Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Nepojavljivanje na razgovoru za posao – kome više škodi?

Da li konkurisanje za neko radno mesto sa sobom nosi i određenu odgovornost? Verovatno mislite: “Zašto bi kandidat imao odgovornost? Odgovornost ima poslodavac.”.  

Ako bismo ovo pitanje preformulisali i pitali vas Da li konkurisanje za radno mesto sa sobom treba da nosi i osnovno poštovanje prema potencijalnom poslodavcu, šta biste odgovorili? 

Poštovanje ponekad izostane u komunikaciji između kandidata i poslodavaca. Jasno nam je da se dešava da kandidati ne dobiju povratnu informaciju od poslodavca o ishodu konkursa i o tome smo govorili u prethodnim objavama. Sa druge strane, dešava se da kandidati ne odu na dogovoren razgovor za posao.  

Zašto se to dešava i kome više šteti - pogledajte u videu :)

propusten intervju

 

 

Podelite savet

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do saveta

Komentari na savet (5)


 • Vladan Vukovic

  pre 2 meseca i 13 dana

  Sve zavisi od politike preduzeca. Ako je po njihovom pravilu dolazak na razgovor u firmu, morate doci, a sad sto ce te prevaliti pola Srbije do njih da vam kazu cao zdravo - to je drugo pitanje. U danasnje vreme interneta, Skypa i Vibera intervjui se mogu lako organizovati online. Zaista je nepotrebno dolaziti kod poslodavca - da bi on na kraju primio drugog kandidata (mladjeg ili sa vise iskustva).
 • Slobodan Marjanovic

  pre 11 mesec i 10 dana

  Samim razgovorom preko telefona znam da li cu otici ili necu na razgovor, tacno znam koja cu pitanja postaviti poslodavcu, a ako poslodavac ne pruzi informacije na postavljena pitanja i inistira da dodjem licno i da se dogovorim tada sigurno ne idem na razgovor, jer to sto pitam preko telefona pitam i usmeno, a zbog posla koji trenutno radim nism u mogucnosti da izlazim sa posla i idem na razgovore ako nemam sve informacije ...
 • Stefan Vukadinovic

  pre 11 mesec i 13 dana

  Zasto? Ispali budale koje su prevarili stotine ljudi.Kultura? Daj nemoj molim te ovo je Srbija biti Fin i Kulturan je recept za propast
 • mr Aleksandar Glumac

  pre 1 godinu i 15 dana

  To je posledica bahatosti poslodavaca, koji nemaju elementarnu poslovnu etiku da obaveste kandidata o ishodu konkursa. Simptomaticno je da se Infostud bavi iskljucivo kritikovanjem kandidata i svaljivanjem odgovornosti na kandidata, a nikada ni jednu rec o bahatosti i neeticnosti poslodavaca na konkursima. Recimo, zasto se kandidatima uskracuje mogucnost da vide ocene poslodavca od strane drugih kandidata, pa da znaju da li da konkurisu ili ne!!?? Ne znam, da li su i drugi zapazili da se jedne te iste firme oglasavaju i da uvek traze radnike za istu vrstu posla.
  • Poslovi Infostud

   Poštovani Aleksandre,
   Imamo poseban sajt namenjen poslodavcima, gde smo pisali na ovu temu iz drugog ugla, odnosno zašto je važno da poslodavci daju povratnu informaciju o ishodu konkursa. Svaka strana u komunikaciji snosi odgovornost za svoje ponašanje (nema tu svaljivanja odgovornosti).

   Pozdrav, Bojana.
 • Goran Bizic

  pre 1 godinu i 2 meseca

  U moru oglasa za posao primetio sam da poslodavci kao da prepisuju jedni od drugih o tome kakva su firma i šta traže odnosno nude budućim zaposlenima. Posle tolikih razgovora za posao dovoljno mi je kad me pozovu telefonom da im otkažem interesovanje za to radno mesto pošto sam se raspitao kod zaposlenih kakvo je stanje stvarno u toj firmi.Takođe je diskutabilno prijavljivati se za za određena radna mesta kod poslodavaca koji stalno drže otvorene konkurse za iste pozicije. To je dovoljan dokaz da poslodavac isključivo gleda svoj interes.Poslodavci mogu skratiti liste poziva za dolazak na razgovor za posao ako bi kandidatima preko telefona saopštavali koliku platu na toj poziciji mogu da očekuju,pošto su u oglasu već naveli šta očekuju i šta nude.Tako bi uštedeli i njihovo i naše vreme.