Schneider Electric DMS NS

Schneider Electric DMS NS

Bedževi

Snaga grupacije

O nama

Schneider Electric DMS NS je softverska IT kompanija za istraživanje, razvoj i inženjering u oblasti upravljanja elektroenergetskim sistemima.
Glavni proizvod, DMS softver, obuhvata razne analitičke funkcije za proračun i optimizaciju rada elektrodistributivnih kompanija. Takođe obezbeđuje alate potrebne za efikasno praćenje, upravljanje, dizajn i optimizaciju distributivnih sistema.
Ovaj paket je najnapredniji softverski sistem na svetu (potvrđeno od strane vodećih konsultantskih kuća u SAD-u) koji izvršava sve tehničke zadatke u distributivnim kompanijama na efikasan i optimalan način i ispunjava zahteve razvoja iz oblasti energetike širom sveta.
Ovaj softverski alat omogućava osoblju kompanija da: usvoje znanja o električnoj mreži kojom upravlja njihova kompanija, efikasno koristi, dizajnira i razvija distributivne objekte, optimizuje sve resurse i smanji troškove poslovanja, podigne profit (prihod) kompanije i poboljša kvalitet i kvantitet snabdevanja potrošača električnom energijom.
Razvoj softvera započet je 1995. godine, a tokom godina obezbeđeno je partnerstvo ne samo sa elektroprivredama iz zemlje i regiona, već i sa više međunarodnih kompanija.
Visok kvalitet prepoznala je i jedna od najvećih svetskih internacionalnih kompanija - Schneider Electric, koja je od juna 2019. godine postala stoodstotni vlasnik kompanije.
Schneider Electric Global razvija savremene tehnologije i rešenja za upravljanje energijom i procesima na bezbedan, pouzdan, efikasan i održiv način. Predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizaciju u domovima, objektima, data centrima, infrastrukturnom i industrijskom sektoru. Više od 180 godina istorije i inovacija, kroz predanost, stručnost i kombinovanu snagu preuzetih kompanija, nastavlja da ostvaruje inovacije na svim nivoima, u cilju obezbeđenja primene principa „Life Is On”. Kompanija posluje u preko 100 zemalja širom sveta sa preko 160.000 zaposlenih.
Schneider Electric DMS NS je deo Schneider Electric kompanije koja posluje u Novom Sadu. Okuplja preko 1000 stručnjaka iz oblasti energetike i računarstva sa višegodišnjom saradnjom sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima i IT integratorima širom sveta.  Softver je u upotrebi u preko 80 elektroprivreda širom sveta i 170 kontrolnih centara sa ukupno 400 miliona električnih potrošača.

Zašto mi?

Kako da apliciram za zaposlenje

Ukoliko želite da aplicirate u kompaniji Schneider Electric DMS bez obzira da li postoji otvorena pozicija koja trenutno odgovara vašem profilu i afinitetima molimo Vas da svoju prijavu pošaljete putem aplikacije koja se nalazi na internet stranici kompanije Schneider Electric DMS NS, u odeljku „Career“.

Sve što je potrebno jeste da pratite sledeći link:

https://www.schneider-electric-dms.com/career


 

Na stranici Application for Job mozete videti trenutno otvorene pozicije na koje možete aplicirati, dok opcijom Apply anyway ostavljate Vašu biografiju u našu bazu.  

Drago nam je što pri traženju posla, imate u vidu i našu kompaniju.


HR Služba


Naši zaposleni

Vladimir Stokić, System Architect, System Architects Department

Schneider Electric DMS-u sam se pridružio u decembru 2006, dok se kompanija još uvek zvala DMS Group. Kao C++ programmer, imao sam priliku i da radim na cross-platform mission critical enterprise sistemu. Tokom prve godine u kompaniji, naučio sam više nego tokom četiri godine studija, pre svega, zahvaljujući vrhunskim stručnjacima i mogućnošću da učim direktno od istih, na konkretnim situacijama u produkcionom kodu. 2008. sam dodeljen timu koji je razvijao softver za Siemens i tu sam imao rolu softver developera i zamenika team lead-a. Ovde sam ostvario svoje prve kontakte sa klijentima i počeo da razvijam svoj client facing skillset. 
Nakon toga, dobijam ulogu subject matter expert-a (SME) na PECO (Philadelphia Electric Company) projektu. Izuzetno sam ponosan na činjenicu da je jedna distributivna kompanija kakva je PECO, u oktobru 2014. počela da u produkciji koristi ADMS softver i istim upravlja distributivnom mrežom koja napaja skoro 2 miliona potrošača. U ovoj karijernoj fazi, najviše  sam naučio o radu sa klijentima, radu na terenu, ali, ništa manje i o divnim mestima koje sam proputovao.
Imao sam priliku da radim i u sektoru za razvoj, kao team lead Network Data Integrations tima. Na toj poziciji sam nadograđivao menadžerske sposobnosti rukovođenja timovima, unapredio tehnike rešavanja konflikata i savladao skilove koji doprinose boljoj optimizaciji radnog procesa. Zahvaljujući ovoj roli, imao sam priliku da učestvujem u uspostavljanju sistema internih treninga koji su svim kolegama u kompaniji omogućili da steknu i unaprede znanja na sistematičan i kvalitetan način. Kroz ove aktivnosti, usavršio sam znanja iz oblasti koje predajem, ali sam takođe i drastično poboljšao veštine javnog nastupa. Takođe, osnovao sam i vodim studentski inkubator u okviru SI službe koji je mnogim stipendistima u istoj, omogućio veliki progres u tehničkim, domenskim, linijskim i procesnim znanjima, koja će im biti potrebna kada se zaposle.
Trenutno sam na poziciji arhitekte sistema, što podrazumeva pomaganje timovima u dizajniranju i optimizaciji rešenja, ali i dalje imam priliku da usavršavam svoja tehnička i domenska znanja iz ADMS softvera.
Ono što sam naučio za 13 godina u Schneider Electric DMS-u je da se vredan rad i profesionalizam uvek isplate, da se velike stvari mogu postići samostalno, ali najveće, samo u timu, u okruženju jednako posvećenih ljudi, vrhunskih stručnjaka koji su svesni važnosti konstantnog rada na sebi, kao i pomaganju kolegama da isto primene. Zbog svega navedenog, ponosno mogu reći da je ova kompanija dokaz velikog tima koji uspešno posluje dugi niz godina.

Vladimir Kelava, Team Lead, Realtime Engine Team

Nakon završenog Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, 2009. godine kreće moja pustolovina u poslovnom svetu.
Potraga za radnim iskustvom me je prvo odvela u Zagreb gde sam proveo 3 godine radeći na razvoju industrijskih SCADA sistema. Međutim, životne okolnosti i želja za novim znanjima i izazovima me je 2012. godine dovela u Novi Sad, u kompaniju Schneider Electric DMS.
Prethodno stečeno iskustvo mi je omogućilo da se priključim rad u razvojnom ESCADA timu.
Tokom rada u ovom timu imao sam priliku da se profesionalno razvijam na različitim rolama - od QA inženjera, preko razvojnog inženjera i scrum master-a. Pored raznolikog znanja, omogućio mi i iskustvo u distribuiranom agile okruženju koje je zahtevalo direktnu saradnju timova sa različitih kontinenata.
Trenutno se nalazim u ulozi Team Lead-a jednog razvojnog tima. Uz odgovornosti koje donosi trenutna rola, raduje me da zajedno sa kolegama, doprinosim i edukativnom razvoju studenata - budućih kolega.
Kada se osvrnem na svoj razvojni put, rad u Schneider Electric DMS mi je pružio priliku da se razvijam kako profesionalno - kroz različite role u kojima sam se našao, tako i lično - kroz rad sa ljudima kojima sam okružen.
Veoma mi je važna podrška koju mi kompanija pruža mogućnošću da kroz različite inicijative donesem nešto svoje.
Na temelju vlastitog iskustva slobodno mogu reći da SE DMS stvara okruženje koje omogućava konstantan napredak i priliku saradnje sa sjajnim ljudima. Na mojoj listi prioriteta ovo je vrednost na prvom mestu, jer svaku kompaniju zapravo čine ljudi. 

Vladimir Ber, Enterprise Integration Architect, Expert SMEs,
Solutions sector

Karijeru u Schneider Electric DMS započeo sam u avgustu 2011. godine, što je ujedno bilo i moje prvo radno iskustvo nakon završenog fakulteta. Nakon niza provedenih godina u kompaniji i prolaska kroz pozicije junior, medior, senior developer-a, a zatim i scrum master-a, unapređen sam na poziciju Enterprise integration arhitekte.

U svakodnevnom radu imam priliku da se upoznajem i stičem nova znanja o različitim GIS (Geographic Information System), ESB (Enterprise Service Bus) i drugim 3rd party enterprise sistemima za koje dizajniram razlicita integraciona resenja kroz koja će se oni integrisati sa Schneider Electric​ ADMS sistemom.

Ono što je prevagnulo da se odlučim i ostanem u Schneider Electric DMS- jesu sticanje novih znanja​ i iskustava kroz raznovrsne projekte širom sveta, rešavanje različitih i uvek drugačijih problema iz oblasti

Beneficije

Zaposleni u našoj kompaniji imaju na raspolaganju

Video

Društvene mreže

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/SchneiderElectricDMS/

Kontakt

Schneider Electric DMS NS

Narodnog fronta 25 A, B, C, D, Novi Sad, SRBIJA

hr@schneider-electric-dms.com

www.schneider-electric-dms.com

+381214883647
Facebook
Twitter