Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Veruj u sebe

Promo tekst

Podrška, odgovornost, poverenje, inovativnost i stvaranje - to su vrednosti kojima se vodimo u međusobnim odnosima u Erste timu. Na ovim vrednostima, zajedno stvaramo banku budućnosti i živimo svoju svrhu - obezbeđivanje prosperiteta, finansijske stabilnosti i sigurnosti za građane.

Mi volimo da ističemo da je Erste Banka pravo mesto za sve one koji veruju u sebe, bez obzira na godine. Smatramo da je za napredak jedne kompanije izuzetno važno da napravimo dobar miks, jer mnogo toga možemo da naučimo jedni od drugih. Određene godine sa sobom nose iskustvo i mudrost, ali s druge strane mladi ljudi koji tek počinju hrabro da koračaju svojim putem razvoja karijere mogu da nam pomognu da savremene trendove sagledamo iz drugačije perspektive i da ih na taj način primenimo u svakodnevnom poslovanju.

Prateći promene na tržištu rada, kao i potrebe novih generacija koje dolaze trudimo se da i svoje programe, radno okruženje i komunikaciju prilagodimo i njima. Priliku da napravimo taj pomenuti dobar miks nam daju dugogodišnja partnerstva sa brojnim studentskim organizacijama, poput Aieseca, Saveza studenata Beogradskog univerziteta, ali i učešće na brojnim konferencijama poput Belgrade Youth Forum, Open IT, NatCO, New Leaders Conference i druge gde imamo priliku da u direktnom kontaktu saznamo šta je mladima danas važno da bi postali deo našeg tima.

Ne tražimo samo ekonomiste

Naša krilatica - Banka to su ljudi, jedna je od specifičnosti koja nas izdvaja u odnosu na ostale banke na tržištu. Mi je svakodnevno „živimo“ i trudimo se da je prenesemo i na mlade koji dolaze u našu banku, bilo kroz programe stručnog usavršavanja, bilo kroz redovno zaposlenje. Svakodnevnim aktivnostima se trudimo da pružimo podsticaj svima da ostvare svoje potencijale. Želimo da im stavimo do znanja da je banka mesto gde svako može da postane ono što poželi.

Davno smo počeli sa razbijanjem predrasuda da je banka rezervisana samo za ekonomiste. Kako bismo što bolje predstavili našu banku i pružili što jasniji uvid u to šta sve jedna banka podrazumeva i koliko raznovrsnih pozicija možemo da ponudimo, u komunikaciji volimo da nagovestimo da oni koji izaberu nas neće raditi u banci, već da će raditi u Erste. Da jedna banka može da bude idealno mesto i za arhitekte, programere, matematičare, psihologe, pravnike, filologe, odnosno sve one koji žele da inoviraju, da realizuju svoje ideje, inicijative i projekte.

Svesni smo da današnje generacije ne vole da donose odluke naprečac, već vole da „isprobaju“ kako se ne bi osećali kao da im je nešto nametnuto. Stoga i obezbeđujemo programe za početnike koji su osmišljeni u skladu sa interesovanjima mladih i pažljivo ih vodimo kroz ceo proces. Uvek smo na raspolaganju da pomognemo, podržimo i usmerimo i da, što se u velikom broju slučajeva i desi, oni svoje prvo formalno radno iskustvo započnu kod nas.

Na raspolaganju brojni programi i obuke

Važno nam je da mladi kroz različite početničke pozicije steknu praktično iskustvo koje možda nisu dobili tokom studija. Da razumeju to što rade, povežu značaj njihovog zadatka sa širim kontekstom tima i opšte slike banke, da iznose kritičko i kreativno razmišljanje i na pravi način ga iskomuniciraju ka svojim kolegama, razumeju proces davanja povratne informacije, kao i da osete radnu i organizacionu kulturu banke, ali i vrednosti koje čine jedan od najvažnijih stubova našeg poslovanja. Uvek ostavljamo slobodnog prostora za njihove ideje koji su u skladu sa njihovim ambicijama i talentima, a mi smo tu da im pružimo podršku u razvijanju ovih mini-projekata. Naši zaposleni, kao naš najvažniji resurs, imaju pristup najkvalitetnijim programima obuka koje se mogu naći u Srbiji, a često imamo predavače i trenere i iz inostranih renomiranih institucija i konsultantskih kompanija. Akcenat stavljamo na obuku i razvoj zaposlenih sa najviše potencijala za napredovanje kroz nekoliko različitih programa - od programa za razvoj pripravnika preko programa za razvoj stručnjaka, srednjih i viših menadžera. Učesnici ovih programa imaju priliku da se upoznaju sa radom u različitim bankama Erste Grupe, slušaju eminentne predavače, individualno rade sa mentorima, prošire svoja znanja, steknu internacionalno iskustvo i ostvare važne poslovne kontakte.

Po dolasku u banku prva linija podrške je naravno uvek mentor koji je u svakodnevnoj komunikaciji sa novim zaposlenima, kome se kasnije pridružuju i koleginice i kolege iz sektora, a kasnije, zbog raznovrsnosti poslova i povezanosti i ostale kolege u banci, koje su tu da na delu pokažu našu specifičnu Erste kulturu koja je zapravo jedan od razloga zbog kojeg se mladi odlučuju za našu banku.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti