Svecom d.o.o.

Svecom d.o.o.

O kompaniji

Svecom (Savski Venac Commerce) је основан као акционарско друштво 1991. године kao део групе “Савски Венац ”, у области инвестиција и грађевинарства.

“Савски Венац ” група је извела неколико важних инвестиционих пројеката као што су велики тржни, стамбени и пословни центри у Београду.

Компанија је била једно од првих акционарских друштава у Србији са већинским приватним капиталом а од 1994. је у власништву приватних акционара.

Од 1994/95. године компанија преусмерава своје активности ка сложеним пројектима у области енергетике, рударства и телекомуникација.

У периоду после 2000.године нови програми „Екологија и заштита“ и „Детекција гасова“ су проширили област активности компаније.

2007. године уводи се нови програм, један од најбрже растућих индустријских сектора у свету, у сарадњи са италијанским партнером „К -Flex“, у домену полиуретанских изолација за термику, вентилацију и хлађење а 2011. године се успоставља сарадња са немачким произвођачем термо-техничких инсталација „Oventrop“.

2010. године се оснива Пословни огранак у Нишу, пре свега у циљу приближавања тржишту и пројектима који су планирани у Јужној Србији.

Svecom је реализовао велики број пројеката у Србији, Црној Гори, БЈР Македонији, Грчкој, Јордану, Русији, Украјини и Чешкој Републици.

Највећи послвни партнери су ЕПС, ЈП ПЕУ, Телеком, НИС, US Steel, Електропривреда Босне и Херцеговине, као и велики број приватних инвеститора.

Страни пословни партнери
Важан део пословног живота Svecom - а је веза са страним стратешким партнерима међу којима су били или јесу најистакнутији:

Arcelor Mittal, VDO, ZVVZ, PSP, CDT у сектору рударства и енергетике
ISC, Oldham, Trolex, MEDC, KSE, Faser, Gazomat у сектору гас детекције, екологије и заштите
K –Flex, Oventrop и Ray у сектору KGH.
Shanghai Nanya, Žibret laminati у области електронских материјала у сектору електронике и телекомуникација.
Запослени
Укупан број запослених је око 30 од чега је 25 у сталном радном односу, док је 5-6 експерата ангажовано на разним пројектима.

Највећи број запослених (око 50%) су инжењери различитих профила, затим економисти и менaџери.

Запослени су прошли различите нивое пословних тренинга и специјализација и поседују висок степен образовања (PhD, MBA, MSc, BSc, BA), искуства и професионализма и оспособљени су да воде софистициране пројекте у садејству са ино партнерима.

Podelite vaše utiske o kompaniji na osnovu dobijenih informacija iz profila.

Kontakt

Adresa

Ustanička br. 128a, Beograd, Srbija

Matični broj

07738811

PIB

101511847