ZF Serbia d.o.o.

ZF Serbia d.o.o.

O kompaniji

Priča ZF kompanije počinje u prvoj deceniji 20-og veka, inspirisana snom o letenju. Izgradnja prvog cepelina i osnivanje Zeppelin fondacije predstavljaju početak daljeg tehnološkog razvoja i revolucije u tehnologiji prenosa. Nastavljajući put tehnološkog razvoja, kompanija ZF je zvanično osnovana 1915. godine u nemačkom gradu Fridrihshafenu kao fabrika zupčanika, usmeravajući se na, u to vreme, novo tržište automobila. Superiornost tehnologije i usmerenost na inovacije vode proširenju portfolia proizvoda, pa ZF širi svoju delatnost i na sisteme upravljanja, za putnička vozila, komercijalna vozila i idustrijske mašine, ali i vozila Formule 1. Kao predvodnik nove revolucije u tehnologiji prenosa za putnička vozila, ZF predstavlja prvi automatski sistem prenosa 1965. godine. U narednim godinama šireći portfolio proizvoda, proizvodi ZF kompanije nalaze se i u vozovima i avionima. Početkom novog veka, ZF postaje globalni lider u tehnologiji pogona i šasije, kao i aktivne i pasivne bezbednosti.

Sa tradicijom dužom od 100 godina, ZF tehnologija obuhvata oblasti kontrole kretanja vozila, integrisane sigurnosti, automatizovane vožnje i elektro-mobilnosti.

Kompanija na globalnom nivou ima 147.797 zaposlenih sa približno 240 lokacija u oko 40 zemalja sveta. U 2019. godini ZF je ostvario prodaju od 36,5 milijarde evra i kao takav je jedan od najvećih svetskih dobavljača u automobilskoj industriji.

Svojim širokim portfoliom proizvoda ZF unapređuje mobilnost i usluge za putnička vozila, komercijalna vozila i industrijsku tehnologiju.

ZF u Srbiji

Najmlađa i najbrže rastuća divizija kompanije ZF, divizija E-mobility proširila je svoj proizvodni kapacitet za proizvode fokusirane na elektro-mobilnost izgradnjom novog proizvodnog pogona ali i Tehnološkog centra u Pančevu. Fokus je na proizvodnji i razvoju novih generacija elektromotora i generatora za hibridne i električne pogone, kao i ručicama menjača i mikro prekidačima.

Rad na razvoju tehnologije budućnosti i misija stvaranja mobilnosti nove generacije su ono što čini ZF posebnim. Mogućnost rada na najkopleksnijim proizvodima automobliske industrije u okviru našeg tržišta, predstavlja jedinstvenu priliku za razvoj, učenje i ostavljanje našeg traga i doprinosa u novoj tehnološkoj revoluciji.

Kako je rast kompanije ZF Serbia d.o.o. kontinuiran, pored mnogobrojnih otvorenih radnih mesta u okviru same proizvodnje i sektorima koji podržavaju istu, u narednim godinama se očekuje veliki broj otvorenih radnih mesta u okviru Tehnološkog centra. Inženjeri sa i bez iskustva, imaće priliku da rade na razvoju novih generacija naših svetski priznatih proizvoda u okviru elektro-moblinosti, sa fokusom na razvoj e-motora.

Kontakt

ZF Serbia d.o.o.

  • 7. Nova 7
  • Pančevo
  • Srbija
  • PIB: 110587181
  • Matični broj: 21365718
  • Broj zaposlenih: > 1000

Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.