Advertisement

Nezaposleni mogu besplatno kod zubara

*
*
*

*

Pošaljite komentar

pre 1 godinu i 3 meseca
Gorica je komentarisao/la:
Ova vest je NETACNA, samo neki iz kategorije nezaposlenih lica imaju pravo na besplatne stomatoloske usluge NE SVI!!! Evo odgovora RZZO na pitanje:"Da li imam pravo na besplatne stomatoloske usluge"? Poštovana, Imajući u vidu odredbu člana 24. stav. 2. i 3. Zakona o zdravstvenom osiguranju kojima je propisano da se prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja utvrđena ovim Zakonom obezbeđuju i članovima uže porodice osiguranika iz člana 22. stav 1. tač. 7 (materijalno neobezbeđena lica koja primaju novčanu socijanu pomoć, odnosno koja su korisnici porodične invalidnine, po propisima o socijanog zaštiti, odnosno po propisima o zaštiti boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata), 8.(korisnici stalnih novčanih pomoći, kao i pomoći za smeštaj u ustanove socijane zaštite ili u druge porodice, po propisima o socijanoj zaštiti) I 9.(nezaposlena lica i druge kategorije socijano ugroženih lica čiji su mesečni prihodi ispod prihoda utvrđenih u skladu sa ovim zakonom), kao i 11. Zakona (lica romske nacionalnosti koja zbog tradicionalnog načina života nemaju prebivalište, odnosno boravište u Republici), pravo na stomatološku zdravstvenu zaštitu se može preneti i na članove uže porodice. Prema odredbama člana 6. Pravilnikom о mesečnom prihodu kao cenzusu za sticanje svojstva osiguranog lica („Službeni glasnik RS“, br.112/06 и 5/09), prosečen mesečni prihod po članu porodice ne bi trebalo da prelazi iznos minimalne zarade u neto iznosu, utvrđen u skladu sa propisima o radu, u mesecu podnošenja prijave. Minimalna neto zarada za mesec novembar 2013.godine iznosi 19.320,00 dinara. Da biste ostvarili pravo na stomatološku zdravstvenu zaštitu u smislu člana 41. stav 1. Zakona o zdravstvenom osiguranju potrebno je da ste osigurani preko supruga koji je zdravstveno osiguran po osnovu člana 22. stav 1. tačka 7) -9) ili tačka 11) Zakona o zdravstvenom osiguranju i da su prihodi po članu porodice ispod cenzusa utvrđenog Pravilnikom о mesečnom prihodu kao cenzusu za sticanje svojstva osiguranog lica. Dokaz da su prihodi ispod cenzusa je potvrda koju izdaje filijala, odnosno ispostava RFZO. Ukoliko ste pak osigurani preko supruga koji je zaposlen nemate pravo na besplatnu stomatološku zaštitu.
pre 1 godinu i 10 meseci
Dusanka Velimirovic je komentarisao/la:
Korisnik sam polovicne invalidske penzije (8.500 din.mesecno, ka invalid sam ostala bez posla). Kako imam zakazanu koronarografiju, zubar mi je rekao da imam pravo na besplatnu popravku zuba i da trazim potvrdu od PIO/a. U PIO su mi rekli da nemam to pravo. Da li, zaista nemam pravo na besplatnu popravku zuba? Ja nemam odakle da plaatim , a na koronarografiju moram da idem, jer imam ozbiljnih srcanih problema. Postovanje, Dusanka.
pre 2 godine i 3 meseca
Damir C. je komentarisao/la:
Zavrsio sam visu skolu u septembru i prijavio se na biro ali nisam sredio pitanje zdravstvenog osiguranja. Trenutno imam odredjenih zdravstvenih problema, pa mi treba overena zdravstvena knjizica u sto skorijem roku. Kako to mogu najbrze da izmirim? Da napomenem, otac mi radi u GSPu medjutim oni nisu uplacivali ove godine zdravstveno osiguranje sopstvenim radnicima(?!), te nisam bio osiguran mesecima i dok sam jos uvek bio apsolvent i evo sve do sada. Sta da radim i na koja vrata da kucam?!
pre 2 godine i 5 meseci
ortopan je komentarisao/la:
..gde to moze ..laz najgora i obmana lakovernih..ali ako poznajes Bircevicku u RZZO..mozda i prodje...
pre 2 godine i 6 meseci
VESNA LALKOVIĆ je komentarisao/la:
kad sam potrazila potvrdu o besplatnim stomatološkim uslugama u filijali, rečeno mi je da sam udata i imam muža penzionera, i da mi je knjižica preko njega,a on prima oko 12000 din, a potvrda o ne plaćanju participacije ne važi za stomatološke usluge,a to sto sam na birou za nezapošljene ne važi za mene!sad stvarno neznam kakva su to pravila u zdravstvu, jel stomatologija nije deo zdravstva, BESNA SAM.
pre 2 godine i 9 meseci
Ivana je komentarisao/la:
U redu, hvala.
pre 2 godine i 9 meseci
Pedja je komentarisao/la:
Prilikom izdavanja zdravstvene knjizice popunjava se obrazac u kome se, izmedju ostalog, navodi i s kim podnosilac zahteva zivi u domacinstvu i dostavljaju potvrde o prihodima clanova domacinstva (plata, penzija i dr.), odnono uverenje da su lica nezaposlena i da nemaju primanja preko penzionog fonda. Iznosi ukupnih primanja clanova domacinstva se sabiraju i taj zbir se deli sa brojem clanova, pa ukoliko dobijeni kolicnik ne prelazi odrednjeni iznos (za februar ove godine je to bilo 17.136 dinara) onda to nezaposleno lice ima pravo na besplatnu zdravstvenu zastitu. Ako su primanja po clanu domacinstva iznad utvrdjenog iznosa, onda nezaposleno lice, ukoliko zeli da ima overenu zdravstvenu knjizicu, mora placati mesecno oko 3000 dinara na ime zdravstvenog osiguranja.
pre 2 godine i 9 meseci
Ivana je komentarisao/la:
Pozdrav svima. Zanima me da li su jos nekome za vadjenje zdravstvene knjizice preko trzista rada, trazili fotokopiju primanja ljudi sa kojima zive (roditelja u mom slucaju), a zatim i novcanu naknadu od oko 3000 din mesecno? Ja sam diplomirani ekonomista, nezaposlena. I bez zdravstvene knjizice, tako da, taj \"besplatan\" odlazak kod zubara ce pricekati.
pre 2 godine i 10 meseci
Millena 85 je komentarisao/la:
Ma ajdm,ne zna se ko pije ko placa.Ja imam zdravstevno osiguranje preko supruga a u momentu kad sam ostala bez posla a sa tim i bez zdravstvene knjizice,na zavodu mi nisu dali knjizicu zato sto mi je suprug zaposlen,pa jos i ako nemam pravo na stomatoloske usluge kao nezaposleno lice zato sto mi je suprug u radnom odnosu onda stvarno jebo lud zbunjenog,da izvinete na izrazu,samo setaju narod od saltera do saltera da bi ovi sto rade u drzavnim sluzbama imali posla.Dajte vi narodu posla pa ce kad budu imali lepa primanja ,moci da plate zubara i privatno.
pre 2 godine i 11 mesec
Vesna Simić je komentarisao/la:
Nije mi jasno! Ko od nezaposlenih onda ima pravo na besplatne usluge stomatologa? Ja sam ne zaposlena, ima nas troje u porodici a primanja mog supruga svakako ne prelaze cenzus od 17000 dinara po članu. Dali to znači da i suprug treba da je nezaposlen da bih dobila besplatne usluge? Zbog čega se onda spominje cenzus od 17000din? Odakle nezaposlenima toliki novac! Neka mi neko sve ovo razjasni!!!

Da li biste pristali da budete "prijatelji" na društvenim mrežama sa svojim nadređenim?

Uspešno
Neuspešno urađena operacija