Ubisoft

Ubisoft

New jobs

About us

Ubisoft Belgrade is one of the newest studios in the group and has high ambitions. With strong PC expertise we plan to deliver the best PC games in the industry, to create unique experiences for all players and to position Belgrade at the forefront of game development.
 

What are we doing and how?

At Ubisoft Belgrade, we are very passionate about video games, career development and continuous learning. We use the latest technology in order to produce the very best products in the gaming industry, as well as to push ourselves to the limit when it comes to creating new experiences for players around the world. Our playground is varied and experienced: we enjoy being relaxed in a creative environment, while being serious about the results we are aiming for.


Life @ Ubi - Serious about fun

Our team is represented by experienced programmers with passion for gaming and technology. We are growing rapidly, so we are very good at evolving and adapting to the continuously improving industry.  We also maintain a balance between fun and working hard, so humor and coffee are our best friends. 


 Why us

We have the ideal recipe for a united, creative environment: the latest technology available, great teams of hardworking, talented people, and last but not least, we are in one of the most interesting, enjoyable and challenging industries: gaming. The gaming industry is where creative minds come together to create unique experiences for players all around the globe, and Ubisoft is a pioneer in the world of video games and high-tech products.

Why us?

Ubisoft – karijera u industriji video igara

Kako izgleda posao u gejming kompaniji koja ima 13 000 zaposlenih širom sveta? Kakve zaposlene traže? Kako izgleda proces selekcije u kompaniji koje je lider u proizvodnji video igrica? Koje su mogućnosti za razvoj karijere u Ubisoftu? Na kojim projektima trenutno rade i koje otvorene pozicije imaju?

​O svim ovim temama razgovarali smo sa Nenadom Tešovićem, koordinatorom produkcije, i Majom Nikolić koja je HR menadžer kompanije Ubisoft u Srbiji.

Krajem oktobra 2016. veliku medijsku pažnju je privuklo otvaranje 35. razvojnog centra  kompanije Ubisoft u našem glavnom gradu pod imenom Ubisoft Beograd. Zašto baš Srbija?

Nenad Tešović navodi da je odgovor na to pitanje vrlo jednostavan. "Srbija ima puno potencijala za posao kojim se mi  bavimo,  koji nije iskorišćen. Upravo AAA sektor u gejming industriji je ono što je nedostajalo na našem tržištu. To podrazumeva rad na najvećim igrama na svetu kao što je Ghost Recon Wildlands, na kojoj je radilo puno ljudi iz različitih studija u okviru Ubisofta."

On ističe da su u Srbiji pronašli svoju nišu, budući da se pre dolaska Ubisofta zvanično nijedna kompanija na srpskom tržištu nije bavila razvojem AAA video igara.

Dakle, konkurenciju u Srbiji imamo ako posmatramo celokupni IT sektor ili gejming industriju, ali ako analiziramo samo našu nišu, nismo konkurenti sa drugim kompanijam” – kaže Nenad.

C++ neophodan za zaposlenje

Kancelarija u Beogradu trenutno broji 29 zaposlenih, ali je uz kontinuirano širenje tima, plan da se do kraja kalendarske 2017. dođe do 40 zaposlenih. "Glavna ideja je da se studio razvija i ima neki zdravi rast, pa može da se desi da premašimo broj od 40 zaposlenih", dodala je Maja. "Kada zapošljavamo, u osnovi tražimo ljude za četiri programerske pozicije: Gameplay programiranje, Engine programiranje, Online programiranje i Render programiranje. Za sve pozicije najvažnije je znanje C++ programskog jezika". I Maja i Nenad su saglasni da formalno obrazovanje jeste bitno, ali da su prilikom zapošljavanja presudna konkretna znanja i iskustvo. “Ono što se u Ubisoftu veoma ceni su posvećenost  i entuzijazam, ali i inicijativa i prethodno angažovanje na sopstvenim projektima i sličnim poslovima”.

Bez obzira na godine i nivo znanja koji poseduje, kada kod kandidata prepoznamo entuzijazam i sposobnost da uloži dodatni napor u radu, znamo da će biti vredan član tima. I to je ujedno i nama "gorivo" i ono što nas najviše motiviše u radnom okruženju. Takav kandidat je za nas neprocenjiv” – ističe Maja.

Ona objašnjava da je regrutacioni proces zahtevan i da se odabir kandidata najpre vrši skeniranjem CV-a kandidata. Potom se, za programere, sprovode prva dva kruga tehničkih testova: C++ i praktični test koji zajedno traju  oko dve nedelje, a nakon toga slede druga dva kruga koji obuhvataju HR intervju i tehnički intervju. Nenad još dodaje da su im vrlo bitna i ličnost samog kandidata jer on treba da radi i komunicira kako u okviru svog tima, tako i sa drugim timovima sa istog projekta, ali  i sa drugim timovima u Ubisoftu.

Živa saradnja između Ubisoftovih razvojnih centara u svetu

Iako Ubisoft ima skoro 13.000 zaposlenih, Nenad nam je objasnio da razvojni timovi blisko sarađuju i da je posebna pažnja usmerena na profesionalni razvoj članova. Zaposleni mogu da se razvijaju na postojećoj poziciji unutar tima, a nije isključeno i da promene svoju poziciju u neku iz srodne ili potpuno neke druge oblasti. Ukoliko članovi tima izraze želju za sopstvenim razvojem u tom smeru, u principu ne postoje ograničenja i prepreke. U svim slučajevima Lead menadžeri i HR timovi brinu o zaposlenima i prate svaki korak u njihovom razvoju.

Postoji i mogućnost posećivanja drugih studija širom sveta na kraći ili duži period u zavisnosti od potreba samih projekata i planova, ali i potpuni premeštaj na drugu lokaciju u skladu sa određenim kompanijskim procedurama.  

"Zaposleni se uvek ohrabruju da ispolje svu svoju kreativnost, ali i da preuzmu odgovornost za svoj rad. Pritom rade na najvećim igrama na svetu i koriste najnovije tehnologije, koje u širu primenu ulaze tek nakon 3-4 godine, kada igra izađe na tržište" priča nam Nenad.

Aktuelni projekti

Dva velika projekta su u fokusu beogradskog razvojnog centra. Prvi fokus je na igri Ghost Recon Wildlands, dok se drugi projekat vezuje za igru Steep. Sve aktivnosti, novosti i dešavanja koja se odvijaju u Ubisoft Beograd možete pratiti  ovde.

Rad će se nastaviti i na novim projektima, na kojima će raditi veliki broj ljudi. Biće uloženo mnogo truda i novca, nastajaće i neki novi svetovi, što je ujedno i glavna odlika AAA video igara.

 


Video

Social networks

Facebook
Molimo vas da osvežite stranicu kako bi se upisani feed pojavio. https://www.facebook.com/UbisoftBelgrade

Contact

Ubisoft

Gospodar Jevremova 52, Beograd, Srbija

apply-belgrade@ubisoft.com

https://www.ubisoft.com/en-US/studio/belgrade.aspx

Facebook
Twitter