Serbia Zijin Mining d.o.o. Bor

Serbia Zijin Mining d.o.o. Bor

O kompaniji

Kompanija Serbia Zijin Mining d.o.o. Bor započela je, pod tadašnjim nazivom Rakita Exploration d.o.o, 2010. godine geološka istraživanja u okviru licence "Bor-Metovnica". Geofizička ispitivanja koja su obavljena na tom potezu značajno su doprinela inicijalnom otkriću ležišta Čukaru Peki početkom 2012. godine.

Projekat izgradnje rudarske infrastrukture i geoloških istraživanja na potezu Čukaru Peki nalazi se na oko 6 km južno od Bora, a oko 245 km jugoistočno od Beograda. Bor je regionalni i administrativni rudarski centar, tako da se u neposrednoj blizini same lokacije projekta nalazi i prateća rudarska infrastruktura neophodna za rudarske aktivnosti, kao i nedavno modernizovana topionica bakra u Boru.

Neposredni radovi na izgradnji rudnika su započeti maja 2018. godine.

Od decembra 2018. godine, kompanija posluje u sastavu kineske rudarske korporacije Zijin Mining Group. U toku je izgradnja rudnika koji, prema planu, treba da postane operativan krajem 2021. godine.

Projekat izgradnje rudnika predstavlja značajan resurs za lokalnu zajednicu u Boru, ali i šire, i očekivanja su da će njegova realizacija doneti značajne investicije i omogućiti otvaranje novih radnih mesta. U toku radova na izgradnji rudnika i rudničke infrastrukture, kompanija Serbia Zijin Mining preduzima sve neophodne mere za zaštitu životne sredine, u skladu sa zakonskom regulativom. Ujedno, kompanija je posvećena transparentnoj saradnji sa lokalnom zajednicom u cilju poboljšanja opštih uslova života stanovništva kroz realizaciju održivih programa.

Kontakt

Serbia Zijin Mining d.o.o. Bor

  • Suvaja 185 A Brestovac
  • Bor
  • Srbija
  • PIB: 105044770
  • Matični broj: 20285494

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.