Xella Srbija d.o.o

Xella Srbija d.o.o

O kompaniji

Xella, trenutno jedna od najprofitabilnijih kompanija u svojoj branši, nastala je spajanjem nekoliko nemačkih građevinskih kompanija 2001. od kada kreće njeno širenje  na evropskom i svetskom tržištu. Kompanija trenutno posluje sa 91 fabrikom u 20 zemalja i prodajnim predstavništvima u 30 zemalja širom sveta, i broji preko 6100 zaposlenih. Sedište  kompanije je u Duisburgu (Nemačka).
Xella group je 2004. godine kupila kompaniju Kolubara-Gasbeton a.d. u Vreocima nadomak Beograda, da bi ona 2005. i zvanično promenila ime u Xella Srbija d.o.o.
Xella Srbija od 2006. godine počinje sa proizvodnjom i prodajom nakvalitetnijeg zidnog građevinskog materijala pod imenom YTONG, a u Srbiji i na tržištu regiona poznata je još i sa brendovima Multipor i Sika.  Trenutno imamo preko 70 zaposlenih u Srbiji i poslujemo u skladu sa vrednostima naše grupacije: Profesionalizam, Posvećenost i Otvorenost, kroz poštovanje različitosti i negovanje kulture dijaloga i međusobnog uvažavanja.

Naša filozofija:

Održivi i profitablini rast uz pomoć inovativnih građevinskih i izolacionih materijala na ekonomski perspektivnim tržistima. U današnje vreme Xella ima izgradjen i jak brend koji je prepoznatljiv na tržištu. Uz to smo jedan od vodećih svetskih proizvođača građevinskog materijala , koji istovremeno pažljivo upravlja energijom i resursima koje koristi u procesu proizvodnje.

Naš rast se nastavlja.

Da li želiš da budeš deo toga!
 

Kontakt

Adresa

Dise Djurdjevica bb, Vreoci, Srbija

Kontakt
Matični broj

07440626

PIB

101134702

Broj zaposlenih

51 - 100