Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Rio Sava Exploration d.o.o.

Rio Sava Exploration d.o.o. logo
Takovska 45
Beograd
Srbija
+ 381 11 311 0239
20-50
100134228
17316095

Rio Sava Exploration d.o.o.


Rio Sava Exploration d.o.o. je srpska ćerka kompanija Rio Tinto Grupe, registrovana za vršenje geološko-rudarskih radova u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Rio Tinto je vodeća međunarodna rudarska grupa, čijim akcijama se trguje na berzama u Londonu i Melburnu. Naš posao je pronalaženje ležišta mineralnih sirovina i njihovo iskopavanje i prerada, na odgovoran, zakonit i održiv način.

Geolozi Rio Save Exploration d.o.o. pronašli su ležište litijuma i bora "Jadar" kod Loznice, za koje se smatra da ima značajan geološko-ekonomski potencijal i čijim razvojem Srbija može da postane značajan globalni snabdevač prvoklasnog litijuma i bora.

Mi znamo da uspeh našeg projekta ne zavisi samo od kvaliteta našeg rada, već i od saradnje sa ljudima koji žive u Jadru i ta saradnja mora biti zasnovana na uzajamnom poštovanju i poverenju. Smatramo da je "Rio Sava" svojim zakonitim ponašanjem i fer i ravnopravnim tretmanom svih pripadnika lokalne zajednice stekla dobru reputaciju.

Litijum je jedan od trenutno ekonomski najzanimljivijih minerala. Postoji nekoliko nosilaca trenutne i očekivane tražnje litijuma, a jedan od najvažnijih jeste razvijanje tehnologije litijumskih baterija za korišćenje u vozilima na hibridni i električni pogon.

Bor je važan mikro nutrijent za sve biljke i bez boratnih đubriva, kvantitet i kvalitet useva se znatno smanjuje. Borati su takođe glavni sastojci u proizvodnji stakla i staklenih komponenti tv aparata, kompjutera, solarnih grejnih tela. Borati su koriste u proizvodnji izolacionih materijala, čime se postiže ušteda energije u zgradama, kao i u izradi elisa na vetrenjačama za proizvodnju električne energije.

Podelite na društvenim mrežama:

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.