Poslovi.infostud.com koristi kolačiće kako bi vam pružao najbolje korisničko iskustvo. Nastavkom korišćenja sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Saznajte više.

Održan vebinar: “Kako pronaći posao koji te čini srećnim? Otkrijte svoj tip ličnosti”


U saradnji sa Atria grupom održan je vebinar na temu „Kako pronaći posao koji te čini srećnim? Otkrijte svoj tip ličnosti“. Vebinar je vodila Nataša Raičević iz Atrie, a moderatorka je bila naša koleginica Radojka Ilić, iz Infostuda. 

Posetioci su imali prilike da se upoznaju sa PCM metodologijom (Process Communication Model) i da kroz  primere upoznaju različite tipove ličnosti, kako oni reaguju u stresnim situacijama i koji poslovi bi im najbolje odgovarali. 

Nataša je na samom početku objasnila da postoji 6 tipova u ličnosti i da niko u sebi nema samo jedan tip, već kombinaciju, a to su: Thinker, Imaginer, Harmoniser, Rebel, Persister, Promoter. Svaki od njih je pojedinčano objasnila i davala primere kako se ponašaju, izgledaju i snalaze u radnom okruženju. 

-Svako u sebi ima kombinaciju nekoliko tipova ličnosti, samo je bitno do kog stepena su razvijeni. Sa bazom se rađamo, a do sedme godine nadograđujemo i ostale spratove naše ličnosti. Baza čini zonu komfora, a izlaskom iz nje rastemo i jačamo ostale tipove ličnosti - kaže Nataša. 

Tip ličnosti nam pomaže da nađemo posao koji nas čini srećnim 

Objasnila je i da otkrivanjem tipa ličnosti koji dominira kod nas, može da nam pomogne prilikom odabira posla, ali i kako se nositi sa stresnim situacijama. 

-Tip ličnosti koji najviše ispoljavamo može da ukaže na predispozicije koje imamo za neke poslove. Jako je bitno da znamo ko smo u bazi, ali da rastemo izvan nje, jer samo tako možemo lakše da funkcionišemo pod stresom i da jačamo sve psihološke potrebe i potencijale - ističe Nataša. 

Ukoliko želite da čujete više o tipovima ličnosti, pronađete se u nekom od njih i saznate kako možete da se snađete u radnom okruženju, ceo vebinar možete pogledati na video snimku u nastavku vesti. 

Podelite na društvenim mrežama

Direktan link do vesti