Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

"Digitalna akademija" za nezaposlene


(Preuzeto sa sajta Dnevnik - 12. 12. 2013.)

Projekat „Digitalna akademija” koji u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje realizuje “Samsung elektroniks” omogućiće nazaposlenima i u Novom Sadu da steknu nova znanja i veštine iz oblasti informacionih tehnologija.

Reč je o projektu koji će se pored Novog Sada odvijati još u Beogradu i Nišu i njime će u svakom od tih gradova biti obuhvaćeno po 75 polaznika sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Edukacija je namenjena nazaposlenima koji imaju završenu srednju i višu tehničku školu ili elektrotehnički fakultet, dok je za modul dizajnera kompjuterskih igara neophodno da polaznik ima diplomu neke od umetničkih i tehničkih škola ili arhitektonski, elektrotehnički i umetnički fakultet. Obuka će tokom sledeće kalendarske godine trajati četiri meseca i osmišljena je tako da obuhvata sve oblasti informacionih tehnologija, koje su aktuelne u svetu.

-Kompanija Samsung je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje organizovala i u potpunosti finansirala obuke za nezaposlena lica, koja će ovim putem steći nova znanja i tako znatno povećati svoju zapošljivost, jer se radi o veštinama veoma traženim na tržištu rada. Na ovaj način, Samsung daje primer i drugim poslodavcima, kako da svoje kapacitete stave u službu društvene zajednice i u pravom smislu te reči, postanu društveno odgovorni činioci na tržištu - ističu pohvale na račun partnera u ovom projektu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti

Komentari na vest (1)


  • Marija

    pre 10 godina i 3 meseca

    Da li je jos uvek ova obuka aktuelna i da li moze neko iz Pirota odnosno iz pirotske filijale da ucestvuje u ovom projektu?