SERBIA ZIJIN COPPER DOO BOR

SERBIA ZIJIN COPPER DOO BOR

O kompaniji

Serbia Zijin Copper je kompanija koja posluje u sastavu ZiJin Mining Grupe. Osnovana je 18. decembra 2018. godine, na dan kada je Zijin sa Vladom Republike Srbije potpisao zaključna dokumenta, odnosno ugovor o preuzimanju 63 odsto vlasništva u RTB-u Bor. Zijin  je na taj način postao držalac 63 procenta učešća u  kapitalu kompanije iz Srbije. Prva kompanija Zijina u Srbiji, i na Balkanu, zove se Serbia Zijin Copper i jedini je proizvođač bakra i plemenitih metala (zlata i srebra) u Srbiji. Svi proizvodi su berzanski i njihov kvalitet, tražnja, prodajne cene i uslovi trgovanja uređeni su pravilima koja propisuju svetske berze obojenih metala.

Serbia Zijin Copper bavi se istraživanjem i eksploatacijom rude bakra, čijom preradom se u topionici proizvode katodni bakar i plemeniti metali visokog kvaliteta.

Kompanija poseduje četiri rudnika bakra („Veliki Krivelj“, „Novo Cerovo“, „Jama“ i Rudnik bakra Majdanpek) rudnik krečnog kamena i topionicu.

Zbog toga što je jedno od najvećih preduzeća u Srbiji, koje je stub razvoja Bora i Majdanpeka, Kompanja je prepoznata kao ozbiljno pravno lice, sa obećavajućim sposobnostima i odgovornošću da doprinese jačanju gvozdenog prijateljstva između Kine i Srbije i da kao takva predstavlja oličenje divnog prijateljstva između dva naroda, koja dele dobro i zlo i pomažu jedni drugima.

Od kako je Zijin preuzeo funkciju upravljanja, pa do kraja juna 2021, Kompanija je proizvela 128.400 tona bakra u koncentratu, 3.417 kilograma zlata, 19.235 kilograma srebra i 189.500 tona katodnog bakra, tako da je 2021. godine Zijin zauzeo prvo mesto na listi izvoznika u Srbiji, što je sjajan skok u odnosu na treću poziciju, koju je Kompanija zauzimala 2020. godine.

Kompanija će, kao zajedničko ulaganje Zijin Mining Grupe i Republike Srbije, sarađivati sa svim zainteresovanim stranama kako bi osigurala zdrav i kvalitetan način poslovanja u pravnom okviru, i završila sve projekte tehničke nadogradnje i proširenja.

Podelite vaše utiske o kompaniji na osnovu dobijenih informacija iz profila.

Kontakt

Adresa

Đorđa Vajferta 29, Bor, Srbija

Kontakt
Matični broj

07130562

PIB

100570195

Broj zaposlenih

> 1000