RT-RK d.o.o.

RT-RK d.o.o.

Poslovi

O nama


RT-RK d.o.o. je kompanija koja se bavi pružanjem usluga razvoja softvera i ponudom sopstvenih softverskih rešenja u oblasti sistema za rad u realnom vremenu, sa fokusom na oblasti multimedije, komunikacija i softvera za automobilsku industriju.
Sedište kompanije je u Novom Sadu, od samog osnivanja 1991. godine. Od 2011. godine, kompanija se razvija u pravcu širenja regionalne mreže centara i otvara odeljenja u Beogradu, Banja Luci i Osijeku. Pozitivna iskustva saradnje sa FTN-om u Novom Sadu, trudi se da prenese i na saradnju sa eminentnim fakultetima u regionu (ETF u Beogradu, MATF u Beogradu, FERIT u Osijeku, ETF u Banja Luci).

                SARADNJA SA SVETSKIM IMENIMA U OBLASTI POTROŠAČKE ELEKTRONIKE
Danas RT-RK angažuje više od 1000 stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija, što je čini jednom od najvećih kompanija za razvoj softverskih rešenja u oblasti jugoistočne Evrope. Poslovanje kompanije je u potpunosti usmereno na strano tržište, BMW, Harman, DENSO, FotoNation, Autoliv, Ask Industries, TTTech, MIPS/Imagination, CISCO, Cirrus Logic, Xiaomi, Harman Kardon, Onkyo & Pioneer, Starkey Hearing Technologies, Marvell, iWedia samo su neka od imena sa liste naših zadovoljnih partnera i klijenata. Kako se oni nalaze u različitim delovima sveta, naši zaposleni imaju mogućnost da putuju i upoznaju se sa različitim kulturama i da na taj način obogate osim profesionalnog i lično iskustvo.

BRIGA O PROFESIONALNOM RAZVOJU ZAPOSLENIH
Kao stalno rastuća kompanija, sa ozbiljnim, dugogodišnjim iskustvom trudimo se da vodimo brigu o svojim zaposlenima. Profesionalni razvoj zaposlenih stimulišemo radom na inovativnim projektima koji podrazumevaju rad sa najmodernijim razvojnim platformama i alatima. Mimo toga se trudimo i da olakšamo uvođenje novozaposlenih u posao, redovnim organizovanjem internih stručnih kurseva, mentorskim pristupom, itd.  

STIMULACIJA AKADEMSKOG RAZVOJA
Akreditacijom od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije kao razvojno-istraživačkog instituta, inovativni i naučno-istraživačkih potencijali kompanije su potvrdjeni i na formalnom nivou. Za one koji žele da nastave sa akademskim razvojem, pomažemo upis na doktorske studije, objavljivanje i prezentovanje naučno-istaživačkih radova kako na domaćim, tako i na stranim stručnim konferencijama.

DODATNO EDUKOVANJE STUDENATA
Za buduće IT profesionalce koji su još na studijama, tradicionalno organizujemo različite letnje škole i prakse kako bismo im pružili priliku da se upoznaju sa oblašću rada naše kompanije. Tokom jula i avgusta organizujemo letnju praksu i letnje škole u oblasti embedded developmenta, FPGA i IoT. Osim toga, imamo različite programe stipendiranja za studente koji se nalaze na različitim nivoima studija. Ukoliko želite da se informišete ili ste već odlučili da postanete RT-RK stipendista, slobodno pišite na e-mail: stipendija@rt-rk.com.

OBEZBEĐIVANJE BENEFITA ZA ZAPOSLENE
Da bismo ojačali timski duh svih zaposlenih, organizujemo različite vrste tim bildinga, kolektivne sportske aktivnosti, odlaske u pozorište. U svrhu unapređenja "mekih" veština, održavamo i različite treninge neophodne za dalji razvoj savremenog IT profesionalca. 

Zašto mi?

Uspešno završen novi ciklus FPGA i IoT letnjih škola

Institut RT-RK je i ove godine podržao letnje škole organizivane od strane Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Letnje škole FPGA i IoT okupile su od 9. do 13. jula, veliki broj studenata, koji su stekli nova ili unapredili svoja znanja iz ove dve aktuelne oblasti.

Sa FPGA tehnologijom, koja danas predstavlja jednu od izuzetno aktuelnih tehničko-tehnoloških oblasti, tokom predavanja prof. dr Nebojše Pjevalice, imalo je priliku da se upozna dvadesetak polaznika. Na koji način se opredeljuje funkcionalnost integrisanih kola, kako opisujemo funkcije koje treba da se izvršavaju, odnosno - kako se pravi čip, bila je osnovna tema letnje škole FPGA.

Prema rečima prof. dr Ištvana Papa, IoT škola je organizovana po ustaljenom programu koji se prethodnih godina pokazao veoma uspešnim. Kroz uvodna predavanja, polaznici su od predavača, koji su svi deo projekta IoT, stekli sliku o tome šta je zapravo IoT, šta čini IoT, koje su komponente sistema, koji su izazovi i tehnička rešenja. 

Naši zaposleni

Nikola Vranić, Team Lead, DTV Group

U kompaniju RT-RK sam došao pre 10 godina kao student stipendista. Kroz projekte i akademsku aktivnost naučio sam kako se od malo peska može napraviti kompleksan sistem za korisničku upotrebu prolazeći kroz faze dizajniranja hardvera, pisanja programske podrške za rukovaoce uređaja kao i sistemske i korisničke aplikacije za mobilne uređaje.
 
Kompaniju RT-RK sam odabrao iz razloga što pruža mogućnost rada na različitim IT poljima, od automotiva, digitalne televizije, IoT, programskih prevodioca i dr. Ukoliko vam „dosadi“ rad na jednoj oblasti ili želite da naučite nešto novo, imate mogućnost da zatražite promenu tima.
 RT-RK je jedna od retkih uspešnih kompanija na ovim prostorima koja ima rukovodstvo iz Srbije.

Nenad Četić, Group Lead, BMW Project

U RT-RK sam počeo da radim kao mlad inženjer pre 11 godina. Odmah sam dobio priliku da se uhvatim u koštac sa pravim, industrijskim proјеktima.

U okviru RT-RK imamo priliku da radimo zajedno sa renomiranim proizvođačima potrošačke elektronike na „cutting-edge“ tehnologijama. Jako je lep osećaj kada svetlost dana ugledaju uređaji i kada znate da je vaš tim to omogućio.

Posao je veliki deo vašeg života i stoga bi trebalo da bude prijatan. U kompaniji gajimo timski duh i prijatnu drugarsku atmosferu. Kao vođi tima, veoma mi je važno da to prenesemo i na mlađe kolege. Tražimo balans između profesionalnih aktivnosti i pravog, iskrenog druženja. Kada se jednom navikneš na takvo radno okruženje to postaje tvoja potreba.

Rad u ovoj grani industrije zna da bude veoma zahtevan. Fleksibilni radni uslovi i timski rad su naša glavna snaga.

Milena Milošević, Team Lead, Automotive Group

U RT-RK sam došla pre šest godina. Prvobitno angažovanje bilo je na studentskom istraživačkom projektu od četvrte godine studija do završetka master studija. Na ovom i drugim projektima na kojima sam radila, stalno sam sticala nova znanja o raznim tehnologijama, a sve to zahvaljujući vedrom i kreativnom timu, kao i spremnosti iskusnih kolega da pomognu.

Danas, takođe učestvujem na studentskom istraživačkom projektu, ali ovoga puta sa strane onih koji prenose znanja mladjim kolegama.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Kontakt

RT-RK d.o.o.

Narodnog fronta 23a, 21 000 Novi Sad, SRBIJA

info@rt-rk.com; jobs@rt-rk.com

www.rt-rk.com

+381 (0)21 4801 100
Facebook
Twitter