Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Zaposleni kao najvažniji resurs u kompaniji Air Serbia a.d.


Proces regrutacije i selekcije u kompaniji Air Serbia ima za cilj da obezbedi najvažniji resurs za ostvarivanje rezultata i napretka, a to su zaposleni. Kroz proces pažljivog planiranja i definisanja potreba kompanije usmereni su na dva glavna izvora: razvoj potencijala postojećih zaposlenih i zapošljavanje novih kandidata, koji sa sobom donose nova znanja i ideje i time doprinose da se kompanija otvara ka tržištu i napreduje u svakom pogledu.

U zavisnosti od pozicije i unapred definisanih kriterijuma za izbor kandidata, u kompaniji Air Serbia najčešće postoji više krugova selekcije, jer žele da putem različitih metoda i na osnovu različitih indikatora što bolje i pouzdanije procene kompetence kandidata. Najčešće metode koje koriste su: testovi, intervjui i različite vežbe/zadaci za procenu kompetenci.

Zaposleni kao najvažniji resurs u kompaniji Air Serbia a.d.

U nastavku se nalaze standardni koraci prilikom izbora kandidata:

•Intervju baziran na kompetencama – intervju je korak u procesu selekcije, gde se kroz pažiljvo i unapred pripremljena pitanja procenjuju kompetence koje su važne za uspešno obavljanje posla, neke od njih mogu biti timski rad, usmerenost na klijente, rešavanje problema, ali i motivacija kandidata. Takođe, intervju je i prilika za procenu znanja engleskog jezika.

•Test - za određene pozicije definisali su i procenu tehničkih znanja kroz različite testove i zadatke.

•Zadaci za procenu kompetencija - kako bi što bolje procenili kompetence kandidata u proces selekcije su uključili i različite simulacije realnih situacija u poslu kroz vežbe kao što su: postavljanje prioriteta, igranje uloga, grupne vežbe i studije slučaja.

Posetite profil kompanije Air Serbia i saznajte više o poslodavcu, beneficijama, iskustvima zaposlenih, kao i o trenutno otvorenim radnim pozicijama.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti