Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Mercator-S poručuje: Ako ste ambiciozni - za vas je trgovina

Promo tekst

Verovatno svakog dana, ili povremeno, kupujete u nekoj od prodavnica koje su deo nekog velikog trgovinskog lanca. Možda imate i omiljenog prodavca ili mesara, a verovatno nikada do sada niste razmišljali da svoju karijeru gradite baš u ovoj industriji.

mercator-s karijera u trgovini - poslovi.infostud.com

Trgovina, naročito maloprodaja, predstavlja jednu od najboljih industrija za napredovanje ambicioznih ljudi. U velikim maloprodajnim kompanijama, i u svetu, a i kod nas, mnogo je zaposlenih na rukovodećim pozicijama koji su svoje karijere započeli upravo u prodavnicama, magacinima, radeći na operativnim poslovima.

Na primeru kompanije Mercator-S i na osnovu egzaktnih podataka iz ove organizacije, saznajte u kojoj meri je moguće graditi uspešnu karijeru u maloprodaji.

Kompanija Mercator-S ima oko 8.000 zaposlenih, a samo u poslednje dve godine čak 1.144 zaposlena su imala unapređenje na radnom mestu. Značajno veći broj unapređenja nastao je u segmentu operativnih poslova. Kada je reč o Upravnoj zgradi kompanije Mercator-S, u tom delu danas radi 538 zaposlenih. U poslednje dve godine čak 26% njih, odnosno 139 zaposlenih, imalo je priliku da svoju karijeru razvijaju sa značajnije pozicije.

Pored ovih pokazatelja postoji još jedan parametar – interna mobilnost, koji možda i najbolje govori o mogućnostima razvoja karijere u trgovini. U poslednje dve godine čak 51 zaposleni u kompaniji Mercator-S dobio je šansu da u potpunosti promeni svoju karijeru. Svi oni su u poslednje dve godine promenili područje rada i poziciju na kojoj se nalaze.

Upravo zbog ovakvih brojeva zaposleni u trgovinskim kompanijama stalno rade na svom usavršavanju i nastavljaju svoje dalje obrazovanje kako bi poboljšali svoje veštine. U cilju razvoja ovakve proaktivne kulture kompanija Mercator-S svake godine organizuje brojne edukativne programe i poklanja stipendija za školovanje na najboljim univerzitetima u zemlji i regionu.

Ako želite da se oprobate u industriji trgovine, posetite Mercator-S virtuelni štand i odaberite karijeru koju biste najviše voleli.


Podelite vest

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti