Stari Tamiš a.d. Panševo

Stari Tamiš a.d. Panševo

O kompaniji

Na Starom Tamišu nalazi se farma krava sa 2.000 grla, holštajn-frizijske i simentalske rase. Potvrda kvaliteta je i ovogodišnja zlatna medalja na 82. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

      Farma svinja ima 18.000 grla i 1.300 priplodnih krmača. Zastupljene su rase: jokšir, landras, durok i pijetren. Radi poboljšanja kvaliteta mesa i mesnatosti ove godine su uvezene i terminalne rase nerasta od francuske kuće Topix. U okviru farme svinja smeštena je i klanica izgrađena po najvišim evropskim standardima (HACCP), koja je kapaciteta 50 svinja i 10 goveda.

      Na gazdinstvu je i ergela, koja je prvobitno izgrađena 1978. godine na poljoprivrednom dobru i kasnije ugašena, da bi dolaskom kompanije Almex 2009. godine ponovo probuđena tradicija konjarstva na Starom Tamišu. Ergela trenutno ima 26 konja lipicanera, poreklom iz Lipiga, Đakova i Karađorđeva.

      Na farmama se primenjuje jedinstveni sistem zaokružene proizvodnje, životinje se hrane žitaricama sa Almexovih njiva, kontrolisano uzgajanih, senažom i silažom, i po posebnim recepturama stručnjaka Fabrike stočne hrane Jabuka, koja je takođe deo Almex korporacije.

      Spoj savremene tehnologije i tradicije obezbeđuje proizvode visokog kvaliteta.

      Na imanju su i mali zološki vrt, ribnjak, baštenski vrt, dečje igralište i sportski tereni, privlačni za mnoge posetioce a uskoro počinje sa radom i prvi dečji edukativni centar na jednoj farmi u Srbiji.

Kontakt

Adresa

Kestenova br 4, Pančevo, Srbija

Kontakt
Matični broj

08047731

PIB

101047814