Terra optima d.o.o.

Terra optima d.o.o.

O kompaniji

Terra Optima iz Topole osnovana je 2013. godine sa vizijom da podigne savremeni zasad voća. Kao porodična kompanija iz srca Šumadije, poznatog voćarskog kraja, uzgajanje voća bio je logičan korak. Ipak, s obzirom na ambicije i želju za najvišim kvalitetom, kao i neiskorišćene potencijale velikog dela Srbije, Terra Optima je donela odluku da podigne modernu plantažu za uzgajanje jabuka u mestu Žučkovac, nadomak Sokobanje. Nakon detaljnog upoznavanja sa prirodom rodila se posvećenost uzgajanju najkvalitetnijih plodova jabuka.  

Plantaža jabuka nalazi se u regiji Sokobanja, u Jugoistočnoj Srbiji, na 400 metara nadmorske visine. Prelepa priroda, mala industrijska aktivnost i slaba gustina naseljenosti čine ovo okruženje veoma čistim i zdravim. Plantaža poseduje izuzetne geografske i geofizičke uslove koji pružaju mogućnost uzgajanja najkvalitetnijih sorti jabuka.  Oslanjajući se na tehnike uzgajanja jabuka koje se koriste u najpoznatijoj regiji za uzgajanje jabuka na svetu, Južnom Tirolu, uz najmodernije sisteme protivgradne zaštite, kao i sadnice renomiranog rasadnika, očekujemo visok procenat prvoklasnih plodova.

Terra Optima danas poseduje 58 hektara poljoprivrednog zemljišta, pažljivo odabranog za potrebe uzgajanja voća. U 2015. godini ukupna površina zemljišta pod zasadom jabuke iznosi 13 hektara. Veliki izazovi su pred nama i mora se misliti na budućnost. Iz tog razloga planirana je postepena sadnja istih ili drugih sorti na kompletnoj površini u vlasništvu, kao i izgradnja modernog sistema hladnjače za jabuke i drugo voće. 
 

Kontakt

Terra optima d.o.o.

  • Bulevar Vožda Karađorđa 115
  • Topola
  • Srbija
  • PIB: 108231232
  • Matični broj: 20956844

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.