvremenu svako obavlja svoje zadatke koji su raznovrsni i uključuju mnogobrojne projekte, stalne sastanke i mnooogo mejlova. Ono što bih istakla kao najvažnije je činjenica da me i moja mentorka i svi ostali članovi tima od početka tretiraju kao jednaku - uključuju me u projekte na kojima rade, daju mi kompleksne zadatke bez konstantnog proveravanja, pružaju mogućnost da iznosim svoje mišljenje i da dajem predloge koji su razmatrani podjednako kao i predlozi dugogodišnjih članova tima. Povremeno se radi i na terenu, pa sam tako već drugog radnog dana imala priliku da odem u Novi Sad, ali i da obiđem rafineriju u Pančevu, kao i benzinsku stanicu kod Velike Plane. Posao u mom Departmanu je zaista šarenolik i uključuje rad na organizaciji internih događaja, istraživanja korporativne kulture, asistiranje u snimanju video materijala za zaposlene, pisanje tekstova za interni Portal i interni časopis, kreiranje njuzletera, pripremu za GDPR i još mnogo, mnogo toga. Sasvim slučajno sam naučila i da radim u jednom audio programu. :) Ono što sa sigurnošću svako jutro znam je da mi neće biti dosadno i monotono.
 
Ovo je ukratko bila moja priča o iskustvu na praksi u NIS-u i iskreno se nadam te je motivisala da se prijaviš za izazov koji će ti doneti jedinstveno iskustvo, ali i poznanstva sa sjajnim ljudima!
 
Srećno!
 
Aleksandra Savić
Student na praksi u okviru programa „NIS Calling“
NIS Gazprom Neft 

Naši zaposleni

Nina Mihajlović,
Specijalista za direktnu komunikaciju

Moj početak u NIS-u izgledao je kao kada prvi put sednete u kola i stupite na autoput. Oko vas proleću automobili, veći manji, brži sporiji, ali svako zna kuda i zašto ide, niko i ništa ne stoji. Vi, kao početnik, delimično ste uplašeni kako ćete se snaći, duplo više srećni jer konačno postajete vozač, pokušavate da uhvatite priključak, divite se bržim, boljim i većim od sebe, gledate i pokušavate da upijete što više znanja i veština iz svog okruženja kako biste se što pre prilagodili i kako niko više ne bi znao da ste početnik u vožnji. Kada ste okruženi pravim ljudima koji vas na svaki mogući način inspirišu i motivišu, ne postoji prepreka koja se ne može prevazići.

Goran Latas,
Procesni inženjer postrojenja FCC i obrade gasova

Kroz život sam naučio da prihvatam izazove, što je u velikoj meri doprinelo prilagođavanju sistemu rada rafinerije. Svaki novi dan predstavlja novi izazov, i svaka uspešno savladana prepreka daje motiv za dalji napredak. Tim koji me okružuje je izvanredan, a znamo da bez timskog duha nema uspeha. Spoj mladosti i iskustva predstavlja dobitnu kombinaciju.

Ivana Janković,
Stručni saradnik za motivaciju zaposlenih

Oduvek sam želela da mi prvi poslovni koraci budu u velikoj kompaniji. NIS mi je pružio mogućnost da spoznam svoja interesovanja u pogledu razvoja karijere i upoznam sjajne ljude i velike eksperte. Sve strahove u potpunosti su razbili pozitivna atmosfera i mlad energičan tim u koji sam došla. Zahvaljujući beskrajnoj i nesebičnoj podršci mojih kolega i mentora prvi dani su mi ostali u lepom sećanju, uz pregršt luckastih situacija kojima se i danas do suza smejemo.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Društvene mreže

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/NisAdNoviSad/
NIS kompanijaNIS 17 Apr 2020, 09:39
Obaveštavamo vas da smo na osnovu odluka nadležnih institucija Republike Srbije, uskladili radno vreme naših benzin… https://t.co/g9UCBL4mnH
NIS kompanijaNIS 10 Apr 2020, 11:06
Obaveštavamo vas da smo na osnovu novih odluka nadležnih institucija Republike Srbije, uskladili radno vreme naših… https://t.co/kmegFuViPX
NIS kompanijaNIS 03 Apr 2020, 12:29
Obaveštavamo vas da smo na osnovu novih odluka nadležnih institucija Republike Srbije, promenili radno vreme NIS Pe… https://t.co/zx13WZJ04F
NIS kompanijaNIS 22 Mar 2020, 15:57
Obaveštavamo vas da smo u skladu sa novim odlukama nadležnih institucija Republike Srbije, definisali novo radno vr… https://t.co/vymYhZuVxx
NIS kompanijaNIS 19 Mar 2020, 18:54
Bez panike 👇 https://t.co/yjG8jGanCV

Kontakt

NIS - Naftna Industrija Srbije

Narodnog fronta 12, 21000 Novi Sad, SRBIJA

office@nis.eu

www.nis.eu

 08 0000 8888
Facebook
Twitter