Katarina Jovanović

HR asistent
Katarina Jovanović

Od juna 2022. godine radim na poziciji HR asistenta, a za poslovne aktivnosti na kojima sam angažovana mogu reći da su izazovne, odgovorne, ali nikada dosadne. Umalo zaboravih da napomenem ono najbitnije, radim posao koji volim! 😊 Iako se može reći da sam relativno novi član ekipe Direkcije, kompanija i ja se družimo sada već više od 4 godine. Ali hajde da vidimo kako je sve počelo.


Tokom četvrte godine studija bila sam u potrazi za poslom koji će mi omogućiti da balansiram fakultetsko-poslovne obaveze. Trenirala sam odbojku, pa mi je ponuda za rad u sportskoj uniformi, među mladima i u opuštenoj atmosferi Buzz koncepta bila veoma primamljiva. Predosećaj me nije prevario, a kao prodavac unapredila sam komunikacione veštine, stekla nove prijatelje i nakon godinu dana poželela sam da proširim svoja znanja. Ljudi iz bliskog okruženja počeli su da zapitkuju: „Zašto ne potražiš posao u struci – ljudskim resursima, kad si već u međuvremenu završila faks?“ Zašto bih menjala nešto što je dobro?! Imala sam savim dovoljno vremena da osetim sistem, sagledam kakve prilike za napredak dobijaju oni koji su trude i željni su znanja, a ja sam zapravo tek zagrebala površinu. Da sam ostala na istoj radnoj poziciji verovatno ne bih pisala sa ovolikim entuzijazmom, ali srećom dobila sam priliku da kao magacioner, u okviru iste radnje, naučim mnogo novih, interesantnih aktivnosti (prijem robe sa čitačem, stavljanje robe na stanje, funkcionisanje kase), a koje su mi bile dragocene za kasniji rad, ali o tome ćemo malo kasnije. 😉


Po prirodi sam takva da za mene rutina nije opcija. Čim se u okruženju ili poslu osetim previše komforno pali se lampica i unutrašnji glas mi savetuje da počnem da tragam za novim izazovom...a naredni je bio pozicija: zamenik menadžera. Sedmomesečna obuka usklađivana je sa redovnim radnim zadacima, a ja sam bila izuzetno motivisana da usvojim što više znanja. Priprema otvaranja nove Buzz radnje u Beo šoping centru i sasvim drugačiji poslovi bili su pravi test, koji sam uspešno položila zahvaljujući akumuliranim dotadašnjim iskustvima i znanjima, nesebičnoj podršci sjajnih menadžera i članova ekipe. Petnaest meseci je proletelo...izazovi, greške, učenje, rad na sebi - zaista neprocenjivo iskustvo.


Sport Vision je 2021. godine pokrenuo „Playmaker program“, koji omogućava napredak zaposlenih u maloprodaji koji su prepoznati kao potencijali, a zahvaljujući kom sam preuzela novu odgovornu ulogu u okviru kompanije – Megastore menadžer. Tim od 24-voro zaposlenih, novi koncept (Sport Vision), nove kolege i saradnici. Novo, ali ipak poznato – porodična atmosfera, osećaj dobrodošlice, uvažavanje tuđeg mišljenja, međusobno ohrabrivanje. Istrajala sam uprkos poteškoćama, sazrela, oprobala se u rukovođenju, ostvarila sjajne rezultate. Dinamika mi je prijala sve do momenta kada mi je opet onaj unutrašnji glas poručio da je vreme za promenu tempa, ali i ambijenta.

Ostatak priče vam je poznat. Prijavila sam se na interni konkurs i radim posao koji me zaista ispunjava! 😃

Ostala iskustva zaposlenih