Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

U JYSK-u su ljudi najvredniji resurs kompanije

Promo tekst

Kao i u svakoj krizi do sada, JYSK je uvek pronašao najbolji mogući odgovor. Jesen su dočekali spremno, a prioritet je delovati u skladu sa propisima i uložiti maksimalan napor u zaštitu i motivisanost zaposlenih. Primaran fokus je smanjenje troškova kako bi izašli sa što manjim posledicama iz ove krize, budući da je najvažnije zadržati sva radna mesta.

zaposleni u jysku - poslovi.infostudc.com

Trenutno, JYSK u Srbiji zapošljava 296 radnika, a ta brojka se povećava iz godine u godinu, s obzirom da su i dalje u velikoj ekspanziji i konstantno otvaraju nove prodavnice.

Kao jedan od strateških ciljeva definisano je da smanjenje broja zaposlenih, kao ni bilo kakve mere koje bi uticale na njihovo zadovoljstvo, pa čak i u ovom teškom vremenu krize, za JYSK nisu prihvatljive.

 

Edukacija i razvoj deo su JYSK svakodnevice

U ovoj kompaniji jedno od glavnih obećanja zaposlenima je "Kada ti rasteš i mi rastemo". Stoga, od samog početka rada u JYSKu prolazi se uvodni program koji omogućava upoznavanje sa kompanijom, njenom kulturom i vrednostima pa i očekivanjima i zadacima. Uvodni programi u JYSKu traju od tri do šest meseci, u zavisnosti od radnog mesta.

Zaposleni redovno stiču nova znanja i kroz JYSK E-learning kurseve kroz koje na zabavan način usvajaju teorijske osnove o različitim temama.

Dodatno za sve zaposlene u prodavnicama redovno održavaju praktične treninge kojima osiguravaju stručnost i kompetentnost, a poseban naglasak je na veštinama prodaje.

Kolege koje dodatno pokažu ambiciju, uključuju se u različite projekte i pružaju im posebno osmišljene edukcije pa tako postaju službeni JYSK treneri, JYSK regruteri ili JYSK mentori, dok je za sve rukovodioce prodavnica osmišljen paket edukacija koji uključuje veštine prezentovanja, rukovođenja i upravljanja radnim učinkom zaposlenih.

Ono na šta su posebno ponosni je JYSK razvojni program. Cilj je da rukovodeće pozicije popunjavaju kroz interna napredovanja, tako da su osmišljeni razvojni programi koji talentima omogućuju da kroz rad sa svojim mentorima i pohađanjem edukacija napreduju na više pozicije.

Ponosni su na to da svake godine broj polaznika razvojnih programa raste i da je iza njih već 6 generacija zaposlenih koji su svoju karijeru započeli kao prodavci u prodavnicama, a danas su rukovodioci koji upravljaju svojim timovima, pri čemu su neki od njih u upravljačkoj strukturi kompanije.

Edukacija i razvoj deo su svakodnevice, a veštine koje zaposleni dobijaju pomažu da se razvijaju, kako u poslovnom, tako i u privatnom aspektu.

 

Cene takmičarski duh

U JYSKu su jako ponosni na izražen takmičarski i timski duh među zaposlenima. Organizuju interna takmičenja u kojima najbolji timovi dobijaju nagrade poput bonusa i zajedničkih druženja u obliku putovanja ili večera.

Svake godine, najbolji rukovodioci prodavnica imaju mogućnost da osvoje i službeni auto na korišćenje u poslovne i privatne svrhe, a svi zaposleni u prodavnici ostvaruju bonuse čiji iznos zavisi od rezultata koji ostvari celi tim.

Ono što ih, takođe, izdvaja je da dva puta godišnje zatvaraju sve prodavnice. Dva su velika razloga: JYSK Party i Family day. Na godišnjem Party-u učestvuje više od 1.000 zaposlenih iz Srbije i ostatka regije kako bi svi zajedno proslavili uspešnu godinu, dok Family day svi zaposleni provode u zajedničkom druženju sa svojim porodicama i kolegama.


Posetite JYSK štand na Regionalnom sajmu poslova putem sledećeg linka.

Podelite vest

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti