Sport Vision d.o.o.
Sport Vision d.o.o.

Sport Vision d.o.o.

O kompaniji

KO SMO MI?


SPORT VISION je lider u prodaji sportske obuće, odeće i opreme na Balkanu.


Više od 20 godina poslujemo u Srbiji kao moderna kompanija koju odlikuju fleksibilnost, profesionalizam i dinamična strategija razvoja.


Naš tim čini više od 6.000 zaposlenih u 13 zemalja Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Češka, Slovačka i Mađarska, a sedište kompanije nalazi se u Beogradu.


Naša maloprodajna mreža broji više od 600 prodajnih objekata širom Evrope, dok ih u Srbiji imamo više od 100.


KOJI SU NAŠI BRENDOVI I KONCEPTI?


U okviru maloprodajnog lanca, pored Sport Vision multibrend koncepta, nalaze se i Buzz Sneaker Station – jedinstvena destinacija za sve sneaker entuzijaste, Tike koncept koji nudi limitirane serije za sve ljubitelje patika, Run’n More specijalizovana prodavnica za trkače i Extra Sports – mesto za porodičnu kupovinu.


Imamo strateško partnerstvo sa vodećim svetskim brendovima: Nike, adidas, Reebok, New Balance, The North Face, Helly Hansen, Under Armour, Columbia, Converse, Colmar, Timberland… Pored toga, veoma smo ponosni na svoju licencnu proizvodnju i ugovore o proizvodnji i distributivnim pravima za Champion, Umbro, Lotto, Ellesse i mnoge druge brendove. U svom vlasništvu imamo i nekoliko sopstvenih brendova koje razvijamo i distribuiramo.


VREDNOSTI KOJIMA SE VODIMO


· Timski rad – Poštujemo jedni druge, jer mi smo ekipa

· Liderstvo – Orijentisani smo ka rezultatima

· Strast – Potpuno smo posvećeni i predani svom poslu

· Efikasnost – Tražimo najbolje rešenje za ostvarenje rezultata

· Fleksibilnost – Uvek smo spremni za promene i inovativnost


Kao kompaniji od poverenja, cilj nam je da uvodimo inovacije i da ostanemo maloprodajni lider, uvek inspirativan i aktivno povezan sa svojim potrošačima, klijentima i partnerima, kroz jedinstveno maloprodajno iskustvo i dizajn proizvoda, oplemenjujući životni stil naših potrošača. Taj cilj možemo da ostvarimo samo uz podršku motivisanog tima, koji je spreman da nastavi da ostvaruje vrhunske rezultate i da idejama pomera granice.


ŠTA NUDIMO ČLANOVIMA NAŠE EKIPE?


Razvoj svih naših zaposlenih jedan je od ključnih ciljeva koje postavljamo pred sebe iz godine u godinu. U prijatnoj, ali i dinamičnoj, radnoj atmosferi neguje se kultura prenošenja znanja i dobri međuljudski odnosi, a predan rad i zalaganje istinski se cene kroz mnogobrojne prilike za nastavak karijere unutar kompanije. Za svakog zaposlenog kreira se razvojni plan i njegov napredak se prati i podržava kroz edukacije, obuke i mentorstvo.


Nijedan početak nije lak i sa sobom nosi dozu neizvesnosti. Zato je pažljivo osmišljen i struktuiran Onboarding program koji novim kolegama olakšava proces adaptacije, socijalizacije i doprinosi bržem uvođenju u posao.


Veštine novih kolega u maloprodaji razvijamo putem jednomesečnog Buddy programa (mentorstvo od prvog radnog dana), priručnika za prodavce i raznovrsnih treninga. U držanje obuka uključeni su i naši interni treneri, odnosno kolege sa velikim znanjem i višegodišnjim iskustvom u prodaji. 


Profesionalni razvoj i napredak unutar kompanije je i te kako moguć kroz naš Playmaker program kao i kroz interne konkurse, koji su pokazatelji da kompanija ceni lojalne i vredne zaposlene.


Već 5 godina podstičemo mlade talente da uz praktičan rad, mentorstvo, koučing i učešće u studijama slučaja razviju svoje potencijale i oprobaju se u radu u dinamičnom Sport Vision okruženju. Kroz Playoff program (plaćeni razvojni program namenjen studentima završnih godina i master studija fakulteta) do sada je prošlo 46 učesnika, a posebno nas raduje činjenica što je 27 njih, sada već naših kolega, ovu jedinstvenu priliku iskoristilo na najbolji mogući način.


Na kolege gledamo kao na saveznike koji nam omogućavaju da pravovremeno reagujemo i da bolje sagledamo funkcionisanje procesa. Stoga smo uveli Inicijative zaposlenih, putem kojih osluškujemo njihove potrebe, razmatramo najrazličitije predloge i zajednički radimo na razvoju kompanije.


Podstičemo sportski duh, pa ukoliko voliš fudbal ili možda trčanje, eto još jedne prilike za klupsko druženje izvan radnog vremena.


Ponosni smo na činjenicu da je veliki broj naših kolega koji rade u direkciji, svoju karijeru započelo u našim maloprodajnim objektima.


Pozivamo i tebe da nam se pridružiš, jer MI SMO EKIPA! 😊


NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI


Društvena odgovornost i saradnja su obeležja naše kompanijske kulture. Godinama sprovodimo brojne ekološke, etičke i filantropske aktivnosti. Aktivno ulažemo u razvoj sporta i ponosni smo partneri mnogih profesionalnih sportista, klubova, kampova i mladih koji imaju veliki sportski potencijal. Svesni smo odgovornosti koju imamo prema zajednici u kojoj živimo i poslujemo, i zato se svim snagama trudimo da napravimo pozitivan uticaj u društvu.

Beneficije

Podelite vaše utiske o kompaniji na osnovu dobijenih informacija iz profila.

Proces selekcije

Ukoliko želiš da postaneš deo naše ekipe i svojim idejama doprineseš daljem razvoju kompanije, prijavi se za otvorene pozicije preko našeg Infostud profila i LinkedIn stranice, a pozivamo te i da konkurišeš putem naših online shop-ova (Sport Vision, Buzz, Tike, Run ’n More, Extra Sports) – sekcija „Zaposlenje“. Upražnjene pozicije oglašavamo i interno, jer razvijamo potencijale naših kolega i pružimo priliku za razvoj unutar našeg velikog sistema.

Proces selekcije će se razlikovati u zavisnosti od toga da li se prijavljuješ za neku od pozicija u našim radnjama ili direkciji.


Želiš da postaneš deo ekipe Maloprodaje?


Bitno nam je da voliš prodaju, timski rad, da si komunikativan, fokusiran na rezultate i motivisan za sticanje novih znanja o sportskoj opremi. Ne selektujemo ni po polu, ni po godinama, ni po obrazovanju...već svim kandidatima dajemo jednake šanse da se priključe našem stalnorastućem timu. Prethodno radno iskustvo u oblasti prodaje takođe nije neophodno, jer se vodimo načelom da zapošljavamo stav, a veštine razvijamo putem jednomesečnog „Buddy programa“ (mentorstvo od prvog radnog dana), treninga i priručnika za prodavce.


SAVETI Pre nego što apliciraš na neku od naših pozicija koja ti se učinila interesantnom, preporučujemo ti da ažuriraš svoj CV (kontakt podaci; obrazovanje; radno iskustvo – ime kompanije, naziv pozicije, period angažovanja; dodatne obuke i kursevi) i potrudiš se da u sažetoj formi i na najbolji način predstaviš sebe, kako bi nas zainteresovao da te bolje upoznamo. Dobar utisak na intervjuu ostavićeš i ako prethodno prikupiš osnovne informacije o Sport Vision-u, delatnostima, konceptima kroz koje poslujemo, svetskim brendovima sa kojima sarađujemo, ali i ako za nas pripremiš pitanja koja tebe interesuju.


PROCES SELEKCIJE Nakon što naši regruteri pažljivo pregledaju sve pristigle prijave, izabrani kandidati pozivaju se na intervju sa kolegama iz HR-a koji traje do pola sata. Cilj ovog razgovora je da bolje upoznamo kandidata i njegove preferencije, ali i da se potencijalni kolega/koleginica bliže informiše o poziciji, našim vrednostima i sistemu bonusa. Sam proces selekcije ne traje dugo, već se u roku od maksimalno 5 dana dobija poslovna ponuda ili povratna informacija o ishodu konkursa. Ako kandidat prihvati ponudu šalje mu se mejl dobrodošlice, koji sadrži sve relevantne informacijama u vezi početka rada i dokumentaciji koju treba da prikupi.


Na kojoj god poziciji da započneš svoj karijerni put, tvoje zalaganje i rezultati neće ostati neprimećeni, već će ti biti omogućeno da se profesionalno razvijaš i napreduješ kroz različite pozicije u okviru maloprodaje – Playmaker program.


Želiš da se pridružiš kolegama u Direkciji?


Prijavio si se za poziciju u okviru naše direkcije, jer si poželeo da postaneš deo dinamičnog sistema koji se konstantno razvija, ali u kom ujedno vlada porodična atmosfera i nude se sjajne prilike za lični i profesionalni razvoj, međutim pitaš se koji su dalji koraci kako bi postao deo naše ekipe? Sprovešćemo te kroz okviran proces selekcije, iako se pojedini koraci i broj krugova mogu razlikovati u odnosu na otvorene pozicije.


Ukoliko se tvoje iskustvo i veštine poklapaju sa zahtevima pozicije dogovaramo termin intervjua baziranog na kompetencijama, kako bi se kolega iz HR-a bolje upoznao sa tvojim kvalifikacijama, dosadašnjim postignućima, motivacijom i aspiracijama u daljoj karijeri. Tokom prijatnog razgovora, koji može biti održan putem Teams-a ili uživo, saznaćeš više o poziciji, kompaniji, budućem timu i uslovima rada.


Ukoliko ostaviš dobar utisak bićeš pozvan na intervju tokom kog će veći fokus biti na tvojim funkcionalnim znanjima i ostvarenim rezultatima, a kom će pored regrutera prisustvovati rukovodilac tima koji traži pojačanje. U slučaju da si se prijavio za poziciju za koju je potrebno znanje engleskog jezika, popričaćemo i na engleskom. Veoma cenimo proaktivnost i želimo da te ohrabrimo da postavljaš pitanja, jer je cilj da obe strane tokom dijaloga dobiju optimum informacija kako bi želele da nastave proces, a i kako bi ti zaključio da li bi se uklopio u tim i da li je pozicija o kojoj razgovaramo tvoj karijerni fit. 

Generalno težimo da budemo efikasni, pa su u selekciji za određene pozicije od prvog intervjua uključeni HR i sve kolege koje učestvuju u finalnoj odluci.

Ukoliko uspešno prođeš i ovaj krug, sledi ponuda sa naše strane i predstavljanje beneficija, a dogovoramo se i oko početka rada. 😊


Svim kandidatima koji nisu izabrani, a bili su uključeni u proces selekcije, javljamo povratnu informaciju putem mejla ili telefona i ohrabrujemo ih da se ponovo prijave na oglašene pozicije ili da samoinicijativno konkurišu.


Dužina trajanja selekcije zavisi od pozicije, ali trudimo se da traje maksimalno oko mesec dana.


Ukoliko poznaješ nekoga ko je već deo našeg sistema, raspitaj se i o POBEDNIČKOJ KOMBINACIJI (sistem preporuka koji svim našim zaposlenima daje priliku da lično doprinesu izboru novih kolega i da za to budu finansijski nagrađeni) i napravi „win-win“ situaciju.

Kompanijski brendovi

Kontakt

Adresa

Milentija Popovića 5v, Beograd, Srbija

Kontakt
Matični broj

17380516

PIB

100139481

Broj zaposlenih

> 1000