Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Kandidati ocenjivali poslodavce u 2016. godini

Datum postavljanja vesti:

I protekle godine su kandidati koji putem sajta Poslovi.infostud.com konkurišu za posao, u okviru istraživanja  „Oceni put do posla“ dali svoj sud o načinu na koji su poslodavci organizovali proces selekcije i regrutacije u svojim kompanijama.

Tom prilikom je ocenama od 1 do 5 bodovan način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Način na koji je kompanija zakazala test ili intervju ostaje među najbolje ocenjenim aspektom u procesu selekcije, dok je ocena za obaveštavanje kandidata o ishodu konkursa za posao ostala gotovo nepromenjena u odnosu na prethodnu godinu.

U istraživanju je ove godine popunjeno 82035 upitnika, što je za oko 1 500 više u odnosu na prošlu godinu. Pored toga, ocenjeno je znatno više konkursa za posao ( gotovo 17000), kao i veći broj pojedinačnih poslodavaca ( skoro 5000).

 

Poslodavcima i dalje niska ocena za obaveštavanje o ishodu konkursa

Izostanak povratne informacije o ishodu konkursa i dalje je najslabije ocenjen u procesu selekcije i regrutacije i nije zabeležen pomak u odnosu na prošlu godinu. Iako kompanije polako postaju svesnije da slanjem povratne informacije utiču na formiranje stava o sebi, kandidati i dalje izražavaju nezadovoljstvo merom u kojom se to čini. Prosečna ocena i ove godine iznosi 1.6 koliko je iznosila i u 2015.

 

Blagi pomak za brzinu procesa selekcije kandidata

Blagi pomak vidi se kod ocene za brzinu završetka procesa selekcije. Za razliku od prethodne godine kad je ocena iznosila 3.3, ove godine ocena je za nijansu viša i iznosi 3.4.

Veće zadovoljstvo kandidata vidi se i kod ostalih segmenata procesa selecije kao što su informisanje o radnom mestu (opis posla, radni uslovi, visina zarade) i ocena ove godine iznosi 3.5. U odnosu na prošlu godinu poboljšan je i način na koji kompanija zakazuje test ili intervju i sada ocena iznosi 3.9. za razliku od prošlogodišnjih 3.8.

 

Najbolje ocenjen proces selekcije i regrutacije

Kompanije, čiji su proces selekcije i regrutacije kandidati najbolje ocenili su Zuhlke Engineering, Bitgear WirelessDesign Services i Bibo Global Opportunity, Inc.

HR agencije koje su dobile najviše ocene su: TIM Centar, Human Capital Solutions Executive Search i Manpower.

Prosečna ocena:

3.75
Broj glasova: 12

Vaša ocena:


Podelite na društvenim mrežama:

  • Komentari


  • Tanja Pilagora

    pre 1 godinu i 6 meseci

    Interesantna i poučna

We are sorry to inform you that English version of our website is not currently available.

If you are an employer, all the information about ad prices and conditions of job publishing can be found here.

Feel free to call us +38124.41.55.615 or contact us by email poslovi@infostud.com.