Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Šta radi Data Analysis Lead Engineer u Umlaut-u


Umlaut je svoje poslovanje u Srbiji započeo 2006. godine, prvo u oblasti telekomunikacija, a kasnije je svoje delovanje ova kompanija proširila i na druge oblasti. U nastavku teksta saznajte kako je raditi u ovoj kompaniji iz iskustva Data Analysis Lead Engineer-a.

Koja su vaša zaduženja u Umlautu?

U kompaniji umlaut u Beogradu radim od 2013. godine. Naš tim pruža vrhunske umlaut drive-test i usluge optimizacije za mobilne mreže širom sveta. Kako bih to postigao, neprestano omogućavam svom timu da razmišlja i deluje na pristup baziran na podacima, pružajući alate za big-data i inovativne algoritme za rešavanje naših svakodnevnih inženjerskih izazova. 

Umlaut iz iskustva zaposlenih

Kako je izgledao vaš karijerni put?

Karijeru sam započeo kao inženjer telekomunikacija, ali nakon nekoliko godina ozbiljnog inženjerskog rada, shvatio sam da je količina podataka i obim tehnološkog napretka, previše za jednog inženjera - tada sam ušao u big-data razvoj softvera. Replicirajući inženjerski način razmišljanja i poslovnu logiku u računarski kod, zaista smo otvorili nove načine razumevanja problema.

Zašto umlaut?

Osim što ima neograničen broj kupaca širom sveta, ozbiljnu količinu podataka i neograničene mogućnosti za testiranje novih ideja, umlaut je zaista jedinstven kada su u pitanju vaše kolege. Imamo način razmišljanja mladog tima, koji uvek želi da uči i inovira, i podržavamo kolege u dobrim i lošim vremenima. Mnogo čvrstih prijateljstava se neprestano razvija, što bi moglo biti i do naših ozbiljnih žurki.

Koji je vaš savet za sve koji žele aplicirati za posao u Umlautu?

Zaista bismo želeli da vas upoznamo, zato budite svoji i ne bojte se da izrazite svoj način razmišljanja i ono što vas motiviše.

Ukoliko želite da saznate više o poslodavcu, iskustvima zaposlenih i beneficijama koje ostvaruju, posetite profil poslodavca.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti