PTP "Vinex etil" doo Lukićevo

PTP "Vinex etil" doo Lukićevo

O kompaniji

Preduzeće "Vinex etil" doo se nalazi u naseljenom mestu Lukićevo, opština Zrenjanin.

Postojimo od 1999. godine.

Kao preduzeće sa jasnom strategijom razvoja "Vinex etil" doo je 2012. godine kupio građevinsko zemljište u naseljenom mestu Lukićevo nadomak Zrenjanina i investicionom ulaganjem napravljena je kompletna infrastruktura i podignuta fabrika bioetanola, jedna od najsavremenijih u ovom delu Evrope.

U okviru preduzeća sopstvenim sredstvima urađena je i savremena farma muznih karva po svim evropskim i svetskim standardima kapaciteta 600 grla plus prateće kategorije i najsavremenije izmuzište uz prateće objekte, tako da od 2014. godine se bavimo i proizvodnjom sirovog kravljeg mleka.

Misija i vizija preduzeća zasnovana je na proizvodima koji u savremenom svetu imaju sve veću upotrebnu vrednost. U SAD i Evropskoj uniji bioetanol je u određenom procentu obavezan dodatak naftnim derivatima kao ekološki energent.

Radi zaokriživanja celokupnog proizvodnog ciklusa koji se odvija na farmi i u destileriji, "Vinex etil" doo je u završnoj fazi izgradnje boigasne elektrane kapaciteta 2 Mwh, gde se korišćenjem obnovljivih izvora energije direktno doprinosi smanjenju negativnih uticaja upotrebe fosilnih goriva na životnu sredinu.

Kontakt

PTP "Vinex etil" doo Lukićevo

  • Ivana Markovića Irca bb
  • Lukićevo
  • Srbija
  • PIB: 106278772
  • Matični broj: 20569310

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.