Schneider Electric DMS NS

Schneider Electric DMS NS

Poslovi

Snaga grupacije

O nama

Schneider Electric DMS NS D.O.O. Novi Sad je softverska IT kompanija za istraživanje, razvoj i inženjering u oblasti upravljanja elektroenergetskim sistemima.

Naš glavni proizvod, DMS softver, obuhvata razne analitičke funkcije za proračun i optimizaciju rada elektrodistributivnih kompanija. Takođe obezbeđuje alate potrebne za efikasno praćenje, upravljanje, dizajn i optimizaciju distributivnih sistema. Ovaj paket je najnapredniji softverski sistem na svetu (potvrđeno od strane vodećih konsultantskih kuća u SAD-u) koji izvršava sve tehničke zadatke u distributivnim kompanijama na efikasan i optimalan način i ispunjava zahteve razvoja iz oblasti energetike širom sveta. Ovaj softverski alat omogućava osoblju kompanija da: usvoje znanja o električnoj mreži kojom upravlja njihova kompanija, efikasno koristi, dizajnira i razvija distributivne objekte, optimizuje sve resurse i smanji troškove poslovanja, podigne profit (prihod) kompanije i poboljša kvalitet i kvantitet snabdevanja potrošača električnom energijom.
 
Schneider Electric DMS NS D.O.O. Novi Sad je kompanija koja brzo raste i okuplja preko 1000 stručnjaka (30 doktora nauka) iz oblasti energetike i računarstva sa višegodišnjom saradnjom sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima i IT integratorima širom sveta. U saradnji sa Schneider Electric-om i mrežom filijala i povezanih društava širom sveta, nastavljamo da razvijamo, poboljšavamo tržište na globalnom nivou, implementiramo i podržavamo DMS proizvod.

Schneider Electric DMS softver je u upotrebi u preko 50 kompanija i preko 130 dispečerskih kontrolnih centara širom sveta.

Zašto mi?

Kako da apliciram za zaposlenje

Ukoliko želite da aplicirate u kompaniji Schneider Electric DMS bez obzira da li postoji otvorena pozicija koja trenutno odgovara vašem profilu i afinitetima molimo Vas da svoju prijavu pošaljete putem aplikacije koja se nalazi na internet stranici kompanije Schneider Electric DMS NS, u odeljku „Career“.

Sve što je potrebno jeste da pratite sledeći link:

https://www.schneider-electric-dms.com/career


 

Na stranici Application for Job mozete videti trenutno otvorene pozicije na koje možete aplicirati, dok opcijom Apply anyway ostavljate Vašu biografiju u našu bazu.  

Drago nam je što pri traženju posla, imate u vidu i našu kompaniju.


HR Služba


Naši zaposleni

Srđan Perović, Head Of DMS-SCADA Development, Solutions Sector

Moj razvojni put u kompaniji Schneider Electric DMS NS izgledao je ovako.
Siemens development sector (4 godine): Medior software developer, Senior software developer.
Systems Integration Architect Schneider Project Delivery Sector (5 godina): Team Lead, SCADA Subject Meter Expert, Solution Architect, SCADA Project Development Coordinator, a trenutno Head of DMS-SCADA Development.

Konkretna znanja i iskustva a iz koje sam stekao expertizu su sledeća: Negotiation Skills, Enterprise (distributed) System Architecture and Development, Enterprise Production System Profiling and Troubleshooting
Development Technologies (.NET, C#, C, C++, ESB, Pyton, MSSQL), Troubleshooting Tools (WinDbg, ilSpy, dnSpy, DebugDiag, PerfMon, SysInternals (ProcessExplorer, ProcessMonitor, …), Wireshark,…)

Kompanija Schneider Electric DMS NS omogućava konstantan napredak u karijeri kao i napredak u inženjerskom pogledu. Ovo je jedna od retkih kompanija u svetu koja nudi mogućnost u sticanju iskustva prilikom razvoja jednog od najkompleksnijih enterprise sistema u svetu.

Stanislava Selena, Deputy Head of Systems Integration Product Management, Product Owner in Network Data Import team

Pridružila sam se kompaniji na četvrtoj godini studija (2008.) kao stipendista. Nakon odbrane Master rada, s proleća 2010., zaposlena sam u SE DMS kao softverski inženjer.
Pored klasičnog programerskog posla, vrlo brzo sam bila uključena u rad na kanadskom projektu koji je tad bio aktuelan.
Time sam dobila priliku da radim direktno sa klijentima, što je uključivalo telefonske konferencije i česta putovanja.
Narednih 4-5 godina sam provela na poziciji Eksperta za integracije sistema. Radila sam sa klijentima u Severnoj I Južnoj americi i Skandinaviji tokom svih faza isporuke projekta: od dizajna, preko razvoja i testiranja, do puštanja proizvoda u produkciju (tzv. Go Live).
Poslednje 2 godine sam na poziciji u Product Management službi gde imam priliku da definišem roadmap za dalji smer razvoja proizvoda u domenu integracija sistema. Usko saradjujem i sa službom koja vodi projekte kao i sa development službom. Takodje, pripremam odgovore na klijentske zahteve u sklopu rada na tenderima koji stižu iz celog sveta - tako saznajem o aktuelnim trendovima iz oblasti integracija sistema kako bi se dalji razvoj proizvoda vodio u pravom smeru i bio konkurentniji na tržištu, a ujedno sam u prilici i da sugerišem rešenja potencijalnim klijentima.
 
U SE DMS sam savladala C# i .NET Framework. Naučila sam mnogo o domenu elektro-energetike i modelovanju podata iz ovog specifičnog domena. Izdvojila bih poznavanje CIM standarda (Common Information Model) i njegovu upotrebu u praksi iz prve ruke. S obzirom da se celu dosadašnju karijeru bavim integracijama sistema, naučila sam puno o adekvatnim metodama i tehnologijama, npr.: ESB (Enterprise Service Bus), JMS (Java Message Service), Web Services, razmeni dokumenata (claim-check pattern, file monitoring) itd.  Iako ne mogu poreći da je sticanje novih znanja bilo jako vredno iskustvo, veština saradnje sa ljudima je nešto sto sam (rekla bih) izbrusila, a nisam učila na studijama - ukratko, naučila sam kako komunicirati kao profesionalac sa kolegama i klijentima.

Vladimir Ber, Enterprise Integration Architect, Expert SMEs,
Solutions sector

Karijeru u Schneider Electric DMS započeo sam u avgustu 2011. godine, što je ujedno bilo i moje prvo radno iskustvo nakon završenog fakulteta. Nakon niza provedenih godina u kompaniji i prolaska kroz pozicije junior, medior, senior developer-a, a zatim i scrum master-a, unapređen sam na poziciju Enterprise integration arhitekte.

U svakodnevnom radu imam priliku da se upoznajem i stičem nova znanja o različitim GIS (Geographic Information System), ESB (Enterprise Service Bus) i drugim 3rd party enterprise sistemima za koje dizajniram razlicita integraciona resenja kroz koja će se oni integrisati sa Schneider Electric​ ADMS sistemom.

Ono što je prevagnulo da se odlučim i ostanem u Schneider Electric DMS- jesu sticanje novih znanja​ i iskustava kroz raznovrsne projekte širom sveta, rešavanje različitih i uvek drugačijih problema iz oblasti

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Društvene mreže

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/SchneiderElectricDMS/

Kontakt

Schneider Electric DMS NS

Narodnog fronta 25 A, B, C, D, Novi Sad, SRBIJA

hr@schneider-electric-dms.com

www.schneider-electric-dms.com

+381214883647
Facebook
Twitter