Ximedes
Ximedes

Ximedes

About us

Ximedes je kompanija iz Holandije, bavi se razvojem softvera za korporativne klijente, ali takođe razvijaju i sopstvene proizvode koje dizajniraju i prodaju. Njihovi najveći klijenti su iz sektora finansija i javnog saobraćaja, odnosno banke i transportne organizacije, a kompanija zajedno sa njima rešava poslovne probleme koristeći najnovija tehnička rešenja.  

Njihov proizvod je Facility Pro 5, namenjen za bezgotovinska plaćanja. Za klijente dizajniraju uređaje za plaćanja (terminale) kao i backend softver za upravljanje istim. FP5 klijenti su univerziteti ili industrijski klijenti, kao što su Daimler, Rabobank, ING bank, Miele, European Patent Office, Ministarstvo turizma, javni transporti itd… 

Kao kompanija, saklupili su IT profesionalce i pružili im dobre uslove rada i samim tim i mogućnost da klijentima ponude najbolja moguća rešenja i inovacije. Uzajamno poverenje, poštovanje i razumevanje između kompanije i klijenata je temelj na kojem grade njihovu kompaniju. Član su United Nations Global Compact inicijative (http://www.unglobalcompact.org). 

Sedište kompanije je u Harlemu u Holandiji, a kancelarija u Srbiji nalazi se u Novom Sadu. Ximedes je osnovan još 1998. godine da bi 2014. godine otvorili i kćerku firmu u Novom Sadu. Sve ukupno broje oko 100 zaposlenih, dok kancelarija u Novom Sadu zapošljava 20 ljudi, s tim da je planiran rast.  

Osnovna kultura kompanije – privatni život i porodica zaposlenih su na prvom mestu. Nema multi level menadžementa. 

Benefits

Podelite vaše utiske o kompaniji na osnovu dobijenih informacija iz profila.

Selection process

U suštini to je jedan vid “opuštenog“ razgovora, uglavnom mimo prostorja firme, u nekom obližnjem kafiću ili restoranu. Nove kolege upoznajemo u neformalnom okruženju i atmosferi. Tada o poslu ne govorimo mnogo, važno je upoznati se privatno. Razgovor se prvenstveno svodi na predstavljanje firme i projekata sa naše strane, te uslova koje nudimo i predstavljanje kandidata sa druge strane. Odnosno, već u tom “prvom krugu” smo veoma otvoreni i mi, gde jasno kažemo šta je nama važno i to pokušavamo dobiti i od kandidata. Tek nakon toga, ukoliko pristane, se potencijalni kolega poziva u prostorije firme (ili online zbog novonastale situacije izazvane pandemijom COV-SARS 19 virusa) na tehnički deo sa kolegama koje proveravaju i ocenjuju nivo senioriteta.  

Veoma nam je važno da novi zaposleni ne poremeti tim, da ne unese neki nemir, te da se dobro uklopi u našu već dobro razrađenu “mašineriju”. U najvećoj meri se oslanjamo na odgovornost pojedinaca. Autonomnost u radu ovde je veća nego u većini drugih IT kompanija, a to zahteva ogromno poverenje u svakog člana tima ponaosob, kao i veliko međusobno poverenje. 

Type Of Selection
Interview

Contact

Social Networks
Address

Ignjata Pavlasa 2, Novi Sad, Srbija

Contact
Identification Number

20988452

PIB

108383012

Number Of Employees

< 20