Pretraga

I dalje najtraženiji trgovci, IT stručnjaci i mašinci

| 3

Dosadašnja analiza objavljenih konkursa u 2019. godine pokazuje da je došlo do ponovnog porasta broja oglasa na sajtu poslovi.infostud.com. U prvih osam meseci 2018. godine na sajtu je bilo 27.689 aktivnih oglasa, dok je po isteku meseca avgusta u 2019. bilo objavljeno 32.402 što je povećanje za 17%.

Zaposleni u potrazi za novim poslom

| 1

Tokom nedavno održanog regionalnog online sajma zapošljavanja „Virtualni dani karijera i znanja 2018“ sprovedeno je veliko istraživanje tržišta rada među posetiocima sajma. U ovom istraživanju učestvovalo je preko 1300 ispitanika iz naše zemlje.

Veliki porast broja oglasa - najtraženiji trgovci, IT stručnjaci i mašinci

| 0

Dosadašnja analiza objavljenih konkursa u 2018. godine pokazuje da je došlo do ozbiljnog porasta broja oglasa na sajtu Poslovi.infostud.com. U prvih pet meseci 2017. godine na sajtu je bilo 10196 aktivnih oglasa, dok je po isteku meseca maja u 2018. bilo objavljeno 13792 što je povećanje za oko 35%.

Srednja stručna sprema sve traženija na tržištu rada

| 0

Analiza tržišta rada za 2017. godinu, prema podacima sa sajta poslovi.infostud.com, pokazuje da je najveći broj oglasa objavljen u oblastima trgovina/prodaja, IT, mašinstvo, administracija i elektrotehnika. Situacija je slična kao i prethodne godine, pa su najčešće raspisivani oglasi za radna mesta: prodavac, komercijalista, administrativni radnik, vozač i magacioner. Nakon toga, našle su se i IT pozicije: Java programer, .NET developer i Software developer.

Kad posao traži zaposlenog

| 0

Uprkos tome što je stopa nezaposlenosti u Srbiji iznosila 12.9% u trećem kvartalu 2017, podaci sa aplikacije Poslonaut, koja omogućava da poslodavci i oni koji traže zaposlenje lako pronađu jedni druge, kažu da postoje i oni poslovi za koje se teško pronalaze zaposleni.

Nezaposlenima visina plate najbitniji kriterijum na radnom mestu, zaposlenima bitniji međuljudski odnosi

| 0

Kada su u pitanju nezaposlene osobe koje traže posao, najbitniji kriterijum pri izboru kompanije za koju će raditi je novac, odnosno visina primanja. Kod zaposlenih osoba koje žele da menjaju firmu, najbitniji kriterijum su međuljudski odnosi, a odmah uz njih i priznanje za obavljeni rad, dok je plata tek na četvrtom mestu.

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.