Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Devoxx konferencija postavlja Srbiju na mapu najvećih evropskih dešavanja u oblasti tehnologije


Prva Devoxx konferencija na Balkanu, Voxxed Days Belgrade, biće održana u oktobru ove godine u Beogradu i postaviće Srbiju na mapu najvećih evropskih dešavanja u oblasti tehnologije. Konferencija će okupiti sve one koji posluju u okviru IT industrije, programere i preduzetnike, startup entuzijaste i jednostavno, sve one koji su zaljubljeni u tehnologiju.

Program konferencije obuhvata tri paralelne trake predavanja, radionice, studije slučaja i nezaobilazni “networking”. Predavanja će držati internacionalni i lokalni stručnjaci iz oblasti tehnologije koji će sa posetiocima podeliti svoje iskustvo i znanje “sa terena”.

Teme o kojima će se govoriti na konferenciji obuhvataju: Server Side Java, JEE, arhitektura softvera, microservisi, relacione baze, graph-baze, Cloud rešenja, Big Data, NoSQL, Web & HTML, JavaScript Mobile, JVM, IoT, skaliranje softvera, prikaz frameworka, metodologije izrade softvera, razvoj igara, startup, kao i mnoge druge.

Primaran fokus je bio na predavačima i programu konferencije. Zbog velikog broja različitih predavača i tema, teško je izdvojiti nekoliko, s obzirom na to da je većina njih poznata i aktuelna.

Ludovic Champenois i Mandy Waite dolaze iz kompanije Google, a pričaće o Google Cloud platformi, rešenju za čuvanje podataka, postavljanje i monitorning servisa. U planu je i Google Office Hours, otvoreni panel tokom koga će posetioci konferencije moći da postave pitanja vezana za funksionisanje cloud platforme.

Iulian Dragos nam dolazi iz firme Typesafe, predvodi Spark tim, i od samog početka je uključen u razvoj Skala programskog jezika i tehnologija. Spark projekat, koji će predstaviti na konferenciji, se bavi Big Data, i u samoj je žiži interesovanja tehnološke zajednice.

Juergen Hoeller je poznato ime - suosnivač možda najpoznatijeg frejmworka Springa, koga ne treba posebno predstavljati. Priča o razvoju aplikacija u delovima uz pomoć Springa - komponentama, što je tema koja je uvek popularna, nezavisno od tehnologije.

Simone Bordet je poznati stručnjak koji se bavi različitim hard-core tehnologijama. Najpoznatiji je po svom radu na HTTP2, Jetty i Comet-u, ali i tehnologijama uključenim u Virtuelnu Mašinu.

Bogdan Kecman - domaća zajednica ga sigurno već zna, MySql stručnjak čija sfera interesovanja prevazilazi samo softverske tehnologije.

Od ostalih tu su: Patrick Baumgartner koji predstavlja graf baze; Lukas Eder koji donosi svoj poznati JOOQ framework; Stéphane Landelle koji priča o stress testiranju, skali i Gatligu. Naravno, na konferenciji kao ovoj su uvek prisutni 'advokati' tehnologija iz poznatih firmi, pa će tu biti i Bruno Borges i David Delabassee iz Oraclea, David Delabassee, Markus Eisele is RedHata itd.

Iako je spisak tema i predavača već ustanovljen, posetioce očekuje još iznenađenja do oktobra.

Konferenciju je podržala kompanija Seven Bridges Genomics, kao i Enjoy.ing, PS Tech, Zalando i Pamet. Spisak partnera i ostalih prijatelja konferencije možete pronaći na zvaničnom Voxxed sajtu

Voxxed Days Belgrade konferenciju organizuje HeapSpace, tehnološka zajednica koja ima za cilj isticanje značaja tehnologije u Srbiji i regionu. HeapSpace je nastao iz dugogodišnje aktivnosti organizacije JavaSvet, i bavi se aktuelnim pitanjima u tehnologiji.

Podelite vest

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti