Schenker d.o.o.

Schenker d.o.o.

O kompaniji

Schenker je deo divizije "Transport i logistika" u okviru Deutsche Bahn AG i svetski lider u ponudi integrisanih logističkih usluga. Sa preko 150 godina iskustva u podršci trgovini i industriji pri globalnoj razmeni dobara, koju danas realizuje oko 74.500 zaposlenih kroz mrežu filijala u preko 135 zemalja, Schenker ima vodeću poziciju u kopnenom transportu u Evropi, drugo mesto u vazdušnom i treće u pomorskom transportu u svetu.

Visoki kvalitet usluga koji je doveo do ovih rezultata bazira se na poslovnom konceptu „sve na jednom mestu" koji Schenker promoviše od ranih dana osnivanja. Korisnicima je na raspolaganju potpun spektar transportnih usluga i kompletna organizacija logističkih lanaca pri čemu se klijent oslanja na samo jednog provajdera logističkih usluga. Prodor na nova tržišta, budućnost je koju Schenker želi za sebe za sebe i svoje klijente.

Schenker d.o.o. Beograd osnovan je 2002. godine od strane Schenker & CO AG iz Beča sa osnovnom namenom poslovanja na logističkom tržištu Srbije i Crne Gore. Zapravo radi se o reosnivanju i povratku na ove prostore imajući u vidu da je Schenker još davne 1890.godine, samo 18 godina nakon osnivanja matične firme u Beču, otvorio poslovnicu u Beogradu koja je funcionisala sve do 1937. godine. U posleratnom periodu, na temeljima Schenkerove špediterske mreže formirana je domaća kompanija Jugošped. Nakon raspada Istočnog bloka i stvaranja novih nezavisnih država Schenker je krenuo sa otvaranjem sopstvenih firmi u tim zemljama. Schenker d.o.o. Beograd je poslednja firma koja je otvorena na prostoru bivše Jugoslavije.

U skladu sa poslovnom politikom i standardima kvaliteta osnivača Schenker d.o.o. pruža jednako dobre servis kao i sve ostale filijale Schenker-a u svetu.

Kontakt

Adresa

Dositejeva bb, Šimanovci, Srbija

Kontakt
Matični broj

17381377

PIB

100006525

Broj zaposlenih

51 - 100