Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Koje vrednosti neguje poslodavac LIDL?

Datum postavljanja vesti:

Kandidatima koji traže posao preko našeg sajta jedna od mogućnosti je kompanija LIDL Srbija KD, koja je najveći evropski diskontni lanac.

Dinamičnost, efikasnost, pravednost, sigurnost i srdačnost su 5 vrednosti koje ilustruju njihov rad, izbore, kulturu i etiku poslovanja.

DINAMIČNOST

Svet je nesaglediv izvor beskrajnih mogućnosti, prilika i znanja. Izazov i promena su šansa da te mogućnosti iskoristimo - da kroz njih učimo, rastemo i postižemo više. Mi u Lidlu smo ambiciozni. Znamo da našim potrošačima uvek možemo da ponudimo bolje. Ohrabrujemo i podstičemo zaposlene da dosegnu dalje. Znamo da je DINAMIČNOST to što nas pokreće i čini da promene pretvorimo u nove uspehe i spremno dočekamo svaku mogućnost koju svet donese pred nas. 

EFIKASNOST

U životu je bitno uživati u plodovima svog rada. Mi uživamo u osmesima miliona zadovoljnih potrošača širom sveta. Uživamo u nasmejanim licima svojih kolega koji su sa nama svojim zalaganjem tome doprineli. 
Odlične rezultate postižemo kroz jednostavne procese u kojima razlikujemo naporan i pametan rad. EFIKASNOST u organizaciji i izvršavanju radnih zadataka za nas znači da rezultate postižemo timski, proaktivno, sinhronizovano i vedrog duha  i da zbog toga u njima više uživamo.

PRAVEDNOST

Za nas, rad ne stoji naspram života, već u harmoniji s njim. Harmoniju i sklad postižemo vrednujući dela više od reči i poštujući svačije vreme, posvećenost i doprinos. Predano ulažemo u kvalitet proizvoda, rada i dobrobit naših potrošača, zaposlenih, životne sredine i poslovnih partnera. 
Cenimo PRAVEDNOST jer znamo da su samo rezultati postignuti uz poštovanje svih koji su uključeni u naš proces rada oni koji doprinose harmoniji kojoj težimo.

SIGURNOST


Sigurnost se gradi na poverenju. Znamo da je poverenje teško steći i lako izgubiti zato poverenje potrošača i zaposlenih shvatamo ozbiljno. Sa potrošačima odnos poverenja i sigurnosti gradimo na kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluge. Na radnom mestu jedni druge slušamo i podržavamo, prepreke efikasnije prevazilazimo zajedno, a tako učeći i rastući svaki dan radimo na stvaranju sredine zajedništva i poverenja jer samo na taj način produžavamo internacionalnu tradiciju koju negujemo decenijama i  postižemo da se svi osećaju sigurno i dobro na svom radnom mestu i u svojoj ulozi.

SRDAČNOST

Kažu da je dan bez osmeha izgubljen dan, stoga je osmeh potrošača i zaposlenih naš prioritet. Kako se dobro dobrim vraća, bitno nam je da SRDAČNOST do potrošača dolazi preko naših zaposlenih. Pored pristupačnih i kvalitetnih proizvoda i sigurnih radnih mesta bitno nam je da se kod nas svi osećaju kao kod svoje kuće. Toplina, predusretljivost, iskrenost i domaćinski odnos prema resursima doneli su nam pregršt benefita koje zaposleni mogu da iskoriste za zbližavanje jedni s drugima i ulepšavanje svakodnevne radne atmosfere.

Ukoliko želite da saznate više informacija o poslodavcu i da pogledate trenutno otvorene pozicije kod istog, posetite njegov profil.

Prosečna ocena:

0
Broj glasova: 0

Vaša ocena:


Podelite na društvenim mrežama:

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.