RT-RK d.o.o.

RT-RK d.o.o.

Poslovi

O nama


RT-RK d.o.o. je kompanija koja se bavi pružanjem usluga razvoja softvera i ponudom sopstvenih softverskih rešenja u oblasti sistema za rad u realnom vremenu, sa fokusom na oblasti multimedije, komunikacija i softvera za automobilsku industriju.
Sedište kompanije je u Novom Sadu, od samog osnivanja 1991. godine. Od 2011. godine, kompanija se razvija u pravcu širenja regionalne mreže centara i otvara odeljenja u Beogradu, Banja Luci i Osijeku. Pozitivna iskustva saradnje sa FTN-om u Novom Sadu, trudi se da prenese i na saradnju sa eminentnim fakultetima u regionu (ETF u Beogradu, MATF u Beogradu, FERIT u Osijeku, ETF u Banja Luci).

                SARADNJA SA SVETSKIM IMENIMA U OBLASTI POTROŠAČKE ELEKTRONIKE

Danas RT-RK angažuje više od 1000 stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija, što je čini jednom od najvećih kompanija za razvoj softverskih rešenja u oblasti jugoistočne Evrope. Poslovanje kompanije je u potpunosti usmereno na strano tržište, BMW, Harman, DENSO, FotoNation, Autoliv, Ask Industries, TTTech, MIPS/Imagination, CISCO, Cirrus Logic, Xiaomi, Harman Kardon, Onkyo & Pioneer, Starkey Hearing Technologies, Marvell, iWedia samo su neka od imena sa liste naših zadovoljnih partnera i klijenata. Kako se oni nalaze u različitim delovima sveta, naši zaposleni imaju mogućnost da putuju i upoznaju se sa različitim kulturama i da na taj način obogate osim profesionalnog i lično iskustvo.

BRIGA O PROFESIONALNOM RAZVOJU ZAPOSLENIH

Profesionalni razvoj naših zaposlenih stimulišemo radom na inovativnim projektima koji podrazumevaju rad sa najmodernijim razvojnim platformama i alatima. Veoma nam je važno da idemo u korak sa trendovima u oblasti razvoja softvera, a to podrazumeva i stalno usavršavanje zaposlenih. Ponosni smo na veliki broj internih obuka koje organizujemo u okviru kompanije, dok su predavači naše kolege koje svoje znanje i iskustvo prenose ostalima. Pored toga, stručnom podrškom od strane inženjera mentora nastojimo da novozaposlenima i manje iskusnim kolegama olakšamo uvođenje u posao.

STIMULACIJA AKADEMSKOG RAZVOJA

Akreditacijom od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije kao razvojno-istraživačkog instituta, inovativni i naučno-istraživačkih potencijali kompanije su potvrdjeni i na formalnom nivou. Za one koji žele da nastave sa akademskim razvojem, pomažemo upis na doktorske studije, objavljivanje i prezentovanje naučno-istaživačkih radova kako na domaćim, tako i na stranim stručnim konferencijama.

DODATNO EDUKOVANJE STUDENATA

Za buduće IT profesionalce koji su još na studijama, tradicionalno organizujemo različite letnje škole i prakse kako bismo im pružili priliku da se upoznaju sa oblašću rada naše kompanije. Tokom jula i avgusta organizujemo letnju praksu i letnje škole u oblasti embedded developmenta, FPGA i IoT. Osim toga, imamo različite programe stipendiranja za studente koji se nalaze na različitim nivoima studija. Ukoliko želite da se informišete ili ste već odlučili da postanete RT-RK stipendista, slobodno pišite na e-mail: stipendija@rt-rk.com.

OBEZBEĐIVANJE BENEFITA ZA ZAPOSLENE

Pored kolektivnih sportskih aktivnosti, odlazaka u pozorište i tradicionalnog letnjeg piknika, našim zaposlenima smo omogućili realizaciju tim bilding aktivnosti po principu samoorganizovanja u okviru tima. Svaki član tima ima na raspolaganju budžet namenjen isključivo tim bilding aktivnostima, koje može iskoristiti bilo kada u toku godine. Koliko su kreativni u odabiru i realizaciji aktivnosti, možete pogledati u Galeriji ispod.

Zašto mi?

Home Audio System

Home Audio grupa se bavi razvojem softvera za digitalne audio sisteme. Naše aplikacije su našle primenu u mnogim komercijalnim multimedijalnim uređajima kompanija kao što su
Sony, Panasonic, Pioneer, Harman, JBL i dr. Neki od tih uređaja su audio-video prijemnici, saundbarovi, TV prijemnici i igračke konzole (Playstation, X-Box) koji kao sastavni delovi kućnih bioskopa pored vizuelnih 3D efekta, upotpunjuju prostor i 3D zvukom. Najmodernije tehnologije za obradu zvuka Dolby Atmos, DTS:X i MPEG-H su neophodne za pružanje kvalitetnog 3D zvučnog doživljaja. U okviru našeg tima se vrše implementacija i integracija ovih tehnologija na specifične audio sisteme koji se ugrađuju i koriste u milionima korisničkih uređaja.

Naše mušterije: DENON, Pioneer, ONKYO, SONY, marantz, Panasonic, VIZIO, harman/kardon.

Naši zaposleni

Nikola Vranić, Team Lead, DTV Group

U kompaniju RT-RK sam došao pre 10 godina kao student stipendista. Kroz projekte i akademsku aktivnost naučio sam kako se od malo peska može napraviti kompleksan sistem za korisničku upotrebu prolazeći kroz faze dizajniranja hardvera, pisanja programske podrške za rukovaoce uređaja kao i sistemske i korisničke aplikacije za mobilne uređaje.
 
Kompaniju RT-RK sam odabrao iz razloga što pruža mogućnost rada na različitim IT poljima, od automotiva, digitalne televizije, IoT, programskih prevodioca i dr. Ukoliko vam „dosadi“ rad na jednoj oblasti ili želite da naučite nešto novo, imate mogućnost da zatražite promenu tima.
 RT-RK je jedna od retkih uspešnih kompanija na ovim prostorima koja ima rukovodstvo iz Srbije.

Nenad Četić, Group Lead, BMW Project

U RT-RK sam počeo da radim kao mlad inženjer pre 11 godina. Odmah sam dobio priliku da se uhvatim u koštac sa pravim, industrijskim proјеktima.

U okviru RT-RK imamo priliku da radimo zajedno sa renomiranim proizvođačima potrošačke elektronike na „cutting-edge“ tehnologijama. Jako je lep osećaj kada svetlost dana ugledaju uređaji i kada znate da je vaš tim to omogućio.

Posao je veliki deo vašeg života i stoga bi trebalo da bude prijatan. U kompaniji gajimo timski duh i prijatnu drugarsku atmosferu. Kao vođi tima, veoma mi je važno da to prenesemo i na mlađe kolege. Tražimo balans između profesionalnih aktivnosti i pravog, iskrenog druženja. Kada se jednom navikneš na takvo radno okruženje to postaje tvoja potreba.

Rad u ovoj grani industrije zna da bude veoma zahtevan. Fleksibilni radni uslovi i timski rad su naša glavna snaga.

Milena Milošević, Team Lead, Automotive Group

U RT-RK sam došla pre šest godina. Prvobitno angažovanje bilo je na studentskom istraživačkom projektu od četvrte godine studija do završetka master studija. Na ovom i drugim projektima na kojima sam radila, stalno sam sticala nova znanja o raznim tehnologijama, a sve to zahvaljujući vedrom i kreativnom timu, kao i spremnosti iskusnih kolega da pomognu.

Danas, takođe učestvujem na studentskom istraživačkom projektu, ali ovoga puta sa strane onih koji prenose znanja mladjim kolegama.

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Kontakt

RT-RK d.o.o.

Narodnog fronta 23a, 21 000 Novi Sad, SRBIJA

info@rt-rk.com; jobs@rt-rk.com

www.rt-rk.com

+381 (0)21 4801 100
Facebook
Twitter