Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Kompanija TMF Group drugi put dobitnik najprestižnijeg globalnog priznanja za poslodavce „Great place to work“


Zarada je odavno prestala da bude jedino merilo kada se neko odlučuje da prihvati novi ili zadrži trenutni posao. Koliko vremena će imati za svoj privatni život, da li će moći da se usavršava i napreduje, da li će zalaganje biti prepoznato i nagrađeno i u kojoj meri se poslodavac trudi da radno okruženje bude prijatno, sve su to faktori koji utiču da zaposleni bude zadovoljan i da poželi da i sam doprinese da posao bude što bolje urađen, igrajući timski i radeći posvećeno.

Kompanija TMF Group drugi put dobitnik najprestižnijeg globalnog priznanja za poslodavce  „Great place to work“

Sertifikat je priznanje za sjajne radne uslove i odnos prema zaposlenima

Mnogi poslodavci redovno mere zadovoljstvo svojih zaposlenih, kako bi unapredili procese, ali nije veliki broj onih koji od svetski priznatih stručnjaka imaju potvrdu da su sjajno mesto za rad. Sertifikat Great Place to Work globalno je najprestižnije priznanje za poslodavce, a TMF Group u Srbiji drugu godinu zaredom dobitnik je ovog sertifikata.

Ova kompanija ima više od 11.000 zaposlenih i kancelarije u 87 zemalja širom sveta. U Srbiji TMF posluje od 2002. godine i ima nešto više od 200 zaposlenih. Kancelarija u našoj zemlji pruža usluge u domenu poreza i računovodstva, radnih odnosa (HR&Payroll) kao i usluge usklađivanja poslovanja sa zakonskim regulativama. Na globalnom nivou kompanija pruža i druge korporativne usluge koje su od vitalnog značaja za poslovanje kao što su usluge u oblasti administracije fondova, korporativno upravljanje privrednim društvima, M&A, Capital Markets, ESG administracija.

U TMF-u kažu da je dobijanje sertifikata Great Place to Work (GPTW) za njih ne samo priznanje za visoke standarde u oblasti radnih uslova, već i potvrda da se u njihovoj kompaniji vrednuju zaposleni, čime se dodatno podstiču produktivnost i inovacije.

Kompanija TMF Group drugi put dobitnik najprestižnijeg globalnog priznanja za poslodavce  „Great place to work“Country Leader kancelarije u Srbiji, Biljana Todorović, ističe da resertifikacija jeste razlog za slavlje i ponos, ali da je ipak daleko bitnije kako se zaposleni osećaju.

- Ovaj sertifikat jeste naš uspeh. Međutim, ja ovo priznanje više doživljavam kao potvrdu naše posvećenosti u stvaranju radnog okruženja gde svaki zaposleni može da raste, razvija se i što je najbitnije da se oseća cenjeno i podržano – naglašava Biljana Todorović.

A sertifikat da su dobar poslodavac dobili su jer je to mišljenje većine njihovih zaposlenih. Great Place to Work je renomirana organizacija koja se bavi procenom kvaliteta iskustva zaposlenih i priznanje koje oni dodeljuju smatra se najprestižnijim za poslodavce. Više od 10.000 kompanija širom sveta svake godine koristi GPTW procenu, želeći da steknu priznanje i reputaciju na tržištu.

U postupku sertifikacije, poslodavca ocenjuju zaposleni, popunjavajući upitnik sa 60 pitanja iz pet različitih oblasti - koliko je pouzdan menadžment firme, koliko se zaposleni osećaju cenjenim i uvaženim na poslu, koliki je stepen ravnopravnosti i pravičnosti u firmi, kako zaposleni doživljavaju okruženje na radnom mestu i kako zaposleni ocenjuju svoj individualni uticaj i svoj ponos u vezi sa kompanijskim rezultatima. Na svako pitanje mogu da daju ocenu od 1 do 5, a učešće je anonimno. Na osnovu ovih odgovora, ocenjuje se Indeks poverenja (Trust Index Score) koji ne sme biti niži od 65% pozitivnih odgovora.

Interni upitnici pomažu da se identifikuju oblasti za unapređenje

Pored GPTW ankete, zaposleni u TMF-u imaju priliku da kroz interne upitnike, više puta godišnje, daju svoje mišljenje o stepenu zadovoljstva u radnom okruženju. U kompaniji kažu da im ovi upitnici omogućavaju da otkriju određene probleme koje zaposleni možda ne bi izneli u svakodnevnoj komunikaciji.

- Ponosni smo jer rezultati poslednjeg internog upitnika potvrđuju da zaposleni osećaju pripadnost, da misle da se raznolikost poštuje i da mogu biti autentični na poslu, kao i da imaju dobar work life balans i prilike za učenje i razvoj – navodi Biljana Todorović i dodaje:

- Menadžmentu kompanije ovo puno znači jer možemo da identifikujemo oblasti za unapređenje, kao i da se osvrnemo na to šta radimo dobro, a šta može biti bolje. GPTW procena nam je, takođe, dosta pomogla da steknemo uvid u to kako stvari stoje. Istovremeno, dobili smo i zvaničnu potvrdu od treće strane da negujemo inkluzivnu kulturu, kao i da podržavamo timski duh i težimo izvrsnosti.

Kompanija TMF Group drugi put dobitnik najprestižnijeg globalnog priznanja za poslodavce  „Great place to work“

Kad zaposleni oseća da je cenjen, rad nije samo obaveza već i zadovoljstvo

Ona dodaje da pažljivo slušaju i prihvataju ideje zaposlenih i sugestije, da su im one važne jer pomažu da se kontinuirano unapređuju i da stvaraju radno mesto gde se svi osećaju cenjenim i uključenim.

- Svaki poslodavac koji ceni mišljenja zaposlenih i koji ohrabruje svoje timove da iznose otvorene stavove i mišljenja, da li kroz razgovore ili kroz upitnike, može ovo da potvrdi. Danas je to imperativ da bi se zaposleni zadržali – tvrdi naša sagovornica.

Naglašava da je veoma bitno da se zaposleni oseća cenjeno, podržano i motivisano, jer tada rad nije samo obaveza, već i zadovoljstvo. Kaže da kada neko oseća da njegov rad ima smisla i da doprinosi nekom većem cilju, to direktno utiče na produktivnost i na to kako se neko oseća na radnom mestu.

- Kada se stvara osećaj zajedništva na poslu ili kada zaposleni nailazi na empatiju menadžera i drugih kolega, tada stvaramo suštinski značajne odnose sa drugim ljudima, pa čak i prijateljstva – objašnjava Biljana Todorović.

 - Isto tako je bitno da zaposleni ima dobar balans između posla i privatnog života, kao i da se razvija i napreduje i da ima podršku menadžera. Zato je radno okruženje koje je otvoreno, podsticajno i ljudsko, gde svako može reći kako se oseća, jako važno. Sve ovo održava našu kolektivnu posvećenost u negovanju podsticajnog i dinamičnog okruženja gde su ljudi na prvom mestu.

Ukoliko i vi želite da postanete deo kompanije koja svojim klijentima širom sveta pomaže da sigurno investiraju i posluju, zapratite TMF Group na nekoj od društvenih mreža: LinkedIn, Instagram i Facebook. Trenutno otvorene pozicije možete pogledati na TMF Group zvaničnom sajtu, a tu su i pozicije koje su oglašene preko Infostud-a:

Payroll Specialist

Junior Accountant 

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti